sillyme prvotno napisa
Sad znam da cu izazvati novu lavinu ali moram se osvrnuti na ovo... Ubijte me ali ja ne kuzim sto je tu tako grozno lose.
Je li tema zdravlje i higijena za osnovnoskolce? Je li to nesto sto bi svaka odrasla osoba trebala vec ionako znati? Koliko detaljne upute o tome kako to predavati trebaju biti ako ce profesor dobiti (sad cu bubnuti) 12 letaka za prepricati na 12 sati srz?
Ja se nikad ne mogu nacuditi kako je uzasno bitno dobiti super-detaljne upute za posao, kako se svi uvijek zale da im nije sve "nacrtano" i svaka what-if-then petlja objasnjena do najsitnijih detalja, po mogucnosti jos i specificirana u kolektivnom ugovoru stavak 134 alineja 57. Zasto o zasto ne moze biti dio posla "snadji se", zasto je tako grozno kad nesto treba improvizirati, biti kreativan, smisliti neko rjesenje, mozda cak na kraju godine napisati svoja "best practices" i "lessons learned" iskustva i podijeliti s kolegama na nekom neformalnom workshopu na kraju godine, pa cete svi iduce godine biti spremniji i bolje pripremljeni? Umjesto toga se uvijek unaprijed cuju zalopojke kako je sve to lose pripremljeno, kako nema detaljnih uputstava, da nije bilo 10 pripremnih seminara sa pet pomocnih nastavnih materijala, da ovo, da ono... Zasto npr. nema pozitivnog stava - da ce se predavati nesto novo, bit ce to izazov gdje ce se moci pokazati inicijativa i kreativnost, ukljuciti mozda malo natjecateljskog duha recimo tko ce najbolje motiviriati ucenike da svladaju novo gradivo itd.
Ja stvarno ali stvarno izgleda zivim u nekom paralelnom radnom svemiru gdje je su krnje upute i snadji se druze norma a ne iznimka, gdje se ocekuje upravo to, da se snadjemo, izvucemo najbolje sto mozemo, naucimo u hodu sve sto trebamo nauciti i na kraju podijelimo iskustva sa svima da bi iduci put svi eto bili snalazljiviji, kreativniji i uspjesniji...