Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: ruke na očima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno ruke na očima

jedan blizanac mi stalno ima ruke na očima na način da si često pokušava kao nešto obrisati sa očiju ili kao da mu šiške smetaju, pa ih miče, ne ono klasično da trlja oči kao pred spavanje
    to radi na oba oka
    ne vidim crvenilo, čini mi se da dobro vidi jer kupi sve žive najmanje mrvice po podu, ne gleda onako u stranu
    nisam primijetila da to radi vezano za neku posebnu situaciju nego svako malo prelazi čas preko jednog čas preko drugog oka kao da mu nešto smeta
    čini mi se ( ali možda fantaziram ) kao da su mu mrvicu kapci natečeni
    nismo bili na nikakvom propuhu
    zvat ću pedijatra popodne, otišla bi k njemu, ali kažu da je puna ambulanta viroza, ne ide mi se u infekt
    šta uopće pedijatar može nego poslat dalje?
    ne znam, ma li netko nešto slično?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel to radi kad gleda prema svjetlu, ili neovisno o tome?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

neovisno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislila sam da mu smeta svjetlost
    a jel možda prehlađen, ili netko od vas
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.03.2012. at 10:55

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    jedan blizanac mi stalno ima ruke na očima na način da si često pokušava kao nešto obrisati sa očiju ili kao da mu šiške smetaju, pa ih miče, ne ono klasično da trlja oči kao pred spavanje
    to radi na oba oka
    ne vidim crvenilo, čini mi se da dobro vidi jer kupi sve žive najmanje mrvice po podu, ne gleda onako u stranu
    nisam primijetila da to radi vezano za neku posebnu situaciju nego svako malo prelazi čas preko jednog čas preko drugog oka kao da mu nešto smeta
    čini mi se ( ali možda fantaziram ) kao da su mu mrvicu kapci natečeni
    nismo bili na nikakvom propuhu
    zvat ću pedijatra popodne, otišla bi k njemu, ali kažu da je puna ambulanta viroza, ne ide mi se u infekt
    šta uopće pedijatar može nego poslat dalje?
    ne znam, ma li netko nešto slično?
    Moj mlađi je redovito dobivao upale oka u jaslicama, dok su se igrali na tepihu. On je alergičan na prašinu. Može to biti i u sklopu prehlade - prvo im se vidi na očima...baš tako, otečeni kapci i neugoda.

Drugo, po zimi je često suh zrak u prostorijama (radi grijanja) pa može biti i od toga. Ako ti se čini da su mu otečeni kapci, stavi mu obloge od kamilice (nama su preporučili da ne ispiremo time, nego sam krmelje i slično uklanjala običnom vodom).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

krmelje možeš isprati i s fiziološkom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nije nitko prehlađen, da pokucam u drvo, dugo smo svi okej
    pomislila sam i na alergiju, ma najviše me strah nekakvog problema baš sam vidom, sa očima u tom smislu
    istina je da dosta grijemo, nisam znala da i to može biti problem
    drugi ništa ne radi u tom smislu
    jedino sam primijetila da taj koji dira oči ima onako često ruke svuda po glavi, malo se počeška po uhu, pa malo nos, pa malo uho, onako češće ima ruke po svuda nego ovaj drugi
    bili smo dva puta na eeg-u, valjda bi se vidjelo da ima neke smetnje druge naravi, ne znam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tak se ponaša moj mali alergičar,koji je muđu ostalog alergičan na grinje,cura nije to radili,ni ne dela ali ona nije na grinje.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moj to radi posljednjih tjedana isto stalno. Vidim da dobro vidi jer zapikira bilo kakvu mrvu na velikoj udaljenosti, ništa mu nije crveno, nimalo natečen, ne suze mu oči ni išta slično.

Nekako ne pridajem tome pozornost, nego mislim da mu je to jednostavno faza (iako može biti i zbog grijanja, nije mi palo na pamet), jerbo su tako mali stalno u nekim fazama...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ima dvije godine, pa šta se ne bi već to vidjelo prije?
    nisu mi na ništa alergični

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Moj to radi posljednjih tjedana isto stalno. Vidim da dobro vidi jer zapikira bilo kakvu mrvu na velikoj udaljenosti, ništa mu nije crveno, nimalo natečen, ne suze mu oči ni išta slično.

Nekako ne pridajem tome pozornost, nego mislim da mu je to jednostavno faza (iako može biti i zbog grijanja, nije mi palo na pamet), jerbo su tako mali stalno u nekim fazama...
    to se i ja nadam
    sad sam za prvu ruku smanjila grijanje jer je kod nas dosta toplo, oni su mi u dugim bodijima samo
    sad sam im stavila potkušulju i majicu, ma i tako nam je prevruće, meni vječito hladno, pa nemam mjere

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

to se i ja nadam
    sad sam za prvu ruku smanjila grijanje jer je kod nas dosta toplo, oni su mi u dugim bodijima samo
    sad sam im stavila potkušulju i majicu, ma i tako nam je prevruće, meni vječito hladno, pa nemam mjere
    Uf, a ja sam mislila da sam ja zimogrozna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima dvije godine, pa šta se ne bi već to vidjelo prije?
    nisu mi na ništa alergični
    to se stalno mjenja, moja mama i svekrva počele bit alergične s samo 62 godine

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma okej, jasno mi je da se može pojaviti bilo kad
    ali oni alergičari koje poznam bome imaju i vidljive neke znakove tipa oči im suze, crveno, curi im nos i šta ja znam, svašta
    kod mojih ništa

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne moraju to bit,može bit i vanjsko i unutrarnje

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam, vidjet ću šta će pedijatar reći
    danas me baš neka posebna panika uhvatila, ne znam zašto
    traje to već koji tjedan, ali sam isto mislila da će proći, malo sam pratila šta i kad radi, znalo je proći dosta vremena da ništa ne napravi, a ponekad se svako malo dira po očima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kaže doktor alergija neka
    čeka me u ljekarni neki sirup kojeg bi trebala davati na dnevnoj bazi po pola žličice i da će se smirit
    aj uzet ću ja to, pa vidjet još kako će se ponašat, još me zanimaju rezultati smanjivanja temperature u kući

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kaže doktor alergija neka
    čeka me u ljekarni neki sirup kojeg bi trebala davati na dnevnoj bazi po pola žličice i da će se smirit
    aj uzet ću ja to, pa vidjet još kako će se ponašat, još me zanimaju rezultati smanjivanja temperature u kući
    Ne moraš jako smanjiti temperaturu, ali moraš povećati vlagu. Stavi isparivače i mokre ručnike na radijatore. Redovito prozračuj 2x dnevno (onak, širom otvori prozore da se promijeni zrak dok djeca nisu u blizini). Sirup će pomoći. Bit će to sve dobro...

Ostale ideje - može biti i od veša: makni omekšivač i smanji prašak na pola ili nabavi neki ekološki.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj ti je dala i kaj je rekla kak dugo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad je kraj ljeske i za cca 15-20dan a počinje breza.Moj klinjo se ne greba po očima nek po glavi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne moraš jako smanjiti temperaturu, ali moraš povećati vlagu. Stavi isparivače i mokre ručnike na radijatore. Redovito prozračuj 2x dnevno (onak, širom otvori prozore da se promijeni zrak dok djeca nisu u blizini). Sirup će pomoći. Bit će to sve dobro...

Ostale ideje - može biti i od veša: makni omekšivač i smanji prašak na pola ili nabavi neki ekološki.
    ne smijem vlažiti prostor jer smo se jedva riješili vlage u kući
    inače luftam ful 3x dnevno baš zbog toga svega
    ne koristim omekšivač, stavljam mrvicu tekućeg, na istom su od rođenja praktički

hvala na idejama

ne znam jelena, vidjet ću kad podignem, rekao je da će napisat sve na receptu
    Posljednje uređivanje od ZO : 09.03.2012. at 14:11

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mojoj je cvat hrasta stvarao najveće probleme sa svrbežom očiju. Koliko god je hrast bio velik i lijep, njeno zdravlje je važnije. I hrast kraj kuće je posječen. Nadam se proljeću bez češanja...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dobila sam za L. sirup Aerius, vidim da je općenito za sve alergije valjda
    jel netko davao djetetu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam davala svojoj klinki, zadnju dozu pred cca 2.5 godine ( znači s njene 3.5 godine),kad mi se slučajno i razbila nova flaška pa više nisam ošla po drugu. Koristili smo to fazno tj. povremeno, kaj je tebi reko kak i kak dugo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

beti, ali i sused ti ima hrast, možda bu manje česanja,ali mislim da ga ne buš izblegla.

A kaj si napravila od njega , vrtni namještaj?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.03.2012. at 18:07

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam davala svojoj klinki, zadnju dozu pred cca 2.5 godine ( znači s njene 3.5 godine),kad mi se slučajno i razbila nova flaška pa više nisam ošla po drugu. Koristili smo to fazno tj. povremeno, kaj je tebi reko kak i kak dugo
    2,5 mililitra mi rekla teta u ljekarni da dajem dnevno, dok traju simptomi
    ja ne kužim to njegovo češkanje, prođu sati da ništa ne dirne, a onda u sat vremena potegne preko oka 20 puta, nemam pojma

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

dobila sam za L. sirup Aerius, vidim da je općenito za sve alergije valjda
    jel netko davao djetetu?
    Meni su to isto preporučili na zadnjoj kontroli na Srebrnjaku, ali nemamo još nikakva iskustva jer (srećom) nije trebalo.

Ranije su nam davali Claritine. Pomagalo je. Aerius je novijeg datuma, ne sjećam se da je toga bilo dok su moji dečki bili sasvim mali.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Aerius je meni osobno baš dobro "legao" za alergiju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala na iskustvima, još ću ga sutra promatrati, pa ću vidjeti
    ne volim davati ništa ( ma uostalom kao ni svatko ), a da nisam 100% sigurna da je baš potrebno
    baš je teta u ljekarni komentirala kako su sad po novome svi živi alergični na nešto, a dr to procjenjuju onako - a nema kaj drugo bit nego alergija

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ranije su nam davali Claritine. Pomagalo je. Aerius je novijeg datuma, ne sjećam se da je toga bilo dok su moji dečki bili sasvim mali.
    pa baš i ne tak novi, ja sam to počela davat pred 4 godine. Hoćem reč od tog bu simptomi manji, ali ne izlječeni

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš je teta u ljekarni komentirala kako su sad po novome svi živi alergični na nešto, a dr to procjenjuju onako - a nema kaj drugo bit nego alergija
    to sam ti i ja rekla,

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i jel kaj bolje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •