Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Je li mu malo...puno...dovoljno?

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Je li mu malo...puno...dovoljno?

Trebala bih savjet iskusnijih... Imam bebu od 9,5 mjeseci. Rodjen s 4 kg, pola godine iskljucivo dojen, sad ima 80 cm i nesto malo manje od 10 kg. Meni se ne cini mrsav ni sitan, ali me sa starne ubise u pojam da "nije napredan", da ga izgladnjujem itd... Ima dana kad nece nista staviti usta, tj. jedva, okrece glavu, pokrije lice rukama isl. Ja ga ne tjeram da jede, nikad ne dajem na silu, jer to traje nekoliko obroka i onda opet jede. Naravno, pokusam ga prvo zabaviti da pojede u nekom neznanju, ali ako ni to ne pali, onda odustajem makar da je pojeo samo 3 kasicice. I to mi prigovaraju, kazu moje je da ga nahranim pa makar na silu jer dijete mora jesti...

Evo navodim otprilike nas dnevni meni, pa mi samo recite je li ok i da li da mijenjam nesto... Cini mi se da je ok, ali eto, samo da smirim srce

- Dojenje oko 7-8
    - Dorucak oko 9h jabuka ili kruska ili breskva (ponekad sa jednom datulom) - pojede oko 2/3 do cijelu vocku
    - Dojenje oko 11
    - Rucak oko 2-3, neka domaca kasica, razne kombinacije (piletina-krompir, riza ili zobene pahuljice; tikvica, mrkva, tikva s palentom; karfiol, brokule, mrkva sa grizom isl.). Pojede 60-90ml
    -Dojenje nakon toga za uspavljivanje
    -Vecera slicna rucku, uglavnom povrtno-zitne ili vocno-zitne kasice
    -Dojenje oko 9, 11, 12, 2, 5... Kako kad, uglavnom 4-6 nocnih dojenja

Eto... Molim misljenja

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A da mu das da jede sam s prstima? Moj je meni vec sa 7 mj. pokazao da je to ono sto zeli, na zlicu ce pojest 2-3 zlice i gotovo, zatvori usta. A kad mu dam voce u ruke ili cak zdjelicu kasice ne presitno drobljene, onda jeeedeeee kao da nije jeo 4 dana.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja beba, 9 meseci, ima 9kg i 70-ak cm(nismo odavno bili na merenju). Sisa po celu noc, danju 3-4puta. Ima 2 obroka koje nekada jede super a nekada skoro uopste ne. Starija sestra joj je bila sa istom kilazom i visinom, u to doba sisala simbolicno(vise je bilo mazenje nego hrana) i jela kao velika. Moje je misljenje da zdravo dete jede onoliko koliko mu treba. Eto kod nas, dvoje dece, potpuno razliciti afiniteti po pitanju apetita a isto napredovanje.
    Mislim da treba slusati dete a ne okolinu, koliko god saveti bili dobronamerni. Narocito sto tvoj bebac po kilazi i visini jeste itekako napredan(pa koliki bi po onima koji ti govore da ga hranis na silu trebao biti?!).
    Njegov meni meni izgleda kao idealna prehrana 9omesecne bebe.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da je u redu, moja je jela sigurno i manje od toga. S tim da je puno dojila.
    Koksin savjet potpisujem.
    Nikako nemoj hraniti na silu, to te može dovesti do pravih problema! Ja sam se isto vodila time da je dijete zdravo i da napreduje, i danas kad je krenula u vrtić pa je počela ponekad birati što hoće što neće obično joj kažem da bar proba komadić da zna je li joj zbilja loše dalje od toga nikad ne forsiram. Inače danas jako fino jede.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •