Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 403

Tema: Prebio mu sina zbog jakne od 300 kn...

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    neprimjereno vladanje, da.

mislim, govorimo ovdje o neposluhu poput ne slusanja, pricanja, ometanja nastave i kako se s time nositi i prekinuti. bacanje kamena i nasrtanje nozevima nisu svakodnevnica i nema ih ni svaka skola, a kamoli svaki razred i mislim da se i u tome pretjeruje.

do tvog posta nisam uopce povezivala uvodjenje discipline i postovanje.
    učenici koji se neprimjereno ponašaju ne mare za ocjene, u većini slučajeva.
    a ako kao učitelj poštuješ djecu i oni će poštovati tebe i tada problema s disciplinom uglavnom nema.
    iako, bude djece s kojima nitko ne može, ali to su sličajevi za sručne službe koje svoj posao rade, uglavnom, loše.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

busom smo isli u jabuku. kad smo se vracali tad vise busevi nisu vozili.

mislim, isla sam ja xy puta sama pjeske doma i od ilice do doma jedino pamtim neprimjereno dobacivanje strazara u mupu na savskoj. al dobro bio je usamljen

vjerojatno drugi krugovi i bivanje na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    pretresli su sve moguće aspekte, ali meni se nekako najviše urezalo mišljenje jednog psihologa, koji je rekao da u zapadnim civilizacijama fali taj nekakav "obred" prelaska iz djetinjstva u zrelo doba. Kod naroda koji takve obrede imaju (a mi ih, ironično, smatramo divljacima ili primitivnim plemenima) nema tog nasilja ni pijančevanja. Naši se mladi svim sredstvima, a onda je tu najdostupniji i najprivlačniji upravo alkohol, bore da nekako dokažu da su odrasli i da se odvajaju od djetinjstva i prelaze u zrelost. I onda alkohol učini što već učini, i mnogi moraju s posljedicama živjeti ostatak života, bez obzira s koje se strane priče našli.
    nisam čitala članak, ali čisto višedimenzijalno promatrajući problem ovo mi se isto čini zanimljivim objašnjenjem

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

u jabuku smo i mi išli ono redovito, ma bilo nas je posvuda, i bilo je izgreda kako ne, ali po život opasnih nikad, nije bilo ni napada po cesti, da je bilo tako grdo moja starka kakva je bila tada ne bi me puštala valjda ni do dućana samu

ne znam, možda smo bili romatičnija generacija, popili smo i mi alkohola, ali više smo naginjali filozofiji razno raznoj praveći se pametni kak mi sve kužimo i kako smo jako pametni pubertetlije, jedno vrijeme smo se čak natjecali tko će pročitati više od hessea i onda udri pametovat, i tak azra, doorsi itd.. generacija

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

i da probali smo i joint ali nekak brzo zaključili da se smijemo zato što forsiramo to smijanje, a ne zato što smo stvarno napušeni.., a možda i štof nije bio dobar

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se skroz slažem s joe.

još nešto, ne mogu, ali stvarno ne mogu podnijeti ovo - vezane su nam ruke, naročito kad dolazi od prosvjetara. laura, sikapika, ništa osobno.
    ok, nek i postoje ekstremni primjeri djece kojoj je teško pomoć, koja su nepopravljiva, koja će iscipelariti učiteljicu na hodniku škole. to su ekstremni primjeri koji zahtjevaju neki poseban, ozbiljan pristup. ne dešava se to svaki dan. iako, laura, vjeruj mi, na prvi pogled, a gotovo svi tinejđeri, a i ovi malo mlađi,, još ako su u grupi, izgledaju kao razularena horda

ali, mi svi moramo biti svjesni da u prosjeku - dijete do godine dana odgajaju roditelji, dijete do sedam godina je dnevno šest sati s nama, a osam sati u vrtiću, kad gledamo tjedno - to znači da je 33% tjedna u vrtiću, 42% tjedna spava, a 25% tjedna provodi s nama. kad krene u školu - tu su još i sportski i ostali klubovi, njihovo društvo...svi oni odgajaju našu djecu.

institucije jednostavno ne mogu, NE SMIJU, bježati od uloge koja im stoji i u samom nazivu, a to je ODGOJ.
    tako je, ali čini mi se da ovaj institucionalizirani odgoj ima velikih mana.
    prije je radno vrijeme do 17.00 bilo prije iznimka nego pravilo, a danas...djeca su previše u institucijama koje nisu na visini zadatka, bojim se.
    i mislim da grupiranje djece po godištima već od jaslica nije dobro, često se sjetim dokumentarca o grupi mladih čimpanzi koja harači šumom i ubija svaku životinju (ne slona, naravno) na koju nalete. bez nekakvog posebnog razloga.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

gospodar muha, da
    to je odavno poznati soc.mehanizam
    to se mi danas iščuđavamo da ne bi morali reći bobu bob i da netko digne još malo love na jalove "edukacije"

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Prije mjesec dana je u njemačkom Focusu bila obrađivana upravo tema o tome zašto mladi toliko piju. Članak je bio fenomenalan, i pisalo se i o mladima koji su u pijanom stanju nekog pretukli i završili na sudu ili u popravnom domu ili u zatvoru, i o njihovim žrtvama, pretresli su sve moguće aspekte, ali meni se nekako najviše urezalo mišljenje jednog psihologa, koji je rekao da u zapadnim civilizacijama fali taj nekakav "obred" prelaska iz djetinjstva u zrelo doba. Kod naroda koji takve obrede imaju (a mi ih, ironično, smatramo divljacima ili primitivnim plemenima) nema tog nasilja ni pijančevanja. Naši se mladi svim sredstvima, a onda je tu najdostupniji i najprivlačniji upravo alkohol, bore da nekako dokažu da su odrasli i da se odvajaju od djetinjstva i prelaze u zrelost. I onda alkohol učini što već učini, i mnogi moraju s posljedicama živjeti ostatak života, bez obzira s koje se strane priče našli.
    prije su 'djeca' s 16, 17, 18 isla obavezno nekaj delat, a danasnja djeca u tim godinama nit kaj znaju delat nit moraju...i eto ti izgubljene mladezi bez ikakvog cilja i smisla u zivotu i hrpom slobodnog vremena i viskom enegije

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ovo je baš moj muž danas komentirao kad sam mu poslala link od teme, skoro tim rječima

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    prije su 'djeca' s 16, 17, 18 isla obavezno nekaj delat, a danasnja djeca u tim godinama nit kaj znaju delat nit moraju...i eto ti izgubljene mladezi bez ikakvog cilja i smisla u zivotu i hrpom slobodnog vremena i viskom enegije
    X

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

kad smo već kod toga...što maloljetnici smiju raditi, po zakonu?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

još nešto, ne mogu, ali stvarno ne mogu podnijeti ovo - vezane su nam ruke, naročito kad dolazi od prosvjetara. laura, sikapika, ništa osobno.
    Ne znam zašto si pomislila kako smatram da su nam vezane ruke, bilo odgajateljima u vrtićima, bilo prosvjetarima, crkvi, društvu općenito. Nisu i ne smiju nam biti vezane ruke. Znaš (sad ću opet o sebi), ja sam ti od onih koja kad vidi da dijete sjedi na hladnim stepenicama, stane i kaže, dijete, ustani se, prehladit ćeš se. I to zato jer mi je stvarno stalo do tog djeteta. Ne zato jer sam baba koja zabada nos. Voljela bih da jednog dana netko i mom djetetu kaže slično u takvoj prilici. S tim nemam problema.
    No, na žalost, kako u prosvjeti tako i bilo gdje drugdje postoji baš taj trend, to nije moja briga, sve kreće iz obitelji, što ja tu mogu... I kad svi to kažu, nastane kaos.

Istina, sve kreće od obitelji. Ali - teško je mijenjati tu obitelj kad ti majka dođe na roditeljski sastanak zbog sina koji je napravio ovo ili ono. Možeš ti s njom pričati, možeš biti i blag i pun razumijevanja, motivirati, hvaliti, poticati, sve ovo o čemu Zdenka priča (sa svime se slažem i isto primjenjujem u odgoju svog djeteta, sto puta je pohvalim zbog onoga što je dobro napravila i rekla bih da baš zbog toga nemam problema sa svojim djetetom (izuvzevši to povremeno penjanje na stol kojim skreće pažnju...)), ali ako ona kod kuće ima muža alkoholičara koji je nasilan prema njoj i djeci - ILI - ako ona kod kuće ima, odnosno nema muža koji sudjeluje u odgoju njihove djece nego radi 16 sati dnevno da bi im priskrbio dobar život itd. možeš se ti postaviti na svoje svete trepavice, ti nećeš promijeniti ništa.

Puno sam danas razmišljala o ovoj temi i sad mi je sve negdje isparilo...

Stvarno ne znam gledam li sve iz perspektive odrasle osobe kojoj je eto tih 80-ih bilo dobro, a sada je sve loše.. ne znam. Netko reče, i tada je bilo maminih i tatinih sinova koji su mogli napraviti bilo što, a oni će ih zaštititi. Da, bilo je, ali danas većina ljudi štiti svoju djecu, a da istovremeno ne podvlače nikakve granice, da djeca ne snose nikakve sankcije... Jer eto, Marko Markić ima tatu lovaroša i napravio je to i to... njemu njegov tata dopusti, e pa sine, radi i ti isto, ako može on, možeš i ti.

DAnas je većini roditelja važna ocijena. Važno je da je on odličan, a to što se tuče, to što je bezobrazan prema nastavniku, prolazniku, trgovkinji... ah, proći će ga, mladost ludost. Neka on završi, neka on upiše fakultet, neka se on dobro zaposli i neka dobro zarađuje. SAmo je to važno, kvantiteta, petica, radnik mjeseca, visok položaj... Pa nije mi jednom MM došao kući s pričom kako ima klinaca koji su odlični, genijalci, a odvratno se ponašaju prema svojim kolegama. On takvima ne popušta. Isto tako, primjeti akda neko dijete ima problema... tako su jednu malu htjeli rušiti, a onda ih je upozorio (čak nije ni razrednik) da dijete ima obiteljskih problema, da popričaju s njom, da nekako utječu na dijete. Svi su slijegali ramenima. Nedavno je pristao s klincima svirati za Valentinovo, kasnije mu se klinac koji je bio dosta loš počeo javljati i izlaziti na ploču i za njega je to uspjeh.

Moja je teta bila učiteljica i uvijek se sjetim kako je govorila, može sto puta biti pametan, ako je bezobrazan, to mu ništa neće vrijediti. Skupljala je u našu kuću djecu koja su bila zanemarena, djece alkoholičara, siromaha... kod nas su doručkovali pod velikim odmorom i nikada nije s njima imala problema.

Već sam spominjala svoje nećake... Snaja se strašno trudi oko njihovog obrazovanja (ok, idu u obrtničke škole iako je stariji mogao puno više), strašn ojoj je stalo da nemaju neopravdane, da imaju ok ocjene... a onda se u nedjelju za ručkom mlađi (16 godina) pojavi s vješću kako im se u susjedstvo doseljavaju Cigani i svi zakukumaču, ajme, što će nam Cigani u ulici i stanu pljuvati po ljudima. I kad se ja jedina suprotstavim, dobijem lekciju i začepe mi se usta jer što ćemo se sad svađati az nedjeljnim ručkom. I što sad očekivati od te djece? Ona kod profesorice odaje majku koja se brine za svoje dijete i njegove ocijene, jednom tjedno je na informacijama, govori nastavnici, samo vi njega pritisnite, a onda s druge strane ne poštuje tuđi život. I sad ti budi nastavnik. Svaka bi kuća trebala imati jednog nastavnika. I zato sam pesimistična zbog svega.

Nego, Zdenka, nije mi jasno ovo, što si time htjela reći?

kako će netko odgajati dijete u moralnim vrijednostima, ako ih sam nema, ako dobro izjednačava s korišću za sebe i svoje, ako je sam nepošteni laktaš.
    Pa to se podrazumijeva! Ne znam što smatraš korišću za sebe, to što sam napisala da će moje dijete svaku noć mirno spavati ako bude dobro prema drugome?
    Ako ne želiš da ti dijete psuje, nemoj psovati (moje je počelo psovati i to onako, baš joj je na mjestu i sad sam na potpunom odvikavanju od bilo koje vrste psovke jer mi je to odvratno), ako ne želiš da ti dijete jede gumene bombone, nemoj ih ni sam jesti, ako ne želiš da se dijete odvratno ponaša prema drugima, nemoj ni sam to činiti. Pa o tome i govorim. SAmo, mnogi toga nisu svjesni, jedno pričaju, drugo rade. I još bih ja tu svašta napisala, ali bih vjerojatno ostala neshvaćena i popljuvana pa radije neću.

Joe, što se tiče komunizma i ateizma, ja kao vjernica s tim nemam problema, MM je sjajan muž i ateist što ni pod koju cijenu ne bih mijenjala. Znaš, da se mene pita (reći ćete, hvala Bogu, ne pita me se), svi bi hodali u kutama, na policama bi bila jedna vrsta kave, jedna vrsta pidžame i jedna vrsta čizama. Ovako imamo ljude koji imaju prilike raditi 16 sati dnevno kako bi mogli priuštiti svom djetetu dizajnersku pidžamu, a s druge strane imamo radnika koji se ubija u poslu kao kreten, radi u odvratnim uvjetima, nije plaćen po nekoliko mjeseci, frustriran je i jadan i onda kaže - ako već spavaš u pidžami koju je nosilo već sedmero djece, radi i meni i društvu što god hoćeš!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

slažem se, to sam htjela i ja napisati

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

šta u tim godinama nije dovoljna škola ? jer ako je kvalitetna, djetetu oduzme itekako vremena, nema baš puno prostora za krasti bogu dane.
    plus još koja slobodna aktivnost ... ode vrijeme.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    recimo kao uzememo prijeratne, između dva rata i poslijeratne generacije svašta su djeca te dobi radila i mlađa od tih godina, pomagala u polju, kući, vrtu, pekari, kovačnici, šusteraju itd.. i u moje vrijeme nas je dosta radilo preko ljeta, neki su se kupali na moru, a dosta nas si je zarađivalo đeparce da bi si mogli kupiti neke stvari koje nam roditelji ili nisu mogli ili nisu htjeli kupiti nego izvoli zaradi si koju pinkcu pa si kupi, nauči cjenit i rad i novac i raspolaži sa tim novcem kako želiš sam si si ga zaradio, često jee ispalo da smo na kraju ipak stavljali u kasicu prasicu jel nam je bilo žao kupit neku xy majcu ili totalno in tenesice i to, to sam baš s mužem diskutirala danas

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Po zakonu, ne znam, ja sam ljeti čuvala djecu, prodavala sokove, iznajmljivala ležaljke, prala suđe u kafiću, i moja sestra i moja braća, tamo negdje od 12 godina pa nadalje, nismo imali džeparac , kasnije preko student-servisa, pa na knjižicu.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

a danas, pa isto bi mogli tako, neki i rade, neki rade i uz studij ne čekaju da im roditelji sve isfinaciraju, ali mi se nekako čini da je danas to sve skupa u manjini, dok je prije bilo nekako u većini, možda se varam, ali ono što vidim da se roditelji vraški trude da njihovo dijete bude in prije svega vanjštinom i materijalnim igračkicama (ipad, ipod itd..) da ne zaostaje, da ne bude crna ovca pa onda i ulaze ponekad i u dugove i tako, da idu na ljetovanje... recimo ovdje već u osnovnoj školi u nižim razredima klinci prvi dan u školi prepričavaju gdje tko bio na ljetovanju / zimovanju, tko je bio na više cool mjestu i već se prema tome grupiraju u razredu, a rođendani su isto ovdje priča za sebe, bože me sačuvaj šta ljudi sve rade samo da im djeca budu fora u razredu, a klinci naravno to oponašaju, kupe i na svoj način interpretiraju i djele se prema tome...ma bože sačuvaj...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    šta u tim godinama nije dovoljna škola ? jer ako je kvalitetna, djetetu oduzme itekako vremena, nema baš puno prostora za krasti bogu dane.
    plus još koja slobodna aktivnost ... ode vrijeme.
    X

moia, sta si to radila u 8. osnovne, prvom, drugom srednje?

onako kako su pomagali u poljima tako su neki pomagali u odrzavanju kucanstva. u tim godinama sam svakodnevno kuhala rucak, spremala stan, prakticki odrzavala kucanstvo, isla u skolu i imala svoj mladenacki zivot. koju vannastavnu aktivnost. zaista uz takav ritam ne vidim gdje bi tu ugurala rad?

po zakonu tek od 15.g imaju djelomicnu poslovnu sposobnost.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 08.03.2012. at 16:27

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa ja sam tako medu i shvatila, da imaju neke obaveze. održavanje kućanstva, npr.
    taj višak slobodnog vremena i je problem, meni se isto tako čini.
    nažalost, kad pogledaš sport - malo koji 17-godišnjak/inja ima priliku baviti se sportom.
    do tad je ili u profesionalnom/poluprofesionalnom sportu ili nije prošao selekciju i ostavljen je u nekakvoj rekreativnoj kategoriji. koja sigurno nije motivirajuća da bi se svaki dan išlo na trening. moš mislit motiv - za zdravlje. jednom 17-godišnjaku.
    odustaju najčešće onda kad im je najpotrebnije.

a po meni isto škola nikako nije dovoljna obaveza.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

leonisa u oš ovo što i ti, a u srednjoj od 16 sam počela na benziskoj 2 ljeta za redom, a početkom studija sam poečal radit u kafiću i tamo radila pola studija, a kasnije sam našla posao u uredu...
    Posljednje uređivanje od moia : 08.03.2012. at 16:36

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne slazem se da je djeci potrebna sljaka, al da su im potrebne obaveze i osjecaj odgovornosti.
    a to nije isto.
    i cesto takvim pristupom moguce je pogrijesiti i naucit dijete da je sve u materijalnom obliku ne stvarajuci im pritom osjecaj odgovornosti i obaveza. za sebe i druge.
    ako se krivo postave stvari.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislila sam na vrijeme do prije sto godina otprilike (kao komentar na divlja i primitivna plemena i inicijaciju vs zapadna civilizacija). valjda je postojala i neka civilizacija i prije nas, nismo prije 50 godina svi skocili iz divljastva u 20. stoljece

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

znam, znam što se i kako radilo...i ja sam...
    pitam konkretno danas...po zakonu....jer ne stignem kopati sad...pa ako netko to zna...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam od kad maloljetnici smiju raditi. ali ako srednja skola nije obavezna, onda je bome logicno da djeca nakon osnovne skole mogu raditi. ali nije bila poanta u tome, kao sto sam vec napisala

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

razumijem....mene to zanima iz nekih drugih razloga....

nije da podupirem šljaku...nikako...
    samo osjećaj odgovornosti...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moia govorimo o djeci ne o studentima.
    danas nisam sigurna da bi svoju 16god. kcer pustila na benzisku u zgb.

s druge strane, pred kraj (3. i 4.) srednje popodnevni rasported je izgledao: krece se od doma u pola 1, ako je predstat ili u 1 i nesto i ide se doma u sedam i nesto (ako je bio predsat) ili ako nije bio u 8. putuje se do doma 30-45minuta. ujutro pisem zadacu i kuham rucak. tada cak nije bilo vremena za vanskolske aktivnosti.
    ako je skola ujutro, dolazim doma u skoro 3, kuham rucak, spremam, pisem zadacu, ucim. mozda ima vremena za neku aktivnost.
    preko tjedna se rijetko (stiglo) izlaziti van, tako da dangubljenja nije bilo.

vanskolskih aktivnosti danas ima puno vise nego prije. u vrticu nikad nitko nije nigdje isao. danas nema djeteta koje nema barem jednu. u osnovnoj je nas nekoliko imalo jezik, male modelare, sport, zbor, muzicka... danas djeca nastavljaju nakon vrtica trend vanskolskih aktivnosti.

kad bolje razmislim, djeci se cesto oduzima djetinjstvo :/

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa vjerojatno ni sljaka ne bi rijesila problem. jer i kad su ljudi sljakali, a ne isli u skolu i zivjeli na grbaci roditeljima i onda je bilo raznih odmetnika od drustva...drumski razbojnici, gusari, robin hood, zeleni kader itd

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

leonisa za mene je 18-godišnji student još uvijek dijete iako nije u onom pravnom smislu, ali nije ponata u tome već općenito tu se govori i o djeci i o mladeži i o tome kako jedno vuće drugo gdje i kako itd..

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

moia govorimo o djeci ne o studentima.
    danas nisam sigurna da bi svoju 16god. kcer pustila na benzisku u zgb.
    zašto je ne bi pustila?

zar misliš da je toliko velika razlika između 16-godišnje i 18-godišnje djevojke / momka osim one pravne?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

al korjen problema ne lezi u 18godisnjem djetetu (iako ono nije vise dijete ne samo u pravnom smislu) odnosno, problemi se vuku iz najranije dobi, ne javljaju se s 16-17-18 jer eto netko nije zaradjivao.

meda

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    zašto je ne bi pustila?

zar misliš da je toliko velika razlika između 16-godišnje i 18-godišnje djevojke / momka osim one pravne?
    da, mislim da je razlika izmedju srednjoskolke i studentice, bas kao sto je razlika izmedju jaslicara i vrticara, vrticara i skolarca, osnovnoskolca i srednjoskolca.

meni nije primjereno da curica/cura/djevojka sa 16 u danasnje vrijeme pere sajbe na zagrebackim pumpama samo da bi si mogla kupit nesto za svoj gust. znaci ne ovisi joj egzistencija. smatram pumpu opasnim mjestom na kojem ona nema primjerenu zastitu.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 08.03.2012. at 17:26

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa vjerojatno ni sljaka ne bi rijesila problem. jer i kad su ljudi sljakali, a ne isli u skolu i zivjeli na grbaci roditeljima i onda je bilo raznih odmetnika od drustva...drumski razbojnici, gusari, robin hood, zeleni kader itd

ja sam se isto malo pogubila, koji problem mi ovdje želimo riješiti u stvari?
    problem kriminala uopće? dečki s knežije i zemunski klan. i oni su bili jednom djeca.
    il još uvijek dokazujemo da je sve isto/nije sve isto?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nemam pojma, ja sam danas dekoncentrirana. voc jor ekskjuz?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni nije primjereno da curica/cura/djevojka sa 16 u danasnje vrijeme pere sajbe na zagrebackim pumpama samo da bi si mogla kupit nesto za svoj gust. znaci ne ovisi joj egzistencija. smatram pumpu opasnim mjestom na kojem ona nema primjerenu zastitu.
    pumpa je bila san svakog studenta i srednjoškolca. posao iz snova
    mama nije imala šanse odgovorit me s ispušnim plinovima od te lake i brze, predljetne zarade

nekako imam filing da danas to više nije tako isplativo, ljudi jedva za benzin skupe, a kamoli da ostavljaju manče za stakla.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i vise frajeri nalukavaju i dobacuju djevojcicama nego sto ubace koju tunu ili medu.

takodjer benziska u zg i na jadranu nisu iste.

cvijeto, ja sam sada tvoja mama

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ni djeca, ni pumpe nisu što su nekad bili

moja nona se smijala uvijek jednom svom poznaniku koji je, u osamdesetoj, tvrdio da meso danas više ne cvrči kao što je nekad cvrčilo na vatri. radi antibiotika koje dodaju.
    a nikako radi njegovog sluha
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 08.03.2012. at 17:45

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

riknut cu!!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

umireeem

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

problem kriminala uopće? dečki s knežije i zemunski klan. i oni su bili jednom djeca.
    skoro mi je promaklo, genijalno - volim cvijetu

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

he he, moj se svekar sjeća Glavaša kad je bio mali
    sa svima se svađao, svi su ga ili izbjegavali ili ga sprdali

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

nego, ne nađem topic na kojem si čestitamo Dan žena pa ću sad na brzinu
    sretan vam Dan žena, žene moje!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

eto, kazem, od najranijih dana

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

na tragu sjecanja sanje i leonise - druzila sam se sa razlicitim skupinama i uvijek mi je bilo fascinantno kako razliciti svjetovi egzistiraju na istom mjestu u isto vrijeme, koji put nesvjesni jedni drugih.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ni djeca, ni pumpe nisu što su nekad bili

moja nona se smijala uvijek jednom svom poznaniku koji je, u osamdesetoj, tvrdio da meso danas više ne cvrči kao što je nekad cvrčilo na vatri. radi antibiotika koje dodaju.
    a nikako radi njegovog sluha

il još uvijek dokazujemo da je sve isto/nije sve isto?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    na tragu sjecanja sanje i leonise - druzila sam se sa razlicitim skupinama i uvijek mi je bilo fascinantno kako razliciti svjetovi egzistiraju na istom mjestu u isto vrijeme, koji put nesvjesni jedni drugih.
    živa istina.....da...
    nekako...kao da vidiš ono što i želiš vidjeti...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

živa istina.....da...
    nekako...kao da vidiš ono što i želiš vidjeti...
    Ne bih te željela uvrijediti, ali zašto, pobogu zašto iza svake rečenice stavljaš tri točkice??? Kad god čitam tvoj post u glavi mi se čita kao zadnje riječi umirućeg... jako sporoooo...
    Isto kao kad netko piše sve velikim slovom, u glavi mi urla

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih te željela uvrijediti, ali zašto, pobogu zašto iza svake rečenice stavljaš tri točkice??? Kad god čitam tvoj post u glavi mi se čita kao zadnje riječi umirućeg... jako sporoooo...
    Isto kao kad netko piše sve velikim slovom, u glavi mi urla
    nemam pojma, stvarno. evo, sad se suzdržavam.
    lupam ih dok razmišljam. u biti, teško mi je pravilnom interpunkcijom izraziti ono što mislim...ne znam objasniti.
    na jednom kreativnom forumu su me zvali uskličnica...jer sam ih koristila podosta. ne jer sam se derala, nego sam njima izražavala ushit.
    tu ih se suzdržavam...
    uglavnom, teško mi je ovako izraziti ton koji bi htjela, pa koristim točkice da rečenice ne budu rečenice, već slijed misli..neformalan..
    i zaista nisam nikad pomišljala da bi to nekog moglo nervirati.

evo, sad mi je post totalno čudan bez tih točkica

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Preko ucenickog ugovora se moze raditi od 15 god (navazano za praksu). Jedino maloljetnici ne mogu raditi nocne.
    Ja sam pocela raditi na tudji ugovor sa 14 god.
    Nista strasno mi se nije dogodilo, osim sto nisam morala zicati starce za svaku sitnicu.
    Posao je bio uredski - kovertiranje. Jedna subota mjesecno - 8 h - 200 kn sto je za ono vrijeme bio poprilican novac.

Nikad nisam pusila, pila i sl. Moji novci su bili "krvavo zaradjeni" lol i bome sam to cijenila.
    Takodjer, dobila sam svaki posao na koji sam se javila. A bilo je i 100 kandidata na jedno mjesto (prije krize).

Misljenja sam da ljudi ili misle da su im djeca nesposobna ili se boje da ce se prerano osamostaliti. Ne vidim treci razlog za zabranu rada maloljetnicima.
    Pod rad mislim na par sati tjedno.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nemam pojma, stvarno. evo, sad se suzdržavam.
    lupam ih dok razmišljam. u biti, teško mi je pravilnom interpunkcijom izraziti ono što mislim...ne znam objasniti.
    na jednom kreativnom forumu su me zvali uskličnica...jer sam ih koristila podosta. ne jer sam se derala, nego sam njima izražavala ushit.
    tu ih se suzdržavam...
    uglavnom, teško mi je ovako izraziti ton koji bi htjela, pa koristim točkice da rečenice ne budu rečenice, već slijed
    misli..neformalan..
    i zaista nisam nikad pomišljala da bi to nekog moglo nervirati.

evo, sad mi je post totalno čudan bez tih točkica
    Opet ih je previše.
    Da nije to neki poremećaj od PKK?

Okej, ja se malo šalim, ali moram ti priznati da preskačem sve postove sa puno trotočki, nekako mi rečenice nemaju niti početka niti kraja, pa mi je teško pratiti taj tijek misli.

I samo da malo umrem od smijeha na bešumno cvrčanje mesa u tavi

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

blackberry, ako ti to što znači, točno mogu shvatiti način na koji pišeš...I ja bi često točkice, jer time označavam da to nije kraj, da se i dalje o temi ima što reći, razmišljati...Ali, vidim da nije baš prihvatljivo, pa odmjeravam kad mogu, kad ne...ja malo drugačije gledam na svijet, nije crno-bijeli, smatram da život treba biti radost...koliko to može biti.
    Pa tako odgajam, tako živim, i mislim da nećemo od djeteta stvoriti neradnika i nasilnika ako nastojimo da budu sretni. Bez kazne...

Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •