-
Nuspojava DiTePer-a ??
Ljudi pomagajte.....
Curka mi ima dvije godine i dva mjeseca. 16.1. smo cijepili DiTePerom, 23.2. je krenuo osip, gadan. Počelo je od lijevog pazuha pa prema lijevoj nozi i ruci... Sada kada je došlo do stopala "vraća" se desnom stranom prema gore (bar tako izgleda). Osip je ružan - izgleda kao kombinacija opekline uzrokovane vode i ospica. Svrbi ju koliko sam shvatila samo kad se sjeti, najčešeće po noći. Rinolan ne pomaže... Bili smo na Šalati na dermatologiji i rekli su nam da je to alergijska reakcija na virus, da nije zarazna i dobili potvrdu da može u vrtić?! Ona prethodno toga nije bila bolesna - bez kašlja, šmrcanja, temperature. Nismo mijenjali ništa u prehrani, ništa u higijeni, kretali smo se na istim mjestima kao i obično. I dalje ima osip... na nekim djelovima tijela jako na drugima malo slabije... izgleda mi kao da uopće ne prolazi?
Vi koji imate malo više iskustva s nuspojavama molim da mi odgovorite da li je moguće da je to nuspojava cjepiva? Čitala sam nekoliko članaka baš o cjepivu difterije gdje je navedeno da se nuspojave mogu pojaviti i do 60 dana poslije vakcinacije i da je jedna od pojava upravo nespecifična urikarija?
Drugo, kako pomoći djetetu? Da ostavim kako je pa će proći samo? Da nastavim Rinolanom?
Ideje?
Posljednje uređivanje od mlukacin : 05.03.2012. at 10:48
-
-
ne.... više ovako....
https://www.google.hr/search?hl=hr&g...N4bHsgb2zO3kCw
S time da je ajmo reći lokalizirano i pojačano na nekim mjestima gdje je tanja koža... pazusi, podlaktice... pod pojačano mislim crveno... kao da je taj dio kože opečen
-
I da ospice su isključene....
-
-
Liječi kako su ti preporučili na Šalati. Valjda su ti rekli kako da liječiš?
Ako je alergijski osip, što se liječenja tiče, u principu je svejedno je li od alergije na sastojke cjepiva ili na neku (neprepoznatu ili prepoznatu, svejedno) virusnu infekciju. Uglavnom se jednako liječe.
-
mujica mislim da je njeno pitanje više zvučalo dalje to moguće?
Nisu klinci nekaj čudno jeli u vrtiću, recimo morske delicije ili nekaj baš fino kaj se radilo baš za njih. Tak je i moja klinka ( alergičarka) dobila jedan dan iznenadni osip msilili su da su kozice ( ali je kozice imala s godinu dana) i nakon više od 15dana dok je osip skoro nesto i ponovno ošli do pedijatrice , ona nas poslala na zaraznu , i tak nakon svih ispitivanja i preokretanja zaključili da je vjerovatno alergija. Inače taj dan kad je dobila osip u vrtiću je bila buhtla koja je posebno rađena za alergičare i njena je bila posebno označena ( bar tak su svi tvrdili) , ali očito je netko pogrešil, a mi izgubili živce i dobili dost sjedih.
-
MOze biti alergija na neki sastojak cjepiva ili antibiotik u cjepivu. Ja bi zamolila pedijatricu da prijavu nuspojavu cijepljenja i razmislila jako za iduce cijepljenje.
I drzim fige da joj osip sto prije prodje.
Posljednje uređivanje od nevena : 06.03.2012. at 15:38
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma