-
dijete do 6 mjeseci treba biti ISKLJUČIVO dojeno, pa mu u tom periodu ne treba ni voda, dovoljno tekućine dobija iz mlijeka (govorimo i o ljetnim mjesecima i vrućim danima!)
beba od 4 mjeseca svakako treba noćne podoje... moj bebo je u nekoj dobi od 3 mjeseca imao mjesec dana period kad je spavao cijelu noć! no onda je uslijedio novi razvojni skok i budio se noću opet papati... nikad ti noćni podoji nisu bili kao dnevni, uvijek vrlo kratki jer je on siroti isto umoran i zaspe na cici... i probudi se opet...
ja sam znala kad je spreman da odbaci noćne podoje (sve ili u početku nekoliko njih) tako što kad bi se probudio dao bi se uspavati ponovno na rukama ako nije bio gladan... a kad je bio gladan, nije bilo šanse i tad bih ga prištekala 
negdje iza 7 mjeseci se sve manje budio, odnosno ta buđenja su bila riješena uz uspavljivanje na rukama bez cicanja i sam izbacio klopu... noćne podoje je izbacio maženjem, nije ni tražio cicu jer nije bio gladan, samo je htio nekoga uza sebe
i nakon prestanka noćnih podoja sa 7 mjeseci, bilo je noćnih buđenja... do 10 mjeseci starosti spavao je u većini slučajeva super (1-2 buđenja, uz poneki izuzetak pokoje noći koju bismo probdjeli)... onda mu se nešto strgalo i budio se milion i dvjesto tisuća puta po noći sve do nekih 14,5 mjeseci i sad opet spava odlično (bez ili s jednim buđenjem)... i sve to skupa nije bilo povezano s noćnim dojenjem...
noću mu uvijek ponudim vodu, čaj ni sok u životu nismo probali... nisam vidjela potrebu, no dajem drugima za pravo da imaju drugačiji stav.
no tvoja bebica od 4 mjeseca sigurno treba još te noćne obroke pa makar i tako kratke... imaj na umu da te ona ne zeza namjerno, probudi se jer je gladna, no i sama za vrijeme jela brzo zaspe čim malo popapa... i onda se budi opet jer nije dovoljno jela...
sretno!
sretno
Posljednje uređivanje od Neli : 08.03.2012. at 13:52
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma