Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Premalo dobila na težini

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Premalo dobila na težini

Rodila sam prije tri tjedna curicu 2850, a kod otpusta 2750. I večeras ju važem 3050 (znači u plusu smo 300 grama).

Zadnjih dva tri dana non stop sisa pa pretpostavljam da je skok u razvoju.
    Pokakana je bar 4-5 puta i sa stolicom je sve 5 (zlatnožute boje zrnasta). Pelena je uvijek kod previjanja mokra i tu je sve u redu.
    Ona se ne čini nezadovoljnom po noći čak odspava 5 sati u komadu.
    Mislim da nemamo ni problema kod nepravilnog polostavljanja na dojku jer mi je ovo četvrto dijete, a treću sam dojila 15 mjeseci.

Iako sve izgleda super svejedno me pati ova brojka od 300 grama. Nisam pametna da li ima mjesta panici. Od kad je počelo nacicavanje počela je i bljuckati čak joj i na nos izlazi. I dosta brzo prestane vuć. Znači vuće nekih 3 - 5 minuta i onda samo sisu drži u ustima, a ne sisa kad ju pokušam skinut ljuti se, ali nakon par minuta opet prestane sisat. Nekako imam osječaj da nikad ne posisa do kraja i da uopće ne dođe do onog masnog mlijeka. Kako da ju "natjeram" da ne odustane od sisanja prije nego sve posisa? Bojim se sad kontrole s mjesec dana da pedica nebi pravila frku i da ne završimo na AD.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na kakvoj si je vagi vagala?
    Broj pokakanih i popišanih pelena ukazuje da beba nije gladna (barem koliko se kužim u dojenje).
    Unutar dva-tri sata možeš nuditi istu dojku da beba povuče i masnije mlijeko.
    Pusti bebu da bude na cici. One uglavnom malo cicaju, pa malo pauziraju, pa ponovno cicaju.
    Uživajte u trenucima dojenja, pokušaj se opustiti i ne opterećivati se gramima dok god vidiš da ti je beba zadovoljna.
    Posljednje uređivanje od laura29 : 06.03.2012. at 22:18

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čestitke!

patronaža ju je vagala? ko zna kak je baždarena njena vaga, jer od vage do vage.nek je još izvagne za cca 10 dana pa buš vidla prirast. Zalegnite i cicajte. Možda da radiškompresije.

Si vidla možda kakve promjene po koži koje bi opet aludirale na alerrgiju? mojem je to počelo s cca 3 tjedna
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.03.2012. at 07:03

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jelena hvala na čestitkama!
    Da vagala ju patronažna, ma sad sam ljuta što sam se dala nagovoriti da ju uopće važe. Malo sam se smirila pa sad lagano kako bude.
    Ma sinoć sam pročitala sve članke o dojenju, pa ću pokušati i s kompresijom.

Joj baš razmišljam da ju sutra vodim pedici jer je jućer dobila neke crvene fleke po cijelom tijelu. Nije osip u smislu prištića nego baš flekice i nekako si kontam da je i ovu dokačila alergija. Još u T sad izbacila mlijeko i jaja, ali svejedno. Možda i zbog moguće alergije slabije napreduje??!!
    A ništa ipak ćemo otići na kontrolu pa sam mirna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ti je jaka gužva kod pedijatrice, pa zovi prije,
    si probala možda ubacit pandu?

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

po tvom opisu i broju lijepo popunjenih pelena, ne bi trebalo biti problema s mlijekom i papanjem. Naravno, vaga nam lako poljulja sigurnost, ali dijete treba vagati uvijek na istoj vagi - a to u vasem slucaju nije bilo.
    Sto se tice flekica i alergije: otidi lijecniku, neka pogleda. mozda je nesto sto si ti jela/pila, mozda prasak za ves, mozda nesto sasvim deseto.

Javi kako vam ide i samo hrabro dalje!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj sammy prvotno napisa Vidi poruku
    Da vagala ju patronažna, ma sad sam ljuta što sam se dala nagovoriti da ju uopće važe. Malo sam se smirila pa sad lagano kako bude.
    Zato ja svoje dijete do dan danas nisam izvagala, osim prvi put kad je patronažna došla. Ne sjećam se koliko je bio u plusu, ali je počela nešto pametovati u stilu "zar je samo na sisi", a ja sam vidjela da je dijete sretno i zadovoljno, tako da sam odlučila da ga na vagu više nedam. 6 mjeseci nakon, djete je i dalje sretno i zadovoljno.

Uostalom svako dijete se drugačijom brzinom razvija.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sammy, čestitke!

kakav ti je let down?

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

laumi hvala! Ma dosta jak pa ju sad pokušavam dojiti u horizontalnom položaju da joj je tijelo niže i prekidam joj podoj i bolje nam ide manje bljucka.

Ivana čestitam nisam ni znala da si trudna.

Zvala pedicu pa mi rekla ako se ne pogorša da bolje dođem idući tjedan jer je jako puno bolesne djece pa da se ne bi zarazile.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sammy prvotno napisa Vidi poruku
    Ivana čestitam nisam ni znala da si trudna.
    Hvala puno!...(nisam ni ja dugo znala!)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zakaj se crvenit, ja sam za prvo dete saznala slučajno da sam trudna kad je već prošo 13 tjedana.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sammy, pitala sam te za let down jer se kod jakog let downa i prekomjerne proizvodnje mlijeka zna doći do neravnoteže prvog, vodenastog mlijeka i onog masnijeg mlijeka koje dolazi na kraku podoja
    pa bi bilo dobro da pripaziš da beba sisa na istoj dojci tijekom nekih 3 sata (može i 2-4 sata), kako bi bila sigurna da je došla do masnijeg mlijeka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, bilo bi dobro da radiš i kompresije, tako će beba lakše doći do masnijeg mlijeka

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo samo da javim kod pedice 3500 i svi sretni i zadovoljni. Više nema šanse da ju itko važe osim pedice, patronažna mi samo brigu natovarila na vrat. Ipak sve funkcionira i sve je ok. Hvala svima na savjetima.

Ivana B-G i sama sam tako prošla za treću T saznala u 13tt.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo nastavi, a jel ono drugo bolje, kaj se tiče alergija?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •