Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: stenoza anusa

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno stenoza anusa

Imam malenog kojem je sa 7 mjeseci dijagnosticirana stenoza anusa. To je toliko rijetka dijagnoza da mi je jako teško doći do bilo kakve informacije, pa molim ako ima netko ko ima iskustva, ili bilo koju informaciju vezanu za dijagnozu da mi se javi...

S tim se borimo već neko vrijeme, stanje nešto je bolje al problem je i dalje tu.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojem sinu je prilikom gastroenterološke obrade u dobi od oko 6 mjeseci pronađeno da, uz probleme radi kojih smo i išli na obradu, ima i stenozu anusa. Prilikom prvog pregleda prstom čak je i krvario. Kirurg je dao preporuku da ga jednom dnevno bužiramo (guramo prst u tankoj gumenoj rukavici namazan vazelinom u anus). Morala bih provjeriti u njegovoj medicinskoj dokumentaciji koliko dugo smo to radili, ali mislim ne dulje od par mjeseci.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

znaš li koliko je to suženje bilo?
    Kod moga prst (mali) nije mogao uči, dobili smo dilatatore s kojima proširujemo za 0,5mm tjedno. Bližimo se kraju, no to sve je ostavilo svoje posljedice. Maleni je na Portalaku već 4-5 mjeseci, a i s tim predobro kontrolira stolicu. Stisne se svaki put kad mu dođe kakati.

Ne mogu virovati da se o toj dijagnozi tako malo zna... Pretražila sam internet... ne mogu naći osobe sa sličnim iskustvom.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nitko?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Diona, žao mi je nemam puno informacija o stenozi, samo o atreziji anusa. Savjetujem ti surfanje po stranim stranicama, ako i ima u nas ljudi s ovi iskustvom, vrlo vjerovatno ne žele pričati o tome.. Ne znam zašto, o nekim drugim stvarima se priča puno više i normalno..

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Postovani NYC molim vas ako mi ikako mozete pomoci u svezi atrezije anusa.Naime moja kcerkica je rodjena sa aterzijom anusa sa fistulom.Cekamo operaciju u Klaicevoj bolnici kroz mjesec dana.Princeza sada ima dva mjeseca.Molim vas ako mi mozete dati bilo kakve informacije u svezi te anomalije.Unaprijed zahvaljujem...

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj diona prvotno napisa Vidi poruku
    Imam malenog kojem je sa 7 mjeseci dijagnosticirana stenoza anusa. To je toliko rijetka dijagnoza da mi je jako teško doći do bilo kakve informacije, pa molim ako ima netko ko ima iskustva, ili bilo koju informaciju vezanu za dijagnozu da mi se javi...

S tim se borimo već neko vrijeme, stanje nešto je bolje al problem je i dalje tu.
    Koji su simptomi stenoze anusa? Kakvo je stanje sada kod vas?

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ima li iko sa iskustvom ko bi mi mogao opisati simptome stenoze?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Otežano kakanje, pretpostavljam. Kod nas je u pitanju bio skup simptoma radi kojih smo krenuli na gastroenterološku obradu, nije se konkretno sumnjalo na stenozu. Prilikom rektalnog pregleda pojavilo se svježe krvi, pa smo obavili i pregled kod kirurga, koji je dijagnosticirao stenozu anusa i preporučio bužiranje. Kod nas je izgleda to bio blaži oblik, bužiranje je pomoglo i poslije nismo imali s tim problema.

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I moj bebach se bas napati skoro svaki put da se pokaki, mene zbunjuje sto nije bas 100% svaki put. A citala sam negdje da se moze javiti kod odredjenog broja djece u periodu od 2.-4. mjeseca i poslije samo prodje pa ne znam da li ista da poduzimam ili da jos malo sacekam da vidim hoce li se situacija popraviti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •