-
za kupnju ovulacijskog testa preko interneta, potrebna je dozvola za uvoz :)
ne znam di bi ovo stavila na forum, pa mi se nekako ovaj pdf ucinio kao najbolje mjesto.
ja sam danas saznala nesto novo.. ovako, kupila sam preko neta ovulacijske testove, testove za trudnocu i bazalni toplomjer, sve skupa za cca 12 funti ( oko 100 kn ). Kod nas bi za ovu pošiljku potrosila odokativno 3000 kn.
e sad, sve odlicno sve 5,. kad dobijem ja poziv od poste carinjenja da im dostavim: dozvolu za uvoz medicinskih proizvoda, koju izdaje Agencija za lijekove i medicinske proizvode.
nazvala sam postu carinjenja i ljepo se popricala sa referenticom o svom problemu. Naravno da nemam dozvolu za uvoz za nesto sto kosta 100 kn i sto cu koristiti doma, sama. a koliko znam nije niti na popisu nekih kontroliranih proizvoda i substanci da bi tako nesto uopce trebalo. Referentica mi je i sama rekla da tu nadleznu agenciju mogu kontaktirati, ali da za sada jos nije dozivila da su i jednoj fizickoj osobi dali tu dozvolu.
da nije smjesno, bilo bi zalosno.
objasnjenje referentice poste carinjenja je bilo sljedece: obzirom da se predmetni proizvod kupuje kod nas u apoteci, za njega vam treba dozvola za uvoz. hahahahaha, pa ja rekoh a sta je onda sa primjerice etericnim uljima ili kremama., pa i one se ukupuju u apoteci ? a ne kaze, to bi spadalo pod kozmeticke proizvode.
po toj logici, ortopedske papuce spadaju u "ortopedska pomagala ", za koje vam btw treba "nalazi misljenje lijecnika specijaliste iz kojeg je vidljivo da je pomagalo medicinksi neophodno".
aaaaaaaaaaa
Ono sto me u cijeloj prici ljudi je to sto ovo nije izoliran slucaj i sve to skupa pocinje mi ici na zivce. U poreznom zakonu nisam nasla nigdje da pise da za osobnu upotrebu medicinskih proizvoda, a koji nisu na bilo kakvoj listi kontroliranih substanci ili ljekova, treba imati dozvolu za uvoz? koju je nemoguce dobiti ?!
sta mislite vi o tome svemu?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma