Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: noćni obrok - čaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

dijete samo odbaci noćna hranjnja onda kad je spremno na to. što se tiče davanja čaja po noći-on oštećuje zube jer sadrži šećer, a po noći se zubi ne peru i tako može doći do karijesa.
    moje dijete nije htjelo piti vodu i zubarka nam je rekla-da je dijete stvarno žedno, pilo bi bilo što. pa smo maknuli čaj i dali vodu. prvih par noći bilo je nećkanja ali nismo odustajali. nakon toga umjesto da prihvati vodu, potpuno je odbacila noćno pijenje. a po danu ju je sasvim normalno pila.
    sad ima 18mj i još uvijek povremeno po noći traži podoj i ja joj ne uskraćujem to.
    a vezano za odvikavanje od noćnog podoja-ako ga zamjenite vodom/čajem/sokom, budite spremni i na dodatna dizanja za prematanje-na bočicu tekućina lakše izlazi pa beba popije puno više nego što bi recimo podojila. a to onda znači i više piškenja i mokrije pelene.
    također, djetetu do 6mj su noćni podoji još uvijek potrebni (osim ako ih samo ne izbaci)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj t.r.a.c. prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče davanja čaja po noći-on oštećuje zube jer sadrži šećer, a po noći se zubi ne peru i tako može doći do karijesa.
    S ostatkom posta se slažem, ali čaj ne sadrži šećer
    nego se šećer najčešće nepotrebno dodaje u čaj

bolje naviknuti djecu na nezaslađene čajeve, i to one bez dodanih aroma, nego od prirodnog bilja.

Tako da ako se nešto daje djetetu noću, a dijete je starije od cca 6mj, to može biti i nezaslađeni čaj, ako ga imate spremnog
    ili ako patite od nesanice pa vam je toliko dosadno da ćete kuhati čaj

ako je mlađe od 6 mj, u pravilu se smatra da probavni organi djeteta nisu još spremni za probavu nečeg što nije majčino mlijeko

i naravno, ja bih izbjegavala davati bilo što, ako se dijete odvikava od noćnog hranjenja, onda ga ne treba ni hraniti. Samo je pitanje je li dijete na to spremno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •