Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Sudužnik u kreditu

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Sudužnik u kreditu

Ukratko. Tražena sam od strane jedne osobe da joj budem sudužnik u kreditu.
    Ta mi osoba tvrdi da sudužnik nije isto što i jamac ,te da ako dužnik ne bude plaćao kredit meni banka neće sjesti na račun i naplatiti ratu kredita. Tvrdi da bi ja samo podigla kreditnu sposobnost dužnika.
    Ja konkretno nemam kredit i nikad se nisam ni raspitivala o istom jer nemam potrebe. Tako da nemam pojma o ničem. Imate li iskustva sa time? Dali ste nekome bili sudužnik? Što je zapravo sudužnik? Može li mi se sjedati na račun ako dužnik ne bude isplaćivao kredit?
    Sorry ako ponavljam temu. Nisam nigdje našla nešto na ovu foru.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, ali ako jamac nema love naplatit će se od sudužnika, bar koliko ja znam.
    Opomene dolaze i jamcima i sudužnicima, tako da ne vidim neke razlike.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

definicaija

Sudužnik i jamac su pojedinici, institucije ili neko drugo tijelo koje zajedno s osobom koja je podigla kredit, tj. korisnik je kredita, solidarno jamče banci za redovitu otplatu kredita. Jamstvom, jamci i sudužnici daju pravo banci, da u slučaju neredovite otplate kredita sa stranje korisinka kredita, banka otplatu može potraživati od njih.
    Razlika jamca i sudužnika je što sudužnik povećava kreditnu sposobnost korisinka kredita, dok jamac ne povećava kreditnu sposobnost.

zaključak: jamčiš i isplaćuješ kod neredovite isplate od strane dužnika (koliko ja znam solidarno sa jamcima), jedino što dužnik još na tvoj račun podiže kreditnu sposobnost pa se može zadužiti i više. U svakom slučaju ako sumnjaš u njegovu ozbiljnost i sposobnost vraćanja duga-nemoj jamčiti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sudužnik je u slučaju neplaćanja prvi na listi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ljudi, nemojte ako ne morate. Oko mene ima jako puno ljudi nastradalih kao sudužnici /jamci. A nositelji kredita su sve neki najbolji prijatelji .

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

znači jamac=sudužnik je isto sr*** drugo pakovanje. u svakom od tih slučajeva ne bude li dužnik plaćao sudužnik=jamac nahebe.
    jel tako?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tako je, meni je suduznik MM, ali on nije imao opciju

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sudužniku se može sjesti na plaću isto kao i jamcu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ...ribica prvotno napisa Vidi poruku
    znači jamac=sudužnik je isto sr*** drugo pakovanje. u svakom od tih slučajeva ne bude li dužnik plaćao sudužnik=jamac nahebe.
    jel tako?
    Ne, nije isto. Sudužnik prvi nastrada. Ja sam bila jednom članu uže obitelji sudužnik i 5 godina sam se patila dok taj kredit nije na kraju riješen.

Naplaćala se rata, nauživala sramote jer su mi obavjesti o ovrsi dolazile u firmu, u računovodstvo. Kolegica me zove i kaže mi,sorry,ali moram ti skinuti lovu, inače ću nastradati. Dobijem platnu listu , a na njoj 500kn. EEEEJ 500kn sam plaće dobila. Ostalo ošlo za tuđi kredit. Odem u tu banku u kojoj je kredit podignut, vučem dijete sa sobom jer nemam kud s njom, službenica me gleda, žao joj je ali kaže-gospođo,vi ste potpisali...I da, tak je. Ja sam potpisala. Ja sam sebi i svom djetetu stavila omču oko vrata na pet predugih godina.

Noćna mora. Strava i užas. Ma muka mi je kad se sjetim. Ne bi više nikome potpisala tako nešto ni za lijek.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Razlika jamca i sudužnika je što sudužnik povećava kreditnu sposobnost korisinka kredita, dok jamac ne povećava kreditnu sposobnost.
    ...i, istovremeno, sudužnik time i samome sebi smanjuje kreditnu sposobnost, nemojte to zaboraviti...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Tanči baš mi je žao zbog tvoje situacije.
    Meni je ova dotična osoba rekla da mi ne mogu skidati ništa sa plaće ako ona nebude plaćala. Dakle smuljala me već u početku.
    Hvala na odg.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

imam jedan veliki problem.naime sudužnik sam i tip ne plaća kredit,nezaposlena sam i nemam baš ništa na svoje ime,dakle nemaju mi što uzeti,zanima me pošto je situacija takva dali još mogu završit u zatvoru,pomozite!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •