-
Kada dolazi do prve menstruacije?
Rodila sam prije 40 dana i zanima me kada dolazi do prve menstruacije?
Još nešto, koju kontrac.metodu preporučujete?
-
-
ja dojim i dobila sam ju nakon 2 mj :/
-
Osoblje foruma
la11, da li je tvoje dojenje bilo Ekološko dojenje??
-
da,i dojim ju još i planiram i dalje.počeli smo s par žličica dohrane i to je to.
Zašto?
-
Osoblje foruma
ma vrlo je rijetko da kod ekološkog dojenja tako rano dođe menstruacija, pa sam mislila da se možda nisi držala nekog od pravila (zajedničko spavanje ili duda, npr)...
-
a možda duda ima veze,jer je od 1 mj.počela malo dudati :/ ,nisam se ni sjetila
-
Osoblje foruma
pa da.
pravila ekološkog dojenja za prvih 6 mjeseci djetetova života:
1.U prvih šest mjeseci života dijete mora isključivo dojiti. Ne koristiti drugu hranu ili tekućinu (dakle, isključiti i adaptirano mlijeko i vodu i čaj).
2.Umirivati bebu na grudima.Umirivanje bebe na prsima omogućava često dojenje i smanjuje mogućnost prestanka amenoreje.
3.Ne koristiti bočice i dude varalice. Umirivanje bebe dudom varalicom smanjuje broj podoja i vrlo brzo dijete ne mora dojiti da bi se umirilo nego doji samo kada je gladno.
4.Spavati s bebom tako da dobije i noćna hranjenja.
5.Spavati s bebom preko dana. Kada majka uspavljuje dijete dojenjem, održava se dovoljan broj hranjenja u toku dana da ne nastupi prekid amenoreje.
6.Dojiti često u toku dana i noći i izbjegavati rasporede hranjenja.
7.Izbjegavati sve što ograničava dojenje ili razdvaja majku od bebe. To mogu biti duge posjete za vrijeme kojih se ustručavamo podojiti dijete, to može biti rani povratak na posao, polazak u jaslice ... To su sve situacije koje će utjecati na dojenje.
-
Evo, ja sam jedna "ekološka" mama zatrudnjela po Duhu Svetom 8 mjeseci nakon poroda (bez vidljivog ciklusa). Dojila sam Leonardu svaka 2-3 sata (iako je već bila na dohrani), po danu i noći. A po noći..valjda je bio rast nekih zuba pa je to onda bilo i češće od svaka 2-3 sata.
Gdje se tovari valjaju..puste i dlaku
))
Tako kaže moja mama.
Opreza nikad dosta. Priroda nije po manualu.
-
meni je prošlo 4 i pol mjeseca od poroda, skoro 5! dojim, ali H. koristi i dudu, no od m. ništa! na pregledu kod ginića (u 6.mj.) sve je bilo ok! koliko još moram čekati, jel to normalno?!
-
Naravno da je normalalno da je sve OK
Pogledaj malo ostale slične topice, nema baš nekog pravila (kod mene se npr. vratila 7.5 mjeseci nakon poroda).
-
Naše dojenje nije bilo ekološko, menstruaciju sam dobila 9,5 mj. nakon poroda, a gotovo sam sigurna da ne bi dobila ni tada da nije u pitanju bio veliki stres (Tin se skoro ugušio odgriženim komadićem puzzle, pisala sam već o tome)
-
ja sam dobila tek nakon godinu dana...bila sam jako happy jer nemam menstruaciju
cak i bez menstruacije ne znaci da ne mozete ostati trudni...kako se lijepo vidi iz gornjeg primjera
-
kontracepcija...kondomi najbolje mislim...a ponekad prekinuti snosaj...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma