Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: Nemoguće ponašanje i kako se postaviti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

znam da nije lako izvedivo, ali imaš li neku prijateljicu/poznanicu koja ima malo stariju curicu? moju nije zanimalo društvo vršnjaka, ali se oduševila s malom rođakinjom od 5 godina, slijedi ju u stopu, oponaša, uči puno od nje
    nažalost, ne srećemo se često, ali vidim da ju sad pomalo zanimaju i vršnjaci

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma imam i družimo se mi ali s obzirom da radimo svi nisu to česta druženja, možda svaka 2 tjedna jer smo na različitim krajevima grada pa nije baš tako jednostavno to organizirati. Obožava moju nećakinju, ona je malo starija, ima 12 godina, ali to je ljubav ogromna i ona je često kod nas. Imam osjećaj da je sad ispalo da je moje dijete jadno ko u zatvoru , a nije tako.
    Muž ne radi i on je s njom kući i idu svaki dan u park, ako ne pada kiša i ima par djece koji dolaze pa se igra s njima ali onako sramežljivo i naravno ako se uspiju sresti, ali ne druži se s djecom kao vrtićka djeca koja su stalno i veći dio dana sa svojim vršnjacima.
    Na jesen bi trebala krenuti u vrtić.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 05.03.2012. at 17:05

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemam vremena sve procitat, dat cu ti samo savjet koji sam i ja ovdje dobila i koji me spasio; knjiga "Najsretnije dijete u kvartu"

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi imamo te puzzle iz kauflanda hr. proizvodnje, ali za boje, obožava ih
    preporučam i puzzle iz mullera (njihova marka po 24 kn) za povezivanje pojmova, brojeva, suprotnosti

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

unazad dva tjedna moj dvogodisnjak je postao pravi nasilnik, stalno nas grebe i udara al bas uzasno jako. Ponekad kaze da je on ''ime jednog djecaka iz vrtica koji ih sve udara''...
    Teta kaze da moj u vrticu ne udara i ne grebe, ali kuci je stvarno presao sve granice. Stavljanje u kaznu (npr u kut minutu) ne pali, vec bude jos gori. isto i s oduzimanjem njemu dragih stvari...jos mi kaze ''hajde baci u kantu''.
    Ne znam kako da mu objasnim da to nije lijepo..mislim, objasnjavam, al on mi uputi zlocesti pogled, i sto zgrabi baci na pod.

Jucer ga je teta u ducanu pitala kako se zove i priblizila mu facu, a on joj svom snagom opalio samar.. Joooj propala sam u zemlju.

Od nas nije vidio, mi ga ne udaramo, ali nekad bi ga najradije zveknula...al ja sam velika, ja se mogu kontorlirati

faza? hoce prestat? sto da ucinim, neka nova kazna ili ?
    Posljednje uređivanje od S2000 : 10.10.2012. at 16:05

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    unazad dva tjedna moj dvogodisnjak je postao pravi nasilnik, stalno nas grebe i udara al bas uzasno jako. Ponekad kaze da je on ''ime jednog djecaka iz vrtica koji ih sve udara''...
    Teta kaze da moj u vrticu ne udara i ne grebe, ali kuci je stvarno presao sve granice. Stavljanje u kaznu (npr u kut minutu) ne pali, vec bude jos gori. isto i s oduzimanjem njemu dragih stvari...jos mi kaze ''hajde baci u kantu''.
    Ne znam kako da mu objasnim da to nije lijepo..mislim, objasnjavam, al on mi uputi zlocesti pogled, i sto zgrabi baci na pod.

Jucer ga je teta u ducanu pitala kako se zove i priblizila mu facu, a on joj svom snagom opalio samar.. Joooj propala sam u zemlju.

Od nas nije vidio, mi ga ne udaramo, ali nekad bi ga najradije zveknula...al ja sam velika, ja se mogu kontorlirati

faza? hoce prestat? sto da ucinim, neka nova kazna ili ?
    Isto i kod nas, u trajanju 3,5-5 godina i poklapa se s kretanjem u vrtić. Nakon stogodišnjeg dumanja došla sam do zaključka da ga je fasciniralo neko ponašanje (u vrtiću) i sad kući "ispipava" kako je to. Kod nas je upalilo pričanje, pričanje, strpljenje, ljubav, podrška, pričanje, pričanje i - naravno - emocionalno sazrijevanje.

Ništa ne pali osim šipkice. Njom prijetim i nekada kada je nesnosan malo po nozicama.
    Nadam se da se šališ, ovo ti u principu samo momentalno gasi vatricu dok požar bukti negdje drugdje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Isto i kod nas, u trajanju 3,5-5 godina i poklapa se s kretanjem u vrtić. Nakon stogodišnjeg dumanja došla sam do zaključka da ga je fasciniralo neko ponašanje (u vrtiću) i sad kući "ispipava" kako je to. Kod nas je upalilo pričanje, pričanje, strpljenje, ljubav, podrška, pričanje, pričanje i - naravno - emocionalno sazrijevanje.

Nadam se da se šališ, ovo ti u principu samo momentalno gasi vatricu dok požar bukti negdje drugdje.
    Nisam se šalila kada sam to rekla. Ukinuli smo šipkicu, sada kada napravi neki lom, tipa: jako gurne seku i ona padne i plače, ili kada hoće da sruši televizor, ili popne se na trepezarijski stol i udara luster i želi da ga razbije, šaljemo ga u čošak da tamo bude uz obrazloženja da to ponašanje njemu nije primjereno, da je on dobar dječak i da tako može povrijediti seku ili sebe. Dozvolimo odlazak iz ćoška u momentu kada kaže da to više neće raditi i kada se izvine seki. Valjda je ovo ispravno, ne mogu biti pametna.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja imam iste probleme s dečkićem. Ništa ne pali osim šipkice. Njom prijetim i nekada kada je nesnosan malo po nozicama. Znam znam, ne nasilju, ali naprosto je nemoguce drugacije opstati.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moj dvoipolgodišnjak u zadnje vrijeme isto dosta grebe, štipa, čupa i udara. Ponekad mi se čini da mu je to neki način iskazivanja ljubavi ali ne kuži da je to pretjerano jer npr. dođe do mene iz čistog mira i lupi me ili štipne. Valjda traži pažnje. A ponekad to radi kad je ljut, umoran, kad ne dobije ono što želi, to mu je način da pokaže otpor. I ne ide u vrtić, dakle nije to naučio ili vidio od nekog. I mi puno pričamo i stalno objašnjavamo što je dobro a što ne. Nadam se da je to samo faza i da će ubrzo proći.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali ona je veca, 4 godine. kad je bila mala ne bi vracala, mozda bi ju u afektu odgurnula

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja zaprijetim da cu vratiti. kad stvarno 500 puta kazem nemoj, boli ili sta vec, a ona i dalje dere, kazem joj da cu joj vratiti jer da mi je pun kufer. i to stvarno i mislim. nekad (i nekom) nije dovoljno sklanjati se i ici mirno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je tjeranje u cosak bzvz. kad ne znam kaj napraviti, zamislim sebe u kazni koju im dam. uglavnom brzo odustanem i od kazne i od soljenja pameti na kraju zavrsim tako da samo kratko kazem ne, to se ne radi i vozim dalje, bez prevelikog obracanja paznje na dogadaj, bez lamentiranja. tako mi se cini najbolje i naj fer prema njima

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    meni je tjeranje u cosak bzvz. kad ne znam kaj napraviti, zamislim sebe u kazni koju im dam. uglavnom brzo odustanem i od kazne i od soljenja pameti na kraju zavrsim tako da samo kratko kazem ne, to se ne radi i vozim dalje, bez prevelikog obracanja paznje na dogadaj, bez lamentiranja. tako mi se cini najbolje i naj fer prema njima
    X
    ja sam ju samo par puta poslala u sobu i to radi njene size, da se smiri. jer bi u suprotnom ja morala na time out :D

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    na kraju zavrsim tako da samo kratko kazem ne, to se ne radi i vozim dalje, bez prevelikog obracanja paznje na dogadaj, bez lamentiranja. tako mi se cini najbolje i naj fer prema njima
    Nakon puste muke sam i ja došla na ovo. I ima najveći odaziv.

Iz mog iskustva (a samoproglašavam se vrlo iskusnom na ovom području ) sva takva ponašanja su samo simptomi. Time ne mislim da ih treba puštati, ali daleko više pažnje treba usmjeriti na uzrok.
    Nama je konkretno uzrok golema količina nesigurnosti ( u sve) i strah od očekivanja.
    I emocionalna nezrelost.
    I slabo nošenje s ljutnjom.
    Uh

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mislim da to sve ovisi i kakav je roditelj tip osobe.
    Ja nisam takav tip da cu za sve govoriti ne ovo, ne ono... Al kad me nesto naljuti, ljuta sam i moram to izbaciti iz sebe, i ako je potrebno dignit glas..
    Nakon citanja Juulove knjige Izmedju roditelja i djeteta, pokusala sam se voditi nekim savjetima, ali sam odustala jer sam shvatila da "glumim" tj da nisam toliko suosjecajna osoba, jednostavno sam skuzila da mi ne "lezi" sva ta suosjecajnost i pretjerano razumijevanje.
    Nekad nemam razumjevanja za nesto, i mislim da je to ok.

A kad me dijete konstanto udara (jako, glavom o glavu), nije mi dosta reci ne i nastaviti dalje....treba tu objasnjavanja i objasnjavanja...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •