-
Upravo je smazala začinjeni kelj!
Da, da, i to ful začinjen, Vegeta, papar, češnjak.....na svoj kelj je s gađenjem okrenula glavu, i šta ću, dam malo svog a ono oduševljenje, njam njam! Da je ovo moja mama vidjela mozak bi mi popila....
Do sada nam je jdini začin bilo maslinovo ulje, mislila sam barem malo soliti ubuduće.
Kako vi stojite po tom pitanju?
-
Pa tako da mu ne bih vegetu davala ni po koju cijenu...Blago mu solim otkako je napunio godinu dana. a cesnjak, celer, kopar i ostali svjezi zacini su svakako OK
-
Ninet, jel' ima neko pravilo od kad mogu začini tipa češnjaka, peršin lista i sl.?
-
Ja AA-u uopće ne solim hranu, a i sama ne koristim puno soli (Vegetu nikad u životu), ali sam primijetila da ga oduševljava začinjeno. Neki dan sam kuhala sekeli gulaš (vegetarijanski) i on navalio da proba - mislila sam da ću ga se riješiti kad shvati da je ljuto, ali čovjek navalio, jedva sam mu odvratila pažnju nakon par žličica. Slična reakcija je i na miso juhu. Slab je na češnjak pa u svakoj njegovoj juhici mora biti kuhan jedan režanj češnjaka.
-
Lea je tako neki dan navalila na tofu koji je bio propisno začinjen soja sosom, i još k tome pržen na ulju, pojela je TRI šnitice, ja sam se bojala da će joj biti zlo ali nije. Kuhani tofu nije htjela niti pogledati.
-
Bravo za Leu! :D Super, Mommy, AA je 2 tjedna stariji od mog miša, znači mogu mu lagano začiniti češnjakom (mi ga obožavamo pa bi mi teško palo da ga on ne voli!
) i sličnim (koji miso si dala AA-U?)!
-
Osoblje foruma
otkad kuham i za zaru, vegeta je u potpunosti izbačena iz naše kuhinje.
to je fakat smeće koje ne želim davati djetetu, a i totalno mi je drago da ni mi to više ne jedemo.
što se tiče začinjenosti, zara je od luda za kiselim, a onda za slanim.
-
Mislim da je miso bio ječmeni, moram provjeriti i - nisam mu ga ja dala, oteo ga je
. Danas je u ribljem restoranu odlučno navalio na tatin bakalar sa svojom žličicom (krumpir, bakalar, peršin i bogzna što još).
-
-
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...990&highlight=
Jedva sam našla.
Btw, tijesto za knedle nipošto nemoj unaprijed pripremiti i držati u frižideru.
-
-
Radila sam kukuruzne, našla sam u bio&bio margarin bez aditiva! Nisam imala vagu pa sam radila odokativno i ispali su premasni, ali spremam se sutra napraviti novu turu,ovaj put precizno izvaganu. Daisy2005, koliko je bebač star? Mi smo tek prije 2-3 tjedna probali kekse jer ga ne želim navikavati na slatkiše.
Sorry na uzurpaciji topica.
-
-
Sorry, već si gore napisala da je mlađi od AA dva tjedna - ne čitam pažljivo.
A da ne budeš jedina koja uzurpira - zna li netko kada bebe smiju jesti mak? AA je neki dan uzeo komadić tjestenine s makom, popapao i jako mu se dopalo, ali nisam sigurna koliko je to preporučljivo. Nije baš neka namirnica koja se nalazi u tablicama dohrane.
-
Sreća naša da Točkica spava
Ne znam odgovor, na žalost. (čekam da se javi netko tko zna!)
-
Sto se tice zacinskih biljcica, mislim da je pravilo da se ne daju na pocetku dohrane, samo da bi beba naucila na "ciste" ukuse.
Ali sad vec bez problema mozes da ih koristis (daisy).
Mak je potencijalni alergen u rangu sa orasastim plodovima, pa bih ja pricekala malo s njim.
-
Ninet, spomenula si orasaste plodove - sta je s bademom?
Kupili smo, naime, malenom muslije koje imaju i malo badema.
A sto se zacinjene hrane tice, moj maleni obozava ajvar. Isto ko i Mommy plesacica sam mislila da cu ga se rijesiti ako mu dam da proba, a on bi jos. A omiljene su mu masline. Pojeo ih je jednom 15
-
Mony, kikiriki, orasi, bademi, ljesnici, susam (sezam) i mak su u istoj porodici alergena.
-
Osoblje foruma
ali Leon je već veliki.
neka baš ne pojede pola kile.
-
Mi ne koristimo vegetu, soli vrlo malo, ali sve ostale (prirodne) začine puno. Pogotovo luk, češnjak, bosiljak, mažuran, peršin.
E sad, moja Rahela OBOŽAVA žličicom jesti preliv za salatu (sol, jabučni ocat i bučino ulje). Salatu ne jede nego ju samo poliže i stavi na stol. Ali ako se dočepa zdjele.... :shock:
Ja ustvari mislim da joj to ne može škoditi, ali razmišljam da joj je ipak malo previše jabučni ocat za njezin trbuščić.
Btw, ja sam svojim klincima uvodila malo maslinovog ulja ili maslaca i mrvicu soli već sa 8-9 mjeseci. (Aleksandru se npr. nakon uvođenja toga popravila tvrda stolica koje se nikao nismo mogli riješiti - valjda zbog masnoća)
-
Apri, to sam si i ja mislila, ali nisam bila sigurna.
Musli su vise s vocem, ali pise da ima i badema.
Pazila sam samo da nemaju meda.
A da se nadovezem na topic, vegetu mu ne mislim davat, a i mi ju izbjegavamo. Ali, ostali prirodni zacini su dobrodosli. Leon obozava cesnjak, i jako je smijesno kad vam se beba podrigne, a ono sve mirisi po cesnjaku
-
Tackice, super zacin koji mozes dodati u kelj je kim ili kumina....Jes da ces poslije morat zraciti kucu non stop....
-
Osoblje foruma
onda staviš lovorov list koji neutralizira nadimača kima
-
Zbunj. Ja sam mislila da se kim dodaje jelima...biljkama koje nadimaju, bas da bi smanjio nadutost procesom provjetravanja organizma....i kuce
-
Lovro je neki dan s guštom pojeo paštu sa salsom. Nije bila jako slana, ali dopala mu se jako.
-
moj mladić već 2 mjeseca jede skoro sve. obožava česan, maslinovo ulje, peršin, luk, ribu, toć od pomadora, riblju paštetu koju ja doma napravim, kupus pod ulje... on voli apsolutno sve osim kupovnih kašica i čokolina, rižolina, keksolina.... naravno da mu manje začinim solju nego nama, ali na česnu i maslinovom ulju ne štedim kao ni na svježim začinima koje imam u vrtu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma