Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: 41+ sta dalje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    to je samo račun...ako je na uzv beba konstantno manja cca 2 tjedna, a moj ciklus 2 tjedna duži...i doktor se složi da bi onda to što ja govorim moglo biti u redu jer se sve poklapa...ali, on ipak ne želi pomaknuti termin jer mu se ne preuzima odgovornost i mora računati kako se računa
    To je samo racun, ali dogodi se i da je tocan - to sam pokusala reci. Jer neke su zene stvarno zanijele tocno dva tjedna nakon pocetka zadnje menge i onda je izracunato trajanje trudnoce ok. Pa je 42. gestacijski tjedan stvarno 42. i to nije nebitno.

Za tebe racun ocito nije bio tocan, ali nekima se stvarno poklapa.

Ako si 100% sigurna kad je dijete zaceto i ako dodavanjem dva tjedna dobijes broj koji je manji od broja tjedana koji se broje od pocetka tvoje zadnje menge, onda ti je ciklus dulji i sve pet. Kazes na prvom uzv da se ne sjecas tocno kad je bila zadnja menga i neka naprave procjenu starosti prema velicini embrija. Doktor ne moze preuzeti na sebe odgovornost za pomicanje termina jer on, za razliku od tebe, ne zna kad si tocno zacela. Ali moze napraviti zabiljesku o tome.

leonisa, ma nisam bas nesto ni planirala jos jednu bebu.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    To je samo racun, ali dogodi se i da je tocan - to sam pokusala reci. Jer neke su zene stvarno zanijele tocno dva tjedna nakon pocetka zadnje menge i onda je izracunato trajanje trudnoce ok. Pa je 42. gestacijski tjedan stvarno 42. i to nije nebitno.

Za tebe racun ocito nije bio tocan, ali nekima se stvarno poklapa.

Ako si 100% sigurna kad je dijete zaceto i ako dodavanjem dva tjedna dobijes broj koji je manji od broja tjedana koji se broje od pocetka tvoje zadnje menge, onda ti je ciklus dulji i sve pet. Kazes na prvom uzv da se ne sjecas tocno kad je bila zadnja menga i neka naprave procjenu starosti prema velicini embrija. Doktor ne moze preuzeti na sebe odgovornost za pomicanje termina jer on, za razliku od tebe, ne zna kad si tocno zacela. Ali moze napraviti zabiljesku o tome.

leonisa, ma nisam bas nesto ni planirala jos jednu bebu.
    slažem se. znam samo da su neki doktori voljni pomaknut termin prema veličini embrija...moj nije. zato sam u drugoj trudnoći i napravila to što si rekla...odn.slično...malo sam muljala datum zadnje menge i tad se sve poklapalo...i termin i veličina bebe na uzv u svim tjednima...i nisam prošla ono sve na kraju trudnoće.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene je tak, ja sam imala ovulaciju tocno 12dc, nakon jednog ciklusa koji je bio anovulatoran. Tako da sam po datumu zadnje M danas 41+0, ali sam recimo onda po ovulaciji i 2 dana vise. I zato mi je sve manje jasno sto ovo moje dijete jos ceka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •