Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: beba i med

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno beba i med

bok

onima koji me prate dobro je poznato da imamo problema sa uspavljivanjem. Pa je neki dan bila moja susjeda kod mene, kada je moj sin imao svoj eeeellllleeeement uspavljivanja!!! Pa mi je ona rekla: PA UMOČI MU DUDU U MED PA JU NEĆE IZBACIVATI I ZASPATI ĆE!!!

Smijem to ?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

joj bože i ja sam se toga naslušala. i još su mi govorili i u šećer da joj umočim pa će htjelti dudicu.
    med je jaki alergen i ja ti osobno ne preporučam da to radiš. tek poslije 12 mj djetetova života.

moja gospođa uopće nije htjela dudicu,nije htjela/znala sisati ni svoj prst. pa sam ja jednom slučajno otkrila da joj se sviđa moj prst. moj mali prst je cuclala do iznemoglosti. to joj je bila dudica,ali samo za uspavljivanje.

probaj,ako želiš. možda bude htjela beba. bitno je da su ti ruke uvije oprane,čiste,da nemaš duge nokte i da nemaš lak na noktima.

mi smo se tako uspavljivali do 4 i pol mj i onda sam ja završila u bolnici pa joj je sveki nudila dudu varalicu i navukla ju. nemam pojma kako. ali koristi ju samo za uspavljivanje.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

i zaboravila sam reći da ti nokat bude okrenut prema jeziku a ne prema nepcu. znači jagodica prsta okrenuta prema nepcu djetetovih usta. probaj ovo ako hoćeš. ja sam već ludila i pristajala sam na sve osim dude u medu i šećeru.

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

može mome sve. I sisa , i duda, i boca, i prst njegov, sve..........

Samo što poludi kada skuži da ništa ne curi...i onda je panika

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

NE ne smijes....tj bilo bi jako opasno da pokusas. Med nosi mogucnost botulizma a s druge strane tovja bebica je premala da bi joj se dalo bilo sto osim majcinog mlijeka. Prepruka je da se med ne uvodi u prehranu prve dvije godine.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

umoči ju usput i u rakiju i da vidiš kako će spavati

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    to sam i ja čula, "malo bevande neće škodit"

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj ...ribica prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo se tako uspavljivali do 4 i pol mj i onda sam ja završila u bolnici pa joj je sveki nudila dudu varalicu i navukla ju. nemam pojma kako. ali koristi ju samo za uspavljivanje.
    Moj samo kad ide vani u šetnju Teta ga naučila jer je njoj tako bilo lakše.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    hehehhheh...

nego nitko nije spomenuo da se med nesmije davati do 2god.

-ups,ipak je gore spomenuto
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 06.03.2012. at 13:22

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

je je... MoMo je već napisala...

a ja mislila poslije 12 mj da se smije....

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ...ribica prvotno napisa Vidi poruku
    je je... MoMo je već napisala...

a ja mislila poslije 12 mj da se smije....
    to je "stara" preporuka novija istrazivanja kazu da ne bi trebalo prije druge godine

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ok, i pretpostavila sam da NE VALJA!!!
    Ali eto, rekoh da provjerim.

Thx

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

paulina55 pogledaj rodine tablice dohrane tu najbolje možeš vidjeti kad se koja hrana preporuča.

Mi neke namirnice nismo nikad uveli, primjerice kravlje mlijeko (sir, jogurt da ), a moje veliko dijete ima 5 , jaja, ima toga još jer mislim da benefit od te hrane je minoran u odnosu na ono štetno.

NINOLINO avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

a smijeli se dodati u caj med....malcice....

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NINOLINO prvotno napisa Vidi poruku
    a smijeli se dodati u caj med....malcice....
    Niposto!
    Med nikako ne smije prije navrsene druge godine (mi smo cekali i puno dulje, do tada nismo sladili, osim ponekad javorovim sirupom, ali ni to nismo prije godine dana).

BTW, nemoj misliti da te pratim po forumu i skacem na tvoje postove. Ja sam moderatorica i odobravam ti prvih 5 postova (ako su na "mom" pdf-u) pa se odmah javim odgovoriti, ako znam odgovor i mogu pomoci.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 06.09.2012. at 11:43

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne smije se umakat duda u ništa, a posebno ne u ništa slatko. Imala beba zubiće ili ne.
    Te stare navike umakanja dude u nešto su mi grozne.
    Umalo sam napala svog tatu jer je krenuo umočiti dudu u mineralnu...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

boze...da malcice. malcice moze i rakije na desne.
    toliko je edukativnog teksta po netu, u knjigama. pustite babske price i citajte!

NINOLINO avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ne mislim da me iko prati..na forumu ja sma tu tek nova ...kad uhvatim vremena od bebaca citam ...milon je nedoumica ...strah da se ne pogrijesi...al se bas pitam kako su u starija vremena djeca uopste prezivljavala ako je sve bilo pogrresno kako ih se tretira...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tako da neke nisu... kako se u svim aspektima blagoslovi napredak, istrazivanja i otkrica, samo vezano za djecu drzimo se jos onog prvog kamena...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam bila s djetetom sad u Klaićevoj 10 dana je ležo cijeli dan sam mogla bit s njim,po noći ne,svako jutro bi došla oko 9 jer nisam mogla prije i jedno jutro ja pitam što je papo za doručak sestra meni veli malo kruheka i meda eee meni mrak na oći ja pitam zašto med on ne jede med,ne znam odgovori ona. Dojde glavna sestra ja joj kažem da on ne jede med jer je jaki alergen,ona je meni rekla da se varam i da djeca koja imaju alergiju daju im med,ležo je na pulmo odjelu jer je imo upalu pluća s alergijom. Tako da Klaićeva preporuća med,al sam ih ja zamolila da mu ne daju više med za jesti jer mu ja ne planiram davati do 2 godine med

NINOLINO avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ama ja sam se istravila kad procitah ovo za botulizam...to stvarno nisma znala da med moze uzrokovati...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma ne preporuca klaiževa med alergičnoj djeci nego im jelovnik nije prilagođen, oni daju alergičarima i paštetu i hrenovke pa ne možemo valjda reći da to preporučuju alergičarima ?!!! Frendica mi je bila s malim koji je imao jaku alergijsku reakciju otekao sav i dr. preporučio dijetu riža, čaj, dvopek, a za doručak u bolnici ih je dočekala pašteta

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da tako je pikula.ja sam rekla na što je dijete alergično i oni su zapisali i onda me pitaju što bi dijete za većeru griz il pizzu. Ja ono griz ne jede jer mu ne dajem još mlijeko,a pizzu isto ne jede jer prvo ima paradajz na koji je alergičan a drugo nikad mu nisam dala da jede pizzu,katastrofa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •