Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Nuspojava DiTePer-a ??

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Nuspojava DiTePer-a ??

Ljudi pomagajte.....
    Curka mi ima dvije godine i dva mjeseca. 16.1. smo cijepili DiTePerom, 23.2. je krenuo osip, gadan. Počelo je od lijevog pazuha pa prema lijevoj nozi i ruci... Sada kada je došlo do stopala "vraća" se desnom stranom prema gore (bar tako izgleda). Osip je ružan - izgleda kao kombinacija opekline uzrokovane vode i ospica. Svrbi ju koliko sam shvatila samo kad se sjeti, najčešeće po noći. Rinolan ne pomaže... Bili smo na Šalati na dermatologiji i rekli su nam da je to alergijska reakcija na virus, da nije zarazna i dobili potvrdu da može u vrtić?! Ona prethodno toga nije bila bolesna - bez kašlja, šmrcanja, temperature. Nismo mijenjali ništa u prehrani, ništa u higijeni, kretali smo se na istim mjestima kao i obično. I dalje ima osip... na nekim djelovima tijela jako na drugima malo slabije... izgleda mi kao da uopće ne prolazi?

Vi koji imate malo više iskustva s nuspojavama molim da mi odgovorite da li je moguće da je to nuspojava cjepiva? Čitala sam nekoliko članaka baš o cjepivu difterije gdje je navedeno da se nuspojave mogu pojaviti i do 60 dana poslije vakcinacije i da je jedna od pojava upravo nespecifična urikarija?
    Drugo, kako pomoći djetetu? Da ostavim kako je pa će proći samo? Da nastavim Rinolanom?

Ideje?
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 05.03.2012. at 10:48

Datum pristupanja
    Oct 2004

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne.... više ovako....
    https://www.google.hr/search?hl=hr&g...N4bHsgb2zO3kCw

S time da je ajmo reći lokalizirano i pojačano na nekim mjestima gdje je tanja koža... pazusi, podlaktice... pod pojačano mislim crveno... kao da je taj dio kože opečen

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I da ospice su isključene....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa zar nitko?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Liječi kako su ti preporučili na Šalati. Valjda su ti rekli kako da liječiš?
    Ako je alergijski osip, što se liječenja tiče, u principu je svejedno je li od alergije na sastojke cjepiva ili na neku (neprepoznatu ili prepoznatu, svejedno) virusnu infekciju. Uglavnom se jednako liječe.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mujica mislim da je njeno pitanje više zvučalo dalje to moguće?

Nisu klinci nekaj čudno jeli u vrtiću, recimo morske delicije ili nekaj baš fino kaj se radilo baš za njih. Tak je i moja klinka ( alergičarka) dobila jedan dan iznenadni osip msilili su da su kozice ( ali je kozice imala s godinu dana) i nakon više od 15dana dok je osip skoro nesto i ponovno ošli do pedijatrice , ona nas poslala na zaraznu , i tak nakon svih ispitivanja i preokretanja zaključili da je vjerovatno alergija. Inače taj dan kad je dobila osip u vrtiću je bila buhtla koja je posebno rađena za alergičare i njena je bila posebno označena ( bar tak su svi tvrdili) , ali očito je netko pogrešil, a mi izgubili živce i dobili dost sjedih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MOze biti alergija na neki sastojak cjepiva ili antibiotik u cjepivu. Ja bi zamolila pedijatricu da prijavu nuspojavu cijepljenja i razmislila jako za iduce cijepljenje.

I drzim fige da joj osip sto prije prodje.
    Posljednje uređivanje od nevena : 06.03.2012. at 15:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •