Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Orijentacijsko trčanje za klince (a i cijelu obitelj!)

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno Orijentacijsko trčanje za klince (a i cijelu obitelj!)

Prije nekog vremena bila sam stavila thread za Dječju orijentacijsku utrku Sv. Nikole, nama je to bila prva i super smo se proveli.

Da ne otvaram novi thread svaki puta napravila sam ovaj opći.

OK Japetić je samoborski orijentacijski klub, pa kaže:

Škola orijentacijskog trčanja ove godine počinje 13.3.2012 u terminu klupskih sastanaka (točno vrijeme će biti objavljeno naknadno). Pozivamo sve Srakače i Srakačice, sve klince i klinceze, kao i đake, studente, odrasle, djedove i bake, koji su zainteresirani za sportsko druženje u prirodi i izlete u predjele gdje sigurno nisu nikad bili (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Italija, ...), da nam se pridruže! Bit će veselo a uz to moći ćete naučiti vještinu orijentacije. Onim ambicioznijima nudi se sustav natjecanja (Kup, Prvenstva u različitim disciplinama, Međunarodna natjecanja, ...) u kojima se mogu dokazivati. Oni malo manje ambiciozni mogu se jednostavno rekreirati u prirodi i družiti sa prijateljima. Zato - prijatelja ili prijateljicu pod ruku i trk u Starogradsku 15, Samobor!
    Klinci rođeni 2000. i stariji.

OK Vihor je zagrebački klub, a njihova škola orijentacije počinje u četvrtak. Detalje o tečaju možete saznati ovdje.
    Ja sam ove godine planirala konačno otići na taj tečaj, a sad sjedim doma s gadno uganutom nogom i nadam se boljoj sreći iduće sezone.

Dok nisam imala dijete bila sam lijena ići na orijentacijsko jer ne volim trčanje, iako imam nekoliko prijatelja koji su prilično aktivni u tome i oni su mi objašnjavali kako nije nužno da se ubijem od trčanja.

Mom sinu se strašno svidjelo igrati se "traži, traži" kako on zove orijentacijsko i sad već zna na karti naći jezero/more. Potok je "malo more". za sada su mi Vihorove utrke draže jer oni postave kontrolu tako da i ti najmanji klinci mogu sami precvkiati svoj kontrolni karton dok mi se recimo na Srakotrku u Samoboru nije svidjelo to što sam ga morala doći da bi došao do kontrole.
    Ono što mu se posebno sviđa na svim dječjim utrkama je to što svi dobiju medalju na kraju.

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Zaboravih napisati: Ovaj vikend je orijentacijski trening za djecu na Bundeku!

OK Vihor organizira i dječje treninge koji su za polaznike njihove škole (Škola orijentacije za klince je u OK Vihoru već počela u siječnju, ali mislim da njima nije bed ni u ovom tečaju za velike primiti klince.).
    Ali treninzi su otvoreni, znači mogu na njih doći svi ostali zainsteresirani.
    Prva četiri treninga su bila u Maksimiru, i mi smo se na njima super proveli, čak i na onom koji se održao na pola metra snijega.

Idući trening je ovaj vikend na Bundeku:
    Dječja trening liga
    Trening br. 5 – nedjelja, 11.3.2012., Bundek

Mjesto okupljanja: Bundek

Karta: Bundek, 1:5000, E = 5m (OK „Vihor“)

Start: 11.30 sati

Dužina staza: A ~ 3,5km (napredna orijentacija – karta bez putova),
    B ~ 2,5km (korištenje kompasa),
    C ~ 1,5km

Prijave: na email: sanja.zuzic at gmail.com, do petka 9.3. (20:00 sati)

Startina: 5kn po karti

Dolazak na trening: okupljanje za trening bit će kod sjenica na SI dijelu jezera Bundek. Parkiralište
    je moguće uz cestu na južnoj strani jezera. Šećući po asfaltiranoj šetnici oko jezera ne možete nas promašiti.
    http://maps.google.com/maps/ms?
    msid=205448801484992734928.0004ba7c503e3fa9ef3d5&m sa=0&ll=45.784951,15.987436&spn=0.0
    03876,0.006899

Ostale informacije:
    Na stazi će biti postavljene plastificirane dvodimenzionalne zastavice s perforatorima.
    Na startu će se moći posuditi kompas.
    U slučaju lošeg vremena, karte će biti zaštićene košuljicama.

Rezultati: Na web stranici www.vihor.hr

Za sva pitanja, sugestije i primjedbe, slobodno koristite e-mail.

Sanja

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Dječja trening liga
    Trening br.6 – nedjelja, 18.3.2012., Maksimir

Mjesto okupljanja: Park Maksimir, nadstrešnica

Karta: Maksimir, 1:5000, za starije krupnije mjerilo, E=5m (OK „Vihor“)

Start: 11.30 sati

Dužina staza: A ~ 4 km (napredna orijentacija - prozori),
    B ~ 2.8 km,
    C ~ 1.8 km,
    XL – za odrasle

Prijave: na email: sanja.zuzic at gmail.com, do petka 16.3. (20:00)

Startina: 5kn po karti

Dolazak na trening: Nadstrešnica se nalazi lijevo od glavnog ulaza u Park Maksimir, iza restorana Maksimir.

Ostale informacije: U slučaju lošeg vremena, karte će biti zaštićene košuljicama.

Rezultati: Na web stranici www.vihor.hr

Za sva pitanja, sugestije i primjedbe, slobodno koristite e-mail sanja.zuzic at gmail.com

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Subota, 13. 10.

Zagreb, park Ribnjak, Dani otvorenih vrata gradske četvrti Medvešćak, 10:00, 0 kn

Cijeli događaj počinje u 10 sati. Središnja aktivnost Dana je orijentacijsko trčanje u organizaciji školaraca OŠ Ivana Gorana Kovačića uz veliku materijalnu pomoć orijentacijskog kluba Vihor (posuđuje nam sve što je potrebno za trku: kartu, zastavice, stupiće, šatore, natpise...). U 10 sati počinje natjecanje za školsku djecu organiziranu od strane škola, a nakon toga, start se otvara za sve zainteresirane prolaznike. To bi moglo biti već oko 11, ali sigurno bude u 12 sati. Moj prijedlog je da dođete ranije, jer nisam sigurna kolika će biti gužva, niti koliko će nam karata isprintati za građanstvo. Nije potrebna nikakva prijava, a karte financira gradska četvrt tako da ne plaćate niti startninu.
    Utrka 21.10., Zgb, 20 kn, prijave do 17. 10.

Kojeg dana: Nedjelja, 21.10.2012. godineU koliko sati: od 10:00 sati
    Gdje se moramo (po)javiti: park šuma Dotršinau Zagrebu, sjeverno od nove bolnice i policijskeakademije u Dubravi - [COLOR=rgb(0.000000%, 39.608000%, 100.000000%)]http://www.vihor.hr/Mtbo/slike/Maksimir_karta_dolaska_velika.jpg[/COLOR]
    Kome da pošaljem prijavu: [COLOR=rgb(0.000000%, 39.608000%, 100.000000%)]vihor@vihor.hr [/COLOR]iliTel: 01 48 18 551 (od 09 do 15 sati)
    Do kada se moram prijaviti: do srijede, 17.10.2012. godine u 16 sati
    Prijave su mogue i u nedjelju, na samom startu.Molimo vas da poštujete rok prijave, jer ima mnogozainteresiranih. Svi koji se prijave u nedjelju, startate nakon onih koji su prijavljeni na vrijeme. Takođervas molimo da nas obavijestite o eventualnojsprijeenosti. Oni koji se prijave u navedenom rokuveć će unaprijed imati određeno startno vrijeme.
    Djeca su podijeljena u tri starosne kategorije iprema spolu:
    MŽ7 - mlađi djeaci i mlađe djevojice: rođeni 2005.i kasnije
    Mž10 - djeaci i djevojice: rođeni 2002. - 2004.
    MŽ12 - stariji djeaci i starije djevojice: rođeni2000. i 2001.
    Svi natjecatelji dobivaju medalje, a prva trojica iprve tri u kategoriji starijih posebne medalje.
    Na cilju ih eka slatko iznenađenje. Karte im ostajuza uspomenu.
    Kartone e predati na cilju, a tijekom proglašenja bite uruene svakom malom natjecatelju.
    Startnina za svakog malog natjecatelja iznosi 20KN. Uplata se vrši na startu trke (ispred prvogkoridora - molimo vas pripremite sitan novac).
    Startna e lista biti objavljena na web stranicinatjecanja. Trka e se održati po svim vremenskimuvjetima.
    Trka se odvija u prirodi, te vas upozoravamo dadjeci obuete prikladnu obuu i odjeu.
    Djeca u kategoriji MŽ7 mogu obilaziti stazu u pratnjiodrasle osobe. Svake minute startaju po dva malenanatjecatelja iz razliitih kategorija.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nama je bilo ful zabavno na Bundeku kad je bio Zelendan. Danima je nosila medalju oko vrata.

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

LOL
    Moj im tri medalje i svako toliko ih se sjeti i onda ih nosa satima.
    Ali najviše voli precvikati kontrolni papir onaj, to mu je mrak. Zato najviše volim Vihorove utrke, oni se uvijek potrude da kontrole bude dovoljno niska i za najmlađu djecu.
    Izvrstan side-effect je da je s 2 godine znao prepoznati vodu i šumu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •