Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
Ja mislim da odvikavanje od hranjenja ne znaci i odvikavanje od budjenja, narocito kad su tako mali.
poanta cijele priče i je u tome. Jer kako sam pročitala (svugdje negdje po internetu i u knjizi koju imam doma), prebacivanje djeteta na vodu / čaj je način odvikavanja od noćnog hranjenja, tj.buđenja. Slažem se da je druga priča ako se beba budi svaka 2-3 sata sisati, onda nema smisla šopati ju čajem ili vodo....ne vidim smisao - gladna je očigledno i nije spremna na to da spava cijelu noć.
Ali kako sam već napisala, M.je noćima spavao od 22 do cca 6 h bez buđenja da jede. I onda se počeo opet buditi u kojekava doba. Ako je prije toga spavao bez problema tj.bez hranjenja, znači da može. Pogotovo jer i sada kada se probudi NE JEDE, pokušala sam mu dati cicu misleći da je gladan, a on samo stavi u usta i spava. Pa mislim da nije ni to rješenje. I zato sam krenula u ovu priču i pokšaj sa čajem....i zato me zanimalo zašto svugdje piše bolje voda nego čaj, jer za taj dio nije bilo objašnjenja.
Neću ja njemu davati čaj/vodu ako je dijete gladno, jasno mi je da to neće zamjeniti njegovu potrebu za hranom ako postoji - to nisam ni mislila raditi.

Nego kako je "preporučeno", kada se skuži da se beba ne budi radi gladi, da joj se da malo vode ili čaja pa da se umiri i nastavi spavati. O tome se radi. I to sam mislila pokušati, a ne držati maloga gladnoga po noći. Pa i meni je lakše podojiti ga nego raditi čaj. Ali nije gladan.