Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Erste banka i promjena prebivališta

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Erste banka i promjena prebivališta

Muž je promjenio prebivalište iz grada udaljenog 300km je sad u Zagrebu i neki dan smo bili u banci jer tamo ima tekući i kredit i s obzirom da više ne radi trebamo s njima dogovoriti neke stvari i sada nam u poslovnici u Zagrebu kažu da to mora dogovarati u onoj poslovniici u kojoj je i počeo tj. da će mu ta poslovnica zauvijek ostati matična. Kojeg to smisla ima, promijenio je adresu i na osobnoj i ja jednostavno ne mogu vjerovati da nemaju mogućnost da on sad promjeni svoju matičnu poslovnicu. Kaže žena na šalteru da jedino može zatvoriti svoj stari račun i u novoj poslovnici otvoriti novi, ali da mu onda ide sve ispočetka tj. da bi ga se tretiralo kao novog klijenta. Veću nebulozu nisam već dugo čula. Ima li netko već ovakvo iskustvo?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Muž je promjenio prebivalište iz grada udaljenog 300km je sad u Zagrebu i neki dan smo bili u banci jer tamo ima tekući i kredit i s obzirom da više ne radi trebamo s njima dogovoriti neke stvari i sada nam u poslovnici u Zagrebu kažu da to mora dogovarati u onoj poslovniici u kojoj je i počeo tj. da će mu ta poslovnica zauvijek ostati matična. Kojeg to smisla ima, promijenio je adresu i na osobnoj i ja jednostavno ne mogu vjerovati da nemaju mogućnost da on sad promjeni svoju matičnu poslovnicu. Kaže žena na šalteru da jedino može zatvoriti svoj stari račun i u novoj poslovnici otvoriti novi, ali da mu onda ide sve ispočetka tj. da bi ga se tretiralo kao novog klijenta. Veću nebulozu nisam već dugo čula. Ima li netko već ovakvo iskustvo?
    Da, ali sa Zagrebačkom, isto imaš matičnu i možeš se ..............

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U jednoj otvoren tekuci, u drugoj devizni, u trecoj poslovnici kreditna, ne znam gdje sam digla kredit. Ja dignem frku i pisem prituzbe i upali.

Da ne bih sa svakom promjenom i banku mijenjala. Ovo je 21. stoljece. Nek se prilagode.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da ali ovdje nije pitanje promjene banke nego matične poslovnice u istoj banci, znači da mu matična poslovnica ne bude u prijašnjem mjestu nego u Zagrebu. Mislim po njima bi on sad sve vezano za kredit i tekući trebao valjda telefonom dogovarati s tom prijašnom poslovnicom i onda valjda voziti 300km da bi nešto potpisao. Da se unutar iste banke ne može promijeniti matična poslovnica u današnje vrijeme meni ne ide u glavu. Očito ćemo i mi morati dići frku.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa i kod mene se radi o istoj banci, razlicite poslovnice, a sve obavim tamo gdje mi odgovara.

I kartice mozes naruciti da ti dodju tamo di ti pase.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zanam da u ZGB banci uzimanjem one njihove lepeze, platnog asistenta ili tako neke ponude banka u kojoj to uzimas odjednom postaje tvoja maticna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam u zadnjih 5godina promjenila samo 3Zagrebačke matične banke, tak da mije sad najbliža zagrebačka matična

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Da ali ovdje nije pitanje promjene banke nego matične poslovnice u istoj banci, znači da mu matična poslovnica ne bude u prijašnjem mjestu nego u Zagrebu. Mislim po njima bi on sad sve vezano za kredit i tekući trebao valjda telefonom dogovarati s tom prijašnom poslovnicom i onda valjda voziti 300km da bi nešto potpisao. Da se unutar iste banke ne može promijeniti matična poslovnica u današnje vrijeme meni ne ide u glavu. Očito ćemo i mi morati dići frku.
    ja sam u erste, i tako sam ih ja nekako shvatila, da se to nikako, nikako ne može mijenjati.
    u jednoj poslovnici mi je tekući, u drugoj kredit, sve to u drugom gradu.
    i onda su oni otvorili poslovnicu u mom gradu. nakon par mjeseci svratim ja pitati mogu li se prebaciti ( inače uopće nemam potrebe odlaziti u banku) , i dobijem info da mogu u njihovoj poslovnici baš sve obavljati, kao automatizmom mogu svi sa teritorija novootvorene poslovnice, sad ja ništa konkretno nisam ni mijenjala, ali su mi rekli da sve može. oni mene ponekad zovu-uvijek iz te nove poslovnice.

znam da nije isti slučaj ko tvoj, ali činjenica je da erste banka može ako želi prebaciti vođenje računa/kredita iz jedne poslovnice u drugu.
    Posljednje uređivanje od prima : 03.03.2012. at 12:58

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I ja sam u Erste i više puna sam ludila na njihove izjave što se kod njih može, a što ne može. Svaki službenik ima svoje viđenje pa nije čudno da dobiješ različite odgovore na isto pitanje. Vrhunac vrhunaca je bio kad sam pitala mogu li otvoriti trajni nalog za nešto. Rekli su mi da ne mogu, a onda nakon par mjeseci shvatim da je taj trajni nalog otvoren nešto kasnije, bez mojeg znanja i pristanka, jednostavno ga je otvorila neka xy službenica. Ludilo!
    Ovo za matičnu poslovnicu je točno, oni to nekako zabetoniraju i mijenjati se ne može. Možeš ti prebaciti većinu stvari u željenu poslovnicu, ali ona prva uvijek ostaje matična. Znači, neka ti muž prebaci što se prebaciti da, kartice mu također mogu dostavljati u novu poslovnicu i za veliku većinu neće morati ići u staru.
    Inače, ako u banci tvrde da se nešto ne može, a vi mislite da to nema veze s mozgom, pišite prigovore, vičite i zahtjevajte da vam dođe voditelj poslovnice. Napravite scenu da svi klijenti čuju i većinom će se to ipak nekako moći napraviti. Službenici nekad nemaju sve informacije i lako vas otpile.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

off
    trajne naloge možeš u erste otvarati i zatvarati preko net bankinga

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam u erste banci imala samo žiro račun kao student i to sam otvorila u Ri. Kad sam mjenjala prebivalište jer sam sad u ZG-u nije bilo nikakvih problema jedino sam 2 mjeseca čekala pin (jer mi je u tom razdoblju istekla kartica) zato jer zahtjev koji su oni u Zg slali nikako da dođe do Rijeke .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma znaš kaj pošalji ti lepo muža tam s klinkom da ona urgira

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Što se tiče tekućeg računa ili drugih računa, matična poslovnica se ne mijenja ali to nema veze jer apsolutno ne postoji niti jedna transakcija ili zahtjev po tekućem računu koja se ne može obaviti u bilo kojoj poslovnici Erste banke. Što se kredita tiče isto se sve može obaviti u bilo kojoj poslovnici, a ako se baš želi može se promijeniti poslovnica kredita.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ma znaš kaj pošalji ti lepo muža tam s klinkom da ona urgira
    Pa ako budu zločesti to će im se i dogoditi i neće im biti ugodno.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zvala sam danas njihov info telefon i žena se zgražala u stilu tko mi je to rekao, ono klasik i kao ma sve se može on samo treba na šalteri dati izjavu da želi da mu poslovnica u zg bude matična a što se kredita tiče kao i to se može čak da se promijeni kreditni savjetnik tj da ovi pošalju papire u novu poslovnicu. Ostavila sam broj telefona i rekla je da će nas netko kontaktirati pa ćemo vidjeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •