Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
Zašto mu daješ bočicu i sisu? Pitam te zato što sam i ja imala te kombinacije prije.Ako dijete jede bočicu 190ml njega to drži sigurno 4 sata,nema potrebe za jelom,ako cica naravno onda puno manje jer je majčino mlijeko puno lakše probavljivo,a boćica ga zabetonira karikirano rećeno. Dijete od 4 mjeseca sad polako poćinje otkrivat stvari oko sebe i možda zato manje spava,probaj se igrat s njim u smislu da hvata neku igračicu to bi ga moglo malo umoriti pa da lakše zaspi,a i mislim da bi trebala pokušat ga stavljat u podjednako isto vrijeme spavat. Moja beba ima 10 mjeseci ,otkad se probudi pa kad projde 3 sata ja njega stavim spavat jer vidim da trlja oci i umoran je,on isto nebi spavo,al ja ostanem u krevetu s njim i po sat vremena. Znaći on kuži da nema zezancije i da će morat spavat jer da ja neću odustat.
sa bočicom sa počela jer sam dosta izbivala iz kuće radi obaveza, tako da sam mu od rođenja po 1-2 obroka davala bocicu i tako je i ostalo. S obzirom da sam znala se se vraćam raditi sa 6 mj nisam se previše forsirala na samo dojenje jer to i ovako daje neću moći. A i nikako nisam imala onu količinu mlijeka da bi se usjela izdojiti pa ostaviti da popije dok me nema.
Što se spavanja tiče mi imamo uvijek isti tempo. Navečer ga uvijek kupam-hranim-stavljam spavati u isto vrijeme. I do sada je bilo ok.
A po danu, u principu ima svoja doba kada spava, ali kratko. Ali to dnevno "spavanje" me ne muči, jer sad on sve snima i zanima ga, tako da se zaigramo i po 4 sata u komadu.
ALi noćno me brine, jer je super spavao do sada.