Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: tek rođena beba - grčevi?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno tek rođena beba - grčevi?

Maleni je star 8 dana, od prvog dana je dojena beba, doji često i napapa se jako brzo jer imam jak let down... problem je što je još u bolnici plakao kad bi mu se kakalo, i onda opet traži utjehu na cici, što rezultira prenatrpanim želucem i onda mu je još gore.. inače nema one standardne grčeve , on prducka, podrigne, riješi se zraka ali eto grči se kad treba kakati. ne znam što da radim i kako da mu pomognem,molim vas za savjet... nekako mi je premali da bih ga filala onim kemijama tipa sab simplex,ne znam, ako ima tko kakav pametan savjet nek mi da... inače stolice su ok, žute i zrnate, jedino sinokad nije mogao kakat i kad sam mu stisnula nogice na trbuščić izletjela je užasna smrdljiva žuto zelena i vodenasta,nekako "masna" stolica...

kako da lakše kakamo? ja pazim kaj jedem ... da pijem ja čaj od komorača ili nešto????? u bolnici su mi rekli da je nemoguće da tako mala beba ima kolike i da se to samo probava privikava na hranu, ali njemu je baš teško :/

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

moja je zakurila grčeve 9 dan života. i trajalo nam je do 4 mj. ali mi smo imali klasične kolike. počinjali su u 19 h i trajali do oko ponoći i tako svaki dan. nama nije ništa pomoglo. nikakve kapi,sirupi i slično.

maziti,maziti i puno maziti. nosati. probaj sa tim čajem od komorača (ti) možda bude bar malo pomoglo. ali i to što su ti rekli je točno. privikava se na hranu,na život pa im je malo teško u početku. proći će.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imaš bio gaia kapi (prirodni probiotik) koje može novorođenče konzumirati. Prije uporabe svakako se posavjetuj s pedijatricom. Mi smo ih konzumirali od 3 tjedna starosti djeteta jer su nas tada grčevi mučili. Grčevi su se smanjili, lakše je istiskivao višak zraka iz crijeva.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Iva, ja sam zbog grčeva otvorila temu:

http://forum.roda.hr/threads/70256-Rodila-sam-Zvijer

Tamo je bilo svakakvih savjeta, nama nije puno toga pomoglo ali vama možda bude od koristi. (ako ništa drugo znaj da nisi sama)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ive nisi sama, nastavljamo usporedni slalom po temama. R. hoće cicu i onda se svađa s njom, plače, uzima i ispušta, skuplja nogice i nakon nekog vremena primi i doji.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš bio gaia kapi (prirodni probiotik) koje može novorođenče konzumirati. Prije uporabe svakako se posavjetuj s pedijatricom. Mi smo ih konzumirali od 3 tjedna starosti djeteta jer su nas tada grčevi mučili. Grčevi su se smanjili, lakše je istiskivao višak zraka iz crijeva.
    ovo je muž danas donio iz ljekarne pa ćemo probati...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo imali iste takve stolice, jako se grčio dok se ne bi pokakio, pomoglo je kada sam izbacila sve mliječno i kada sam počela piti donat mg.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ajme mi smo se riješili problema kad sam izbacila DonatMg! Sad je ponovo mirna beba. Aleluja.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam kod svoje bebe skužila da jake, jake grčeve dobiva od hrane koja otvara. Ali što god ja povezala, shvatila, pohvatala, ona je imala grčeve ravno 3 mjeseca, apsolutno ništa nije pomagalo. Osim muzike. I jedne konkretne pjesme Naši dani su izgledali tako da je od jutra do navečer, doslovno, bez pretjerivanja, bila u rukama i plesali smo i pjevali s njom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Trina, avatar je ZAAAkon!

A sad tema: nama je prva tri mjeseca pomogla ova pjesma:
    http://www.youtube.com/watch?v=C5J-I3g2DSg

Svirala je na kompu, mobitelu, DVDu... Inače ne slušam klape, ali jednom je bila na radiju i prestao je plač. Nevjerojatno nešto. I vi ćete naći muziku koja paše.

I isprobavaj sa hranom koju jedeš. Ne bi ja još nikakve lijekove bebi davala. Ako je tako osjetljiv, najbolje ti je probati laganu, kuhanu dijetu, bez sirovog voća i povrća, bez previše mlijeka. Netko će se buniti na ovaj moj savjet, ali ako pomogne bebi da ga ne boli, ja sam bila spremna probati sve. Ionako će mu za koji tjedan probavni sustav biti puno razvijeniji i moći ćeš širiti paletu hrane koju jedeš.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitam na prinovi

hoćeš li malo opisati kako vam izgledaju podoji? u kojem položaju dojite?
    kažeš da imaš jak let down? kako se bebač nosi s tim, tj. kako reagira kad krene mlijeko?
    koliko ima pokakanih, a koliko mokrih pelena u 24 sata?
    svako koliko ga dojiš? koliko često mjenjaš dojke i koliko od prilike traje podoj?

linkam ti i par tekstova pa pročitaj ako imaš vremena
    http://www.roda.hr/article/readlink/1295
    http://www.roda.hr/article/readlink/1795
    http://www.roda.hr/article/readlink/1899

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod grcica pomaze masaza trbuscica u smijeru kazaljke na satu, vjezbice privlacenja nogica trbuscicu, "vozenje bicikla" i sl.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i nasu bebu muče takvi, netipični grčevi. prvih tri tjedna to je bilo samo stenjanje, ali sada se (sutra puni 6 tjedana) baš jako rasplače. Jednu do dvije stolice ima onako, rekla bih bezbolno, a ovo ostalo (a često) su bolna grčenja uz koja stolica izlazi na kapaljku. U biti, kad smo dobili pelenski osip (zbog čestih stolica), i počeli luftati guzu bez pelena, sam shvatila da je baš svako grintanje povezano s kakanjem "na rate", uz vjetrove. Naravno, tješimo se na ciki, pa se vrtimo u začaranom krugu...ne mogu se sjetiti kada se probavni sustav "usavrši" (ni prvo dvoje djece nije mi imalo klasične kolike, ali da su puno kakali...jesu, do kada ne sjećam se). ova malecka, čim kihne - pokaka se, o vjetrovima da ne pričam...sad smo zbog pelenskog većinu dana bespelenaši, pa vidim i ono što bi mi, da je obućena, promaklo. kada mogu očekivati prestanak? u kojim se položajima bebe najmanje nagutaju zraka pri dojenju?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pokusajte staviti golu bebu trbuhom na vasu kozu. Ili joj staviti topli termofor (ima ih za kupiti u dm-u) na trbuscic.
    Mojima je pomagalo i da ih nosim na nacin da je moj ispruzeni dlan na njihovom trbuhu - prebacite bebi svoju ruku preko ramena i polozite ispruzeni dlan na bebin trbuh. Zatim ju okrenete da beba gleda prema podu dok ju nosite, ali da ima oslonac duz vase podlaktice. ( ne znam kako bolje opisati ovaj polozaj). Uglavnom, dok setate s bebom u ovom polozaju vasi prsti joj lagano masiraju trbuscic. Mojima je to bas pasalo.
    Takodjer nam je pomoglo to sto sam ja pila caj za dojilje i caj od komoraca ( iskljucivo su dojeni tako da nisam njima davala nego sam ja pila).
    Kupanje u kadici tople vode mom mladjem sinu i dan danas potakne probavu.
    Takodjer i vjezbice koje je Klaranavela mogu puno pomoci.
    I kako je Ribica napisala.....maziti, maziti i puno maziti

Nista od ovoga nece uciniti da grcevi nestanu, mozda ih neka metoda ublazi, vrijedi pokusati.
    Jedino ce vrijeme uciniti svoje.........

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

htjela sam još napisati,a zaboravila sam u prvom postu kojeg sam napisala. na moju malu je najveći učinak imala bijela buka.

znala sam satima stajati ispred nape koja je radila na najjače. i tako bi spavala. također nam je pomagao i fen za kosu.

znala sam ležati s njom na krevetu, golišave i jedna i druga i tako se mazile,masirale,radile vježbice.... ma svašta nešto.

jednom sam pročitala negdje da bebice možda imaju grčeve i od toga što im fali maternica. tamo su ipak živjeli 9 mj. te su s toga preporučili da majke,očevi imitiraju okruženje maternice. zagasito svjetlo,toplina,majka i bebe (kožom o kožu),bijela buka (jer su zvukovi slični onima koje je beba slušala dok je bila u tibi), a također i baby swaddling.

mi smo se također "svadlali" i tako nekako preživjeli ta 4 mj.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala svima na prijedlozima,

šum aparata je genijalna pomoć, a to sam slučajno otkrila s prvim djetetom, pri jednom usisavanju. tada smo snimili zvuk usisavača na jednu, a šum vode na drugu stranu kazete (o bože, ja sam prvi put rodila još u vrijeme kazetofona) i to puštali da spava. sada je i nama napa na najjačem, ali to koristim da bih uspjela skuhati, stavim je u kolica i ona spava, a ja kuham.

bila sam baš očajna posljednjih par dana, kada smo zbog pelenskog osipa zračili guzu, ona ležala onako crvene guze, grčila se i plakala, a ja je pokušavala istovremeno tješiti i loviti svaku kakicu, na rate, pa je podizala na hranjenje onako polugolu, pri čemu bi i mene ukakala, pa sam i ja bila polugola...a dvoje starijih je, naravno, trebalo jesti, piti i sve ostalo, a mama polugola, pokakana i nervozna nije od neke pomoći...onda sam napokon došla k sebi, odvela je pedijatrici i rekla da nam mast koju nam je preporučila ne djeluje i da su vjerojatno gljivice, dobila odgovarajuću terapiju i danas smo druge žene - guza je od jučer do danas za neprepoznati, a i mi, odmah smo to proslavile dugim izlaskom i kratkim šopingom...
    svi se preporodili, lakše ćemo i grčeve podnjeti, danas se i tu situacija osjetno popravila...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo da se javim nabrizinu dok mali spava.... mislim da ovo kod nas nisu oni standardni grčevi/kolike već veliki problemi s kakanjem. Iako je on samo dojena beba, ja pazim što jedem, pokaka se jednom do 2 puta na dan, i to jako jako teško a prije tog se grči po cijeli dan, ja sam luda i više ne znam kaj da radim....danas je star 15 dana....već tj dana mi dajem biogaia kapi, izabrala sam te jer su koliko toliko na biljnoj bazi, on je počeo prduckat ali za kakanje mu moram dić nogice na trbuh i onda sve izleti.... zašto je to tako??? Pitale ste me u kojem položaju dojimo, dojimo ležećki ili sjedećki, naguta se on zraka ali se i podrigne, crijeva mu rade čujem da unutra brbučka ali eto niako da sam kaka..... sinoć je cijelu noć mrčio kao da kaka, a nikako se pokakat, tek ujutro kad sam mu digla noge eto ga. i od tada spava ko top. Prvo dijete sam dojila 2 godine, tak da nisam neki bauk kaj se dojenja tiče, ali ovo me brine jer stariji sin nije imao takvih problema i nakon gotovo svakog podoja je znao napunit pelenu..... kod malenog primjećujem da on ima dosta onako suhu,zrnastu stolicu dok je stariji imao više tekuću.... da li je moguće da mu je moje mlijeko toliko jako da ga zatvara ili kaj???

molim vas pomoć.. nadam se da sam sve detaljno opisala...ja se naljevam čajem od kamilice , komorača...al sve to nema neki učinak...on je tako nezadovoljna beba kad ga to počne mučit a onda bi opet tješio se na cici, pa se prenajede pa povrati...ma mučenje...((

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako im je lakše kakati i super je da to radiš jer mu tako i puno zraka izađe pa mu olakšaš. Ne može mu tvoje mlijeko biti jako ili nejako, on ima takvu stolicu i to je to. Moja curka je dugo, dugo imala vodenastu skroz, dok troje ostale djece nikad nije imalo takvu, nego zrnastu, kao što ti govoriš za svog sina.

Ne znam jesi li gledala onaj link što sam ti ga stavila, mi smo se baš jako namučili s grčevima. Baš se jadna ispatila s tim i trajalo je predugo. Tamo imaš dosta savjeta i metoda koje bi možda mogle pomoći ali kažem ti, grčevima pomaže samo vrijeme. I strpljenje. I znam kako ti je, koliko se osjećaš bespomoćno. Meni je četvrto dijete pa mi je jako poljuljalo samopouzdanje, počela sam sumnjati u samu sebe i svoje majčinske sposobnosti.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Trina točno tako se i ja osjećam, bespomoćno. nisam pogledala link još evo budem danas....ako mi ostane snage... ma ja bi njemu stiskala tako nogice na trbuščić češće da mu olakšam, ali se frajer neda ni presvlačit, čim ga skinem počne urlat pa je sve to još dodatno teže! uh..... a mislila sam da mi je s prvim bilo teško jer je non stop visio na cici,,, al ovi grčevi su da se ubiješ.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •