Uh curke dale ste mi super savjeta, a vidim da vas ima još da nismo sami

.
Da s plastelinom se igramo zajedno i upravo to Ifi, super se igra i onda valjda kad nešto ne može sve zgužva i pobaca.
Knjigice, to sam već napisala su joj omiljena zanimacija tako da već sad imamo zavidnu zbirku i to je nešto gdje ju se može malo duže zaokupiti. Često odemo do Algoritma blizu kuće jer taamo imaju dječji kutak i onda tamo po sat vremena sama vadi knjigice i lista.
TV ju apsolutno ne zanima osim ako čuje neku pjesmu, a od crtića jedino Kralj lavova, za tim crtićem je luda i već zna napamet pjesmice i pjeva ih, pa se igramo tako da jednu riječ otpjevam ja a jednu ona.
Od ostalih igračaka npr. nedavno sam joj kupila one kolutove i kockice drvene koje se slažu na štapić po veličini i prvi dan je bila oduševljena i stalno se igrala, pa me iznenadila kad sam joj rekla daj mi najveću pa daj mi sad drugu najveću itd i sve mi je točno dala, pa smo skužili da i boje raspoznaje, pa da zna brojati do 4 i tako, međutim ta igračka je taj 1 dan bila super a drugi dan ju više nije ni pogledala. Vjerojatno joj je brzo dosadila. Eh, da i otkrili smo našu kutiju punu gumbića, savršena igračka, pa smo ih nizali na konac i tako.
Ne mislim ja da je ona nešto posebno napredna, ali je očito da je nešto naprednija ili da se bolje izrazim drugačija. Jako dobro zapaža stvari pa i najmanje detalje. Pamti neke događaje od prije 2mj, npr. nedavno sam joj u dm-u kupila neke keksiće zdrave od smokava i donesem ja kući i kaže ona to je teta M. kupila-moja prijateljica joj je prije 2mj donjela te keksiće i ona to pamti.
Zatim kako imamo knjige poslagane na polici i vidi se samo rub knjige i zove me neki dan muž na posao da ga je dovela do police i govori ovo je kuharica, ovo je povijest, ova je mamina za posao, ovo je engleski itd.
Nismo si htjeli priznati ni ja ni MM da je možda malo naprednija jer si uvijek mislim vjerovatno svaki roditelj tako misli, ali jučer smo razgovarali i ako to shvatimo i počnemo je tako tretirati da je jednostavno malo drugačija i počnemo joj davati poticaj da se izrazi, možda se i to njeno urlanje smanji. A tvrdoglava je do neba, ako je ona nešto naumila i ako to ne smije ili ako ne može motorički to je urlanje s krokodilskim suzama.