Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Kad vam se prestala gadit hrana koja vam se gadila u trudnoći?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Kad vam se prestala gadit hrana koja vam se gadila u trudnoći?

Nisam uspila nač ovakvu temu, ako se već o tome raspravljalo samo me preusmjerite. tnx.
    Eto, ja rodila prije 17 dana, u trudnoći mi se gadila riba i kokoš, miris i okus im je stalno bio kao da su pokvareni i to mi još uvijek traje. Kakva su vaša iskustva? Znači li to da više nikad neću volit ribu ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni se u prvoj trudnoci gadila paprika. Tek sada, posle 6 godina polako pocinjem da je jedem.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sladoled mi se gadio u prvoj, davnoj trudnoći. Gooodinama ga nisam mogla jesti. Sad pojedem, ali to nije užitak kao nekad. Baš mi je to čudno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad sam zatrudnila hranila sam se makrobiotički i zgadio mi se tempeh, koji mi se gadi i danas toliko da mi je mučno kad vidim tu riječ (npr. sad).

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni se u prvoj trudnoci nije gadilo nista, u drugoj mljeveno meso (npr. polpete) i iako ga sad jedem, nije to to

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nije hrana, ali u prvoj trudnoći mi se počeo toliko gadit miris svježe kuhane turske kave (koju sam inače pila na hektolitre), da sam je mogla piti samo u poluledenom izdanju. Iako mi je danas okey miris, nikad se nisam vratila ispijanju iste (samo instant).

Kamo sreće da mi se u drugoj trudnoći gadilo štogod od hrane...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

od hrane mi se nije gadilo nista konkretno i svasta u odredjenim trenucima.
    ono sto nisam mogla smislit su isupsni plinovi iz auta. povracalo mi se na njih. imala sam problema ponekad vozit se ako ispred nas ide auto koji smrdi. nikad nije prestalo.
    do trudnoce nisam imala tih problema. benzinska mi je mirisala. od onda jedva izdrzim na njoj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni nije smdila hrana uopće.
    ali mi je smrdio prašak faks.
    još uvijek mi smrdi.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

a joj, ne mogu zamislit da godinama?! (možda čak i više nikako), neću guštat u ribi na gradele
    moram priznat da mi je to skroz čudno

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

4 godine kasnije, meni su još uvijek isti mirisi nepodnošljivi. šparoge i rižini krekeri.
    stvarno čudno.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nakon 17 god. od prve trudnoće i dan danas mi se gadi naranđasta boja, sirovi neoguljeni krumpir (al kaj mogu kad moram kuhati...), miris nekog Silan omekšivača... i tak

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

meni se ništa nije gadilo od hrane,čak naprotiv nepce kao da je dobilo ekstra osjetilne pupoljke,baš sam guštala u hrani. smetali su mi svi jaki sintetski mirisi,a od hrane kao i Ripcord užasno mi se zgadio miris turske kave koju sam također ispijala na hektolitre.isto s mirisom celera kojeg obožavam.ali to je prošlo vrlo brzo,kojih mjesec dana nakon poroda.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U prvoj trudnoci mi se nije nista posebno zgadilo. U drugoj nisam mogla da podnesem pastrmku, proso i socivo. Proso je najduze ostalo omrazeno, proslo je tek nakon 2 godine, a pastrmka i socivo su usli na spisak normalno konzumirane hrane ubrzo nakon porodjaja.
    Treci put mi se smucila opet riba ali ne strasno, ali piletina mi je bila pregrozna, kao i sirovi luk i zeleno povrce.
    E da, i od mirisa maticnjaka mi se vrtelo u glavi.
    U stvari, sve su to ukusi i mirisi koji su mi bili jako prisutni u zivotu i ishani u prvom trimestru. Narocito je ocigledno za crni luk i zeleno povrce, jer sam to u 3. trudnoci jela ceo prvi trimestar, skoro pa samo to po ceo dan. I onda mi se smucilo.
    Svi ti mirisi i ukusi me sad samo podsecaju na taj period, i super mi je taj dasak osetljivosti koji je ostao da me vrati u secanje na prvi trimestar svake trudnoce.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja potpisujem Ripcord, kamo srece da mi se gadilo nesto od hrane

a isto kao i leonisa nisam mogla podnijeti smrad ispusnih plinova, na to bi mi se odmah digao zeludac do neba

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj vančika prvotno napisa Vidi poruku
    a joj, ne mogu zamislit da godinama?! (možda čak i više nikako), neću guštat u ribi na gradele
    moram priznat da mi je to skroz čudno
    Ma sve je to od osobe do osobe. Meni se užasno meso gadilo, posebno mljeveno, ali prošlo me pred kraj trudnoće. Čak postoje stvari koje su mi se na početku gadile (cola, fast food), a već za par mjeseci sam se davila u njima, sad mi se opet gade.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Na početku trudnoće nisam mogla podnijeti slatko i to već par dana nakon transfera. Tako je bilo do pred kraj trudnoće i onda je se sve vratilo na staro. Da je bar ostalo!

Winnerice, ono s narančastom bojom mi je nevjerovatno!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

na početku prve trudnoće bila sam u americi. kad sam nakon 8 godina vidjela reklamu za kfc u arena centru počelo mi se povraćati i kad idem u kino obavezno okrenem glavu i projurim. isto tako u mcdonaldsu ni ne pokušavam pojesti nešto. hoću reći, mislim da me neće proći nikada. najgore je što mi bude i lagano mučno kad gledam neke serije na tv-u, čini mi se da osjetim one tipično američke mirise hrane.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sa Svenom mi je smrdio alkohol. Vino, posebno piva. Muz nije smio ni blizu kad bi ista popio. Ma nije ni otvorena piva smjela bit blizu mene. A inace volim pivu. Al brzo je to proslo, cak stovise, kad sam nosila Doriana imala sam uzasnu zelju za pivom. Tu i tamo bi si udovoljila sa gutljaj-dva al da sam smjela vise...valjda bi svaki dan bila pijana koliko mi je bila fina.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Krumpir u svim oblicima. Sama pomisao mi je dizala želudac. 7 i kusur godina iza i dalje kolutam očima kad sveki stavi krumpir na stol. ni u čipsu ne uživam.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meso, posebno piletina
    do 20. tjedna

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon 17 god. od prve trudnoće i dan danas mi se gadi naranđasta boja, sirovi neoguljeni krumpir (al kaj mogu kad moram kuhati...), miris nekog Silan omekšivača... i tak

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ja mislila da sam čudo kad mi se godinama gadi nešto ustvari bez razloga. A to je česta pojava.

Baš bih voljela znati uzrok tomu. Zna li netko?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajme, da se meni bar nešto gadi
    meni sve miriši, sve me mami, sline mi cure
    čim pomislim na hranu

sve mi može biti vako i nako, al papica uvijek može

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A ja mislila da sam čudo kad mi se godinama gadi nešto ustvari bez razloga. A to je česta pojava.

Baš bih voljela znati uzrok tomu. Zna li netko?
    Tijelo je povezalo mučninu i ono što smo tad jeli i, iako hrana nije bila ništa kriva, naš osjet mirisa to registrira kao opasno. I nije mi neko objašnjenje, ali znam da ovo gađenje nije rijetka pojava.
    Ako večer prije crijevne viroze nešto jedem, ta mi hrana ili piće godinama ostaju gadljivi iako sam povraćala zbog virusa.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U biti čudne stvari su mi se oko hrane i ostalih okusa i mirisa događale u trudnoćama.
    Kako sam već napisala o gađenju na gornjim postovima, isto tako sam u 2. trudnoći "htjela" jesti lak za nokte (kad bi se smio), ja bi to snifalaaa da je bilo zdravo, svi parfemi su mi bili mljac, Schwepps biter lemon sam pila na hekte, benzin na benzinskoj mi je mirisaoooo...
    U trećoj trudnoći sam jela sirovi kelj, zelenu salatu bez ičeg, hrpe 7 korn "stirpora", grejp bez dodataka, al bi jela onaj građevinski stiropor za fasadu (to sam tak gledala s čežnjom svaki put kad sam s mojom L bila u šetnji kraj nekog gradilišta)
    Zato se trudnoća i zove "drugo" stanje

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo za boju mi je preludo,jer se mojoj sestrični zgadila bordo boja u trudnoći i još sam se išćuđavala koji je njoj, a kad ono ima vas još

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

u prvoj trudnoći su mi se zgadili neki parfemi. točno specifičan miris, ne znam n točno koji, ali vrlo je čest. 11 godina kasnije mi se želudac digne kad ga nanjušim.

u drugoj banane. dan danas ju pojedem samo ako moram , uz vraški dobar razlog.

sad mi se gadi slatko svih oblika. iskreno se nadam da ovo neće potrajati.

moja mama recimo, ni nakon 30 godina ne može vidjet poriluk, a da joj ne dođe muka.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I meni je i dan danas zlo kada osetim parfem koji sam koristila(tacnije, prestala koristiti) u prvoj trudnoci.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sladoled mi se gadio u prvoj, davnoj trudnoći. Gooodinama ga nisam mogla jesti. Sad pojedem, ali to nije užitak kao nekad. Baš mi je to čudno.
    da mi je ovo netko rekao nebi mu vjerovala, ali stvarno ne mogu jesti sladoled.. mislila sam da te stvari traju samo u trudnoći .. znači ode sladoled i kava , ok, još bolje za kile

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U prvoj trudnoći mi se zgadila riba, ali u bilo kojem obliku, friška smrznuta, na pizzi, pripremljena, škampi koje priprema susjeda u kući do, u prizemlju (ja sam na 1. katu, s druge strane ulice)...npr. TV upaljen, Barbieri trabunja i na gradelama uz njega cvrče ribice, a ja pravac grliti školjku

I muški mirisi poslije brijanja.

Frendici su se zgadili okviri za naočale koje je kupila početkom trudnoće, toliko joj je bilo loše kad bi ih vidjela da ih je poklonila po kratkom postupku (ne zato kaj su bili grdi :D ).

Meni se u prvoj trudnoći "omilio" miris McDonaldsa, ne toliko klope i miris u restoranu (inaće tam pojedem nešto cca svakih 6 mjeseci i to najčešće sladoled), ali u ono doba bi bila najsretnija da sam mogla stajati pokraj njihove ventilacijske cijevi i snifati onaj mašćobni zrak koji izlazi van

Te su me ludorije prošle nakon nekih 6 mjeseci kako sam rodila, s tim da mi se u drugoj trudnoći vratila ta odbojnost prema ribi i opet prošla.

I u obje sam trudnoće izuzetno puno povraćala, 20ak x dnevno, od početka pa do rađaone.
    Nemam pojima što su jutarnje mućnine.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajme nasmijale ste me do suza... okviri za naočale genijalno
    Meni se u prošloj i ovoj trudnoći gadi voda, skoro svi intenzivni mirisi, pogotovo detergenti, parfemi, piletina, jaja i sve sluzavo. Ne mogu pojesti mekani paradajz, lubenicu, ništa gnjecavo. Zato pijem čajeve, limunadu, mineralnu, a voće u frape i povrće u krem juhe. Ko za djecu. Varam se nekako. A prošlo mi je uvijek do zadnjeg tromjesečja. Nadam se da će i sad.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Meni se u prvoj trudnoći gadila kava. Čim sam rodila mogla sam je opet piti.
    Sada, u drugoj trudnoći, popis se počinje širiti: kava, sladoled, pršut (zapravo sve suhomesnato). I mužev parfem

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ajme, i sad sam se sjetila. U prvoj sam momentalno počinjala povraćat kad bih čula da mm pere zube. Onaj zvuk četkanja me dovodio do ludila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •