Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: HZZO odbija ostanak uz dijete do 3. godine života

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno HZZO odbija ostanak uz dijete do 3. godine života

Pozdrav,

mama sam jednogodišnjeg prematurusa rođenog u 28. tjednu trudnoće sa 790 grama i 36 cm. Prijevremeni porod morao je biti izvršen zbog insuficije placete i zastoja rasta. Dijete je imalo krvarenje prvogs tupnja, ali srećom, nema nikakvih zdravstvenih posljedica. Motorički razvoj mu, naravno, kasni 3 mjeseca, dakle za onoliko koliko je ranije rođen. S obzirom da je dijete neurorizično zadnjih godinu dana redovito na kontrolama kod fizijatra (dva puta smo bili hospitalizirani) i educirani smo za vježbanje s djetetom kod kuće. zbog ekstremnog prematuriteta i slabog imuniteta dijete svaki mjesec tijekom ovih zimskih mjeseci prima Synagis - imunoglobuline koji ga štite od težih respiratornih bolesti.

S obzirom da mi uskoro ističe porodiljni dopust (uključivši i onih 3 mjeseca za kolikom mi je produžen porodiljni s obzirom na prijevremeni porod), skupila sam medicinsku dokumentaciju i tražila od HZZO-a da mi produži ostanak uz dijete do 3. godine djetetova života. Nažalost, dobila sma odbijenicu na koju imam pravo uložiti žalbu u roku od 15 dana.

Jedan liječnik mi je rekao da nije čudno da su me odbili jer u zadnje vrijeme svih odbijaju radi vladinih mjera štednje, prijetnji MFF-a i slično. Navodno odbijaju i roditeljima čija djeca imaju cerebralnu paralizu!

Ja sam sretna da je moje dijete zdravo i ne želim se previše žaliti, ali mislim da nije u redu da u vrtić s godinu dana moram poslati neurorizično dijete koje sa svojih 13 mjeseci zbog prematuriteta i zastoja rasta teži samo 7,5 kg!

Zanimaju me iskustva ostalih roditelja.

S.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na tvojem mjestu bih se žalila.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, ako je s tvojim malcem sve OK osim redovitih kontrola zbog nadzora, ne vidim na osnovi čega bi se žalila? Ako njegov razvoj sada prati razvoj njegovih vršnjaka, nemaš nikakve osnove.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa Vidi poruku
    gle, ako je s tvojim malcem sve OK osim redovitih kontrola zbog nadzora, ne vidim na osnovi čega bi se žalila? Ako njegov razvoj sada prati razvoj njegovih vršnjaka, nemaš nikakve osnove.
    A kaj ju košta da se žali?
    Možda dopadne kod nekog drugog referenta koji joj odobri.
    Niti ja ne bi u vrtić dala dijete koje ima samo 7,5kg.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

V_W, žali se!

Do nedavno su se produžetci dijelili za svaku sitnicu.

Djetetu od 7,5 kg nije mjesto u jaslicama. Koja banana država. Udri po najslabijima. Žalosno!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naravno da se treba žaliti!
    JA se nisam i sad mi je žao, al prekasno je.....
    Meni su isto odbili, a neki su produljenje dobivali i zbog atopijskog dermatitisa....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 12.03.2012. at 13:14

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Žali se, nemaš što izgubiti. Uz med. dokumentaciju koju si predala, napiši i jedno duže ljudsko pismo o stanju u kojem jesi, da nemaš baka servis, da tvoje dijete rođeno u 28. tjednu po tvom mišljenju nije još spremno za kolektiv, a takvo neurorizično dijete nije jednostavno ostaviti nepoznatoj osobi, tj. dadilji. I ja mislim da je njemu mama još uvijek potrebna cijeli dan. Imam slično iskustvo (iako su moji bili ''bolji'', 31. tj. 1800 g, 40 cm). A ovo o uštedi je shvatljivo, iako ne drži previše vodu, jer koliko je do sad potrošeno na tvoje dijete (inkubator, vježbe, Synagis - mislim da 1 bočica košta oko 1000 EUR), svi ostali specijalisti...), tvoj ostanak na porodiljnom je ništa u usporedbi s tim. Sretna si (kao i ja sa svojima) da se sve kreće u pravom smjeru pa je dobro da tako i ostane. Jaslice ne bi tome pridonijele, moje je mišljenje. Nedonošće je posebna životna priča, ne shvaćaju to svi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svakako se žali, nije to šala. napiši sve kak je bilo, napiši kolko dnevno provodiš vremena za vježbanje, da dete ne može hodati ......

Cheerliee, sad ne znam za kaj si se ti žalila, ali ovo neki su dobili produljenje za atopijski, mislim da nije mjerodavan, jer sam i ja jedna od tih koje je isto pravo dobila, s time da često ta djeca imaju još punu hrpa alergija,bronhitisa, asttma i svačega sa strane, atopijski nije samo jedna bolest.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ima i moje najstarije dijete atopijski, isti takvi oblik ima i dijete čija je mama na temelju toga dobila produljenje od 6mj.....
    Mi smo tražili zbog srčane greške srednjeg,.....
    Evo sad sam objasnila, pa molim da se neide off topic dalje.....

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

V_W imaš li preporuku neuropedijatra ili fizijatra za ostanak s djetetom?

ja sam imala i od fizijatra i od neuropedijatra preporuku "preporuča se ostanak majke s djetetom zbog pojačane potrebe za vježbom...bla bla" i odobrili su mi dopust za njegu djeteta do druge godine
    Posljednje uređivanje od mirjana : 12.03.2012. at 15:53

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

žali se nemaš šta izgubiti, ja sad žalim što se nisam žalila, inače su mi odobrili pola sata dnevnog odsustva s posla za njegu djeteta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i virginija si kaj napravila???

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kokiccc prvotno napisa Vidi poruku
    žali se nemaš šta izgubiti, ja sad žalim što se nisam žalila, inače su mi odobrili pola sata dnevnog odsustva s posla za njegu djeteta.
    kaj i to postoji?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što ste se uhvatili te težine, pa i moja je imala nategnutih 7,6 i alergiju na KM i normalno išla u jaslice.

Virginia_Woolf, žao mi je što imate zdravstvenih problema

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    što ste se uhvatili te težine, pa i moja je imala nategnutih 7,6 i alergiju na KM i normalno išla u jaslice.
    da li si ti uopće tražila produljenje, pitanjeje sad. Neki ne žele tražiti produljenje, jer .....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i virginija jel si se žalila?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kasnim s odgovaranjem, sorry, bili smo na operaciji u Italiji.
    Postoji, u nasem slucaju se to desilo jer se on razvijao u skladu sa svojim vrsnjacima i kazu da nije potrebno biti uz njega 24 sata.
    Mada je tada imao dvije operacije iza sebe, pio je 9 ljekova u 24 sata. Sada sam ponovno se pozvala na tu komisiju da vidim dta ce sada biti, ne nadam se nicemu ali zasto ne probati.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kokiccc prvotno napisa Vidi poruku
    Kasnim s odgovaranjem, sorry, bili smo na operaciji u Italiji.
    Postoji, u nasem slucaju se to desilo jer se on razvijao u skladu sa svojim vrsnjacima i kazu da nije potrebno biti uz njega 24 sata.
    Mada je tada imao dvije operacije iza sebe, pio je 9 ljekova u 24 sata. Sada sam ponovno se pozvala na tu komisiju da vidim dta ce sada biti, ne nadam se nicemu ali zasto ne probati.
    naravno da imaš pravo predati zahtjev ponovo ako su se okolnosti promjenile i potrebna je pojačana njega. I vjerujem da će biti pozitivno odgovoreno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •