Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Nemoguće ponašanje i kako se postaviti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Nema redovite kontakte s djecom, pa sa našla da u zagrebu neke knjižniice imaju 2 puta tjedno Male igrapnice baš za malu djecu od 0-3 godine pa ćemo je voditi. Ma ne mislim ni ja da je J darovita, možda malo naprednija od svojih vršnjaka ili šta ja znam možda samo malo više priča jer kad je usporedim s djecom prijateljica koja su slične dobi ili starija vidim da ne pričaju toliko. Pa eto onda je i tvoj klinac napredniji .
    Kad zbrojim sve što sam dosad pročitala o J podvukla bih sljedeće : uključiti je u redovita druženja s djecom (ne mora to biti 8-satni boravak u vrtiću, dovoljno je barem sat vremena dnevno u parku ili igraonici), poslati je s vremena na vrijeme djedu i baki na satak vremena i naučiti je da poštuje vaše potrebe i vaše ne.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Kad zbrojim sve što sam dosad pročitala o J podvukla bih sljedeće : uključiti je u redovita druženja s djecom (ne mora to biti 8-satni boravak u vrtiću, dovoljno je barem sat vremena dnevno u parku ili igraonici), poslati je s vremena na vrijeme djedu i baki na satak vremena i naučiti je da poštuje vaše potrebe i vaše ne.
    U park ide svakodnevno i poigra se s djecom ali nije još uvijek pretjerano zainteresirana za druženje s djecom.
    Baki i djedi je nažalost ne možemo poslati jer jednog djeda više nema, baku moramo mi čuvati a drugi baka i djed su 300km daleko a i da su bliže nisu zainteresirani. Nažalost nemamo svi tu privilegiju bake i dede.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    U park ide svakodnevno i poigra se s djecom ali nije još uvijek pretjerano zainteresirana za druženje s djecom.
    Baki i djedi je nažalost ne možemo poslati jer jednog djeda više nema, baku moramo mi čuvati a drugi baka i djed su 300km daleko a i da su bliže nisu zainteresirani. Nažalost nemamo svi tu privilegiju bake i dede.
    takva je i moja bila u biti još je, točnije jako u biti bira. čitavo ljeto, tada je imala oko godine i pol smo proveli svaki dan u parku, hrpa djece svih dobi, od sve djece si je izabrala najtežeg karakterom, najglasnijeg, spremnog uvijek na pizdarije 4-godišnjeg momka i samo je za njim trčala i smijala i vrištala na svaku njegovu nepodobštinu, a mi ono zbunjola ili je nas tjerala da se penjemo sa njom na tobogan, na kučice, da je popnemo pa da se ona sama spušta, htjela stalno igrati sa velikim dečkima nogomet itd..sve nešto sa većima od sebe i dosta starijima...sa vršnjacima nije htjela uopće kontakt...

u rujnu je krenula u jaslice, 4 sata popodne, tamo joj je već tada sa tek 19 mjeseci trebalo dosta vremena da se "uključi" da izabere, da prihvati, da se osjeća ko doma, da se opusti. sad je nezaustavljiva ko doma,oslobodila se skroz, ali opet od svih tamo odabrala si je jednu malecku turkinju koja joj totalno parira po ludom temperamentu i divljanju i još jednu malenu koja je pak totalna suprotnost od nje pa kad se izdivlja, kaže teta, ode k njoj i onda se mirno sa njom igra, slažu nešto, crtaju zajedno itd..od teta isto, veli teta tamo (nedavno smo imali info razgovor) da je dugo proučavale tete i jako dugo birala i da još uvijek neće baš sa svakom kontakt, na kraju si je izabrala jednu i ona joj je tako reći zamjena za mene kad je tamo, ima sa njom opušteni odnos, samo nju traži da je vodi na wc...od drugih još uvijek drži distancu.

tako da mislim da tvojoj djevojčici možda i ne fali toliko dječje društvo, koliko možda neko grupno organizirano i strukturirano vrijeme, jer vrlo sličan problem kao i ti imamo i mi, i jaslice su dosta pozitivno utjecale, iako je doma ipak doma, doma je ona na svom terenu i točno se na njoj to i osjeti i primjeti, doma je svoja na svome, ali pod zadnje se zbilja vidi da se veseli ići u jaslice, poečla je nedavno sama utrčavati u grupu dok je prije uvijek prvo zastajkivala i sramežljivo se nećkala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •