-
Ej cure da vam se i ja malo pridružim. Naime i meni su konstatirali PCO i koristila sam godinu i pol dana metformin. I on je isto lijek koji se korisiti za dijabetes 2.tipa jer regulira razinu inzulina u krvi, a upravo je to najveći problem kod PCO-a jer on remeti balans hormona zbog kojih onda jajnici pojačano proizvode ciste. Skinula sam se s metformina prije 4 tjedna jer sam sada već 16 tj. trudna. Inače nemam problema s viškom kilograma niti ikakvih drugih vanjskih indikacija da imam PCO. Čitala sam puno o prehrani kod PCO-a i našla na jednu super knjigu koju je ovdje (živim izvan Hr.) napisala jedna ginekologica i nutrist. Uglavnom to što vi pričate o izbacivanju ugljikohidrata je djelomično točno. Naime, nije samo stvar u ugljikohidratima već u nezasićenim ugljikohidratima, dakle ne treba izbaciti iz prehrane sve ugljikohidrate po difoltu već gledati na njihov glikemijski indeks. Tj. može se jesi neke integralne vrste žitarica i sl, ali treba izbjegavati sve vrste šećera. Meni nije problem bio izbaciti ugljikohidrate, već izbegavati hranu u kojoj ima šećera jer ga ima u svemu. Anyway, želim vam sreću i uspjeh i s dijetom, borbom s PCO-om i postizanjem cilja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma