evo dobila sam odgovor od doktora: budući da imam normalnu kilažu potrebno je smanjiti šećere što više, a kruh i tjesteninu umjereno jesti, ali je nije potrebno skroz izbaciti.
evo dobila sam odgovor od doktora: budući da imam normalnu kilažu potrebno je smanjiti šećere što više, a kruh i tjesteninu umjereno jesti, ali je nije potrebno skroz izbaciti.
škrobovi su također šećeri , tj. ugljikohidrati.
isti metabolički procesi se događaju u njihovom metabolizmu kao i kod žličice bijelog šećera.
Na tebi je da odlučiš koliko ti je nešto bitno, i koliko se želiš "žrtvovati " za svoje zdravlje. Kao što je već netko napisao ginekolog nije nutricionist i ne razumije da su i nijanse jako bitne.
Kad pojedeš ugljikohidrate za njihovu probavu je potreban inzulin kojeg tada izlučuje gušterača (prema potrebi), što manje ugljikohidrata jedeš , manje ti treba inzulina, manjega izlučuje gušterača i manje ga ima u krvotoku.
Šećer (rafinirani) je ugljikohidrat, i škrob (žitarice) također, i voćni šećer (iz voća) također- za metabolizam svega toga treba inzulin.