Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 427

Tema: Koliko vam je roditeljstvo "komplicirano"?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi komplicirano i nije mi teško..prelijepo mi je i neprocjenjivo..
    žao mi je jedino što se nije desilo prije!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

oooo, da, boleštine. jedan od najkomplikovanijih izazova. srednju upravo trese gripa, malac se isto lomi, a lomi i mene, ali ko me pita? nema bolovanja za mame u ovakvim slučajevima...-/
    i, da sa (ček' da izračunam-) , 509 meseci, takve stvari mi zaista teško padaju!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prijavljujem svojih 326 mjeseci....

I baš što se tiče "komplikacija" u roditeljstvu zlo mi je kad se sjetim zime-snijega-odlaska u vrtić... 3X skafander, 3X buce , 3X šal, 3X kapa, 3X rukavice... onaj prvi koji je obućen je skuhan... pa sam ih ubacivala u auto kak su se obukli... Ali onda... dam... ja sse skuhala u vrtiću dok sam ih sve raznijela po grupama a svaki na svom katu.... Znala sam biti mokra do kože....
    To su meni komplikacije sve ostalo mi je zapravo super... Super su mi razgovori s njima, igra i učenje, super su mi izleti, super mi je kak su oni super A zapravo najbolje od svega mi je kako se oni ponašaju kao malo "krdo" uvijek su skupa, uvijek nešto skupa smišljaju, skupa jedu, skupa se kupaju, skupa spavaju....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mlukacin joj da, ovo sa zimom je stvarno užas i muka živa. Mni nikad nije zima!

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

prijavljujem svojih 375 mjeseci
    i potpisujem zadnju rečenicu kiare79- i meni je jedino žao što se nije desilo prije (bilo komplicirano ili ne)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    u pravi si, ifi, tim je kompliciranije čim više promišljamo o našem roditeljstvu
    ali ja drugačije ne bih ni htjela
    jer bi to značilo da sam se prestala truditi
    Stalno nešto pišem pa brišem.
    Znam iz čega piju u vrtiću i već sam si pribilježila u planer kupovinu torbe početkom godine
    Mislim da obrnuto od ovog citiranog ipak ne vrijedi, da nije komplicirano jer se ne trudim dovoljno.
    Nije komplicirano jer mi se tako uspjelo posložiti. (Da, imam bake i djedove )
    Boleštine me ne brinu, ove benigne dječje, dodju i odu, prije prečesto, sad stvarno sporadično. Bolovanja kombiniram s ovima gore iz zagrade pa ne idem ni kod doktora skoro nikada.
    A nakon što sam riješila i ove radne obveze nakon radnog vremena, milina je.
    Neš ti skuhat, oprat, poigrat se... Malo razvažati, a u međuvremenu kafenisat.
    Milina.
    Meni nije komplicirano roditeljstvo nego život u poslovnom i financijskom svijetu. Život odrasle osobe me muči.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Stalno nešto pišem pa brišem.
    Znam iz čega piju u vrtiću i već sam si pribilježila u planer kupovinu torbe početkom godine
    Mislim da obrnuto od ovog citiranog ipak ne vrijedi, da nije komplicirano jer se ne trudim dovoljno.
    Nije komplicirano jer mi se tako uspjelo posložiti. (Da, imam bake i djedove )
    Boleštine me ne brinu, ove benigne dječje, dodju i odu, prije prečesto, sad stvarno sporadično. Bolovanja kombiniram s ovima gore iz zagrade pa ne idem ni kod doktora skoro nikada.
    A nakon što sam riješila i ove radne obveze nakon radnog vremena, milina je.
    Milina.
    Meni nije komplicirano roditeljstvo nego život u poslovnom i financijskom svijetu. Život odrasle osobe me muči.
    Znači obrni okreni nešto mora bit komplicirano...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ne bi bilo, da nismo u banani...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Da, sve je komplicirano, baš mi je žao što djeca nisu kokoši pa da uliješ u posudicu vode, naspeš hrane, a poslije ih pustiš u dvorište da kljucaju crviće i budu na svježem zraku.
    I još da rade po kući, malo i u poljoprivredi, čuvaju ovce, a roditelje slušaju bespogovorno.
    Ovi danas hoće u kino, igraonice, sport, hoće finu obleku, priče prije spavanja i zajednička druženja, bildanje samopouzdanja, savršen pedagoški pristup, zdravu i raznoliku hranu, intelektualno napredovanje, učenje jezika, bavljenje sportom...,
    a mama pritom da je zgodna i mlađahna, nema više alibija - udala se , sad je gotovo, moš' se udebljat i raspustit (da se razumijemo, ja sam manekenka),
    a ne, još i kakvu karijeru usput moraš steći, zaradit penziju...

I kako to ne bi bilo komplicirano?

Pa bilo bi komplicirano i da dan traje 64 sata, a kamoli ne ovoliko.

No, ide to sve, živci mi (još) nisu popustili.
    ama amen, i kome nije komplicirano, laže. :D

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Milina.
    Tako ti sad pišeš jer si se riješila velikog posla i osjećaš olakšanje.
    I meni se činilo sve lako kad sam završila dodatni studij kad mi je sin imao 3 godine.
    A onda sam se navikla na komotniju svakodnevicu pa sam zaboravila da može biti teže

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ama amen, i kome nije komplicirano, laže. :D
    Tako bih i ja mogla reći da kome je komplicirano, laže.

Samo smo svi drugačiji, imamo različite razlike među djecom, različiti back up, različite prioritete.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja ću prva reći da nemam nikakvih problema i da mi je život super. I to bi bila istina.
    Al ne treba banalizirat ni čisto žongliranje sa svakodnevnicom.
    uostalom, ja nisam gore slučajno stavila smajlić
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 14.03.2012. at 12:09

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma, meni je komplicirano jer bih htjela da svi živimo u miru i slozi, al nemere

puno nas je (5), različite dobi, različiti karakteri (al ono, skroz) pa treba puno pregovaranja i kompromisa

nije mi komplicirano bavit se njima i hendlat kućanstvo (to si maksimalno pojednostavim)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i slažem se s krumpirić

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Tako ti sad pišeš jer si se riješila velikog posla i osjećaš olakšanje.
    I meni se činilo sve lako kad sam završila dodatni studij kad mi je sin imao 3 godine.
    A onda sam se navikla na komotniju svakodnevicu pa sam zaboravila da može biti teže
    Ma ne, pišem s osvrtom na proteklih 6 godina.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zapravo ja na ovu temu ne mogu odgovoriti jednoznačno, konačno
    to mi je kao da me netko pita jesam sretna?
    pa danas jesam, i jučer sam bila
    u ponedjeljak sam se osjećala nesretno recimo...
    kakva ću biti sutra, što ja znam?

meni je sve ponekad ko od šale
    a ponekad mi je komplicirano uopće živjeti, kamoli što drugo...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Onda, pokušaj zaključka:
    Odgovorno roditeljstvo je najzahtjevniji, ali i najzahvalniji posao.
    Obiteljski život u suvremenom svijetu je kompliciran.
    Nekad je lakše, a nekad teže, a najteža je bolest.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa naravno da je tako. jer, kako ni nama identicni dan nije isti (kako ovo glupo zvuci ) odnosno ne dozivljavamo ga identicno tako ga ni oni.
    odnosno uz faktor nasih emotivnih stanja treba ubrojati i faktore emotivnih stanja djece, mua i svih s kojima smo u interakciji.

tako cu imati jednostavan i predivan dan ispunjen sa 100 obveza i rjesavat cu ih ko od sale, a onda cu takav dan, prozivljen sutra ili za 10 dana prozivljavati kao najvecu traumu s ispaljenim zivcima i mislju da me jedino mogu spasiti tablete. ili alkohol.

naprosto, ima dana kad je sve bajkovito i ima dana kada je sve ko iz najcrnjeg filma. i sve to dozivljavam da je upravo onako kako treba biti. volim to. zadovoljna sam. al da ima dana kad se osjecam ko ajm d king of d vrld, kao i dana kada se neckam jel bi prvo upucala sebe ili sve oko sebe, ima.

al to je zivot. ako imam snage fuckam si monty pythona i http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ

i naravno da je komplicirano. zivot je kompliciran. i kad treba biti i kad ne treba.

odgovarala sam flopici.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 14.03.2012. at 12:26

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

skužila sam da misliš na mene
    baš tako, neke obaveze mi se čine ko od šale neki, određeni dan
    sljedeći npr. ako me zdrmalo nešto deseto meni je sve to teško, prisiljavam se napraviti to i to
    preksutra zaboravim
    i to je zaista sve najnormalnije
    mislim da je glavni kočničar uvijek očekivati samo dobro i lako
    jer život to naprosto nije, ne treba se vezivati za nikakve stvari i očekivanja
    prihvatiti da je patnja sastavni dio življenja i da je sve, baš sve prolazno a ne konačno
    to bi bila neka moja formula uspješnog ( zadovoljnog) roditeljstva

samo što mi nekada lošije ide

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Onda, pokušaj zaključka:
    Odgovorno roditeljstvo je najzahtjevniji, ali i najzahvalniji posao.
    Obiteljski život u suvremenom svijetu je kompliciran.
    Nekad je lakše, a nekad teže, a najteža je bolest.
    i dodala bih- komplicirano je kako kome kako kad, još kompliciranije kad računaš godine u mjesecima
    i evo sažetka za svih ovih 5 stranica teme

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    i mislju da me jedino mogu spasiti tablete. ili alkohol.
    ma daj!! no no

nutella rules
    meni je životna čaša upravo do pola puna - život je lakši (to se naravski ne odnosi na težinu moje pozadine), a jedna teglica je ostala do pola prazna

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=2h5HgjutKik

Evo za kraj jedna prigodna... meni uvijek popravi dan

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa sad ako ukinu produženi porodiljni za treće dijete mnogima će se vrlo brzo zakomplicirati

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kaj stvarno ukidaju? A bezveze a baš sam si mislila nešto porodiljnog ostaviti za "kasnije"...
    Odakle ta informacija?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne znam ništa konkretno, malo sam se uspaničila zbog usklađivanja s EU i nekih šuškanja

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

bez panike

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo ja na ovu temu ne mogu odgovoriti jednoznačno, konačno
    to mi je kao da me netko pita jesam sretna?
    pa danas jesam, i jučer sam bila
    u ponedjeljak sam se osjećala nesretno recimo...
    kakva ću biti sutra, što ja znam?

meni je sve ponekad ko od šale
    a ponekad mi je komplicirano uopće živjeti, kamoli što drugo...
    e ovo mi je sjajno
    potpisujem

možda će vam biti smiješno, pogotovo mamama s više djece, ali
    kad se ja sjetim dohrane, pa ja sam tada valjda izgubila 10 godina života, a samo zato jer sam si ufurala nešto u mozak, patila sam i sebe i dijete (zapravo, ne znam jesam li nju, nekad je jela, nekad nije...) i MM
    sad, je li se isplatilo ili nije, jede sve, stvarno se zdravo hrani... no, tko mi garantira da ne bi bilo isto da nije bila na gotovoj hrani

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj!! no no

nutella rules
    meni je životna čaša upravo do pola puna - život je lakši (to se naravski ne odnosi na težinu moje pozadine), a jedna teglica je ostala do pola prazna
    o ne, sad si me podsjetila na LInoladu u kredencu
    i svih 170 grama čokolade za kuhanje
    užas

ja sam sebi zapravo najveća komplikacija jer od sebe (a onda i od drugih, prvenstveno MM) zahtijevam puno, biti svagdje, raditi sve, baviti se sa svime
    a ne mogu i ne trebam
    i onda se uhvatim kako nosim u rukama pet razlčitih predmeta koje treba spremiti na pet razlčitih strana, pokušavam napraviti nekoliko poslova od jednom umjesto da stanem na loptu i kažem - neću, danas baš neću!
    ili čime se isto zamaram - igrom s M., uvijek imam grižnju savjesti da nisam dovoljno s njom (mislim, kod kuće sam cijelo vrijeme) jer ako je sa mnom u bašči prijepodne, znači da se nismo igrali - a jesmo, pričale smo, pjevale, zajedno nešto sijale, onda pravile ručak zajedno i tako - nikako da shvatim da je njoj i to igra, da je i to kvalitetno provedeno vrijeme, da ne moramo uzeti lutkice i igrati se, šta ja znam, oblačenja ili vlakove pa se igrati Tomice...
    izjedam sama sebe

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eh, SikaPika, kužim te jako dobro

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

SikaPika, dobro razumem ovo o griži savesti i "kvalitetno" provedenom vremenu. dugo me je to mučilo, naročito sa prvom devojčicom, kada sam se, kao po tablici igrala sa njom igara "odgovarajućih" za uzrast. i stalno merila koliko je to i kako kvalitetno. baš mi je teško to padalo...tek posle sam u svemu našla radost, a danas znam da je svako vreme provedeno sa decom kvalitetno, pod uslovom da nisam nervozna i da uživam u onome što radimo zajedno, štagod to bilo. evo, na primer, događaja od petka - skoro je podne, ja još u pidžami, hvata me gripa, umorna sam od negovanja mlađe ćerke, kojoj je, srećom, bolje (gripa takođe). starija moli za isfeniranu frizuru. meni teško i da stojim. ali znam koliko joj je to važno. krknem eferalgan, stisnem zube, pustim muziku i u sat vremena od njene duge, talasaste kose napravim savršeno glatku. negde pred kraj događaja malac se unervozi, ja ga uzmem u ruke i sa njim, plešući i pevajući, pravim poslednje poteze četkom. rezultat: sva deca sretna, nasmejana, ja zadovoljna. igranja nigde, a sve je, ipak, bilo igra...-)
    Posljednje uređivanje od Vishnja : 17.03.2012. at 16:23

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    sad mi je lakše
    kod nas bude vrištanja (i mojeg i njihovog), suza (i mojih i njihovih), svega bude
    ne-da-mi-se-to-sva-ki-he-be-ni-dan
    ne plakat
    samo se promisli da nisi sama i nisi jedina. ja duboko vjerujem da je kod svih, povremeno, ovako. ko kaže da kod njega nikad nije - laže.
    kod nas je vrištanje, tuča, ružne riječi svaki dan.....a ja stojim između dvije vatre, dva svijeta, dva nemoguće zahtjevna karaktera i naravi. povremeno su ko sveta ulja, a povremeno su ko dva demona koji mi sišu i krv i dušu. nemogući. a onda su sutra dan doslovno anđeli s kojima bi mogao na kraj svijeta.
    ali sve je to roditeljstvo. ponekad mi sva ta dreka na jedno uho ulazi, a na drugo izlazi. a ponekad mi dođe da udavim i njih i sebe, i to golim rukama.
    a najgore od svega, gore od njihovog fajtanja mi je miješanje drugih u moj odgoj prema njima. e to ja zovem zahtjevnim roditeljstvom - suzdržat se da te "mješače" ne opalim tavom posred čela da ih u hipu više nema.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa naravno da je svakome nešto nekad komplicirano, ali generalno ja uživam u svojoj djeci i roditeljstvu. Iako i kod nas ima i urlanja, i vike, i svađe, i suza. Ali generalno uobličeno gledano ja to volim. Da ne moram raditi i pri tome da imam love koliko mi treba, aj bih bila najsretnija osoba na svijetu i uživala ko malo prase. I rodila još jedno sigurno!
    MM ne uživa u tome baš toliko kao ja, on nije ovak flegma, njega više toga opterećuje, problemi mu izgledaju veći nego meni, pa mu je u tu ruku i vjerujem kompliciranije.

Trenutno pokušavamo odviknuti Elu od cice. Iz razloga što jedino što radi kad sam ja u blizini je da cendra i cendra i cendra.
    A njega to izluđuje. Izluđuje i mene, ali ja ne dramim toliko oko toga kao on. Mislim, ja ga razumijem, ali ja to drugačije proživljavam od njega.
    Njemu je to užasnoturboogromannervirajući problem, a za mene "A kaj sad, cendra, bu prestala jednom kad je odviknem, a odviknut ću je polako i bezbolno"

I sad se malo tu gubimo, ali ide na bolje. To je sad trenutno jedan kompliciran period koji će proći, ali bitno je da će proći i da ne traje stalno. Mislim da bi nas to ubilo. Da je stalno nešto komplicirano!

Posljednje uređivanje od ana.m : 17.03.2012. at 21:17

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ana, ja ću morat bit neko vrijeme u tvojoj blizini da malo tog leđera pređe na mene. Ja mrzim cendranje... to me izludi... a htjela bih da mogu kao ti...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

p.s. dođi na kavu.

i mala ispravka, gore je ispalo kao da volim kad se deremo, svađamo i urličemo...Neeeeee, mislila sam da volim roditeljstvo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije mi komplicirano.

No ne isključujem mogućnost da je to tako zato što sam zaboravila kako izgleda jednostavno.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mrzim cendranje... to me izludi... a htjela bih da mogu kao ti...
    i ja mrzim cendranje, iskočila bih iz kože ako cendra bez razloga
    naravno, uvijek postoji razlog
    ali, ako si naspavana, ako nisi gladna, žedna, pomažena... zašto, o Bože, zašto cendraš!!!
    ova moja baš zna onako složiti facu, patničku i ja je molim da prestane, a ona baš namjerno
    e onda ignoriram pa prestane
    nekada je baš neka, takva... valjda od vremena (ja sam tom vremenu sklona svašta pripisati) i onda ju uzmem, držim, radim s njom, mazim, ljubim pa onda malo skupa cendramo...
    ili pjevamo i plešemo kao Vishnja

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku

Da skratim, meni je roditeljstvo jako kompliciran i težak "posao". Moj problem je što mi je u teoriji puno toga jasno i jednostavno, ali svakodnevna praksa masu puta šteka jer često nemam energije za sve te silne izazove koje majčinstvo nosi.
    Često se mogu poistovjetiti s ovim rječima, ali kako uvijek govorim MM-u, ni mi nismo baš 2 najjednostavnija bića i kako onda očekivati da imamo naj easy going djecu. Obožavam ih i često se pitam da li su zbog naših reakcija neke stvari ovakve ili onakve, ali to nam je oboma najljepši dio života i iako sam često na rubu snaga roditeljstvo smatram najprirodnijim i ujedno najtežim dijelom svog života jer sam možda samo jednom prije djece u nešto imala želje uložiti toliko svega kao sad njih i nas kao obitelj.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni bi u startu bilo lakše da mi je itko priznao da je ovo ovako kako je, da nije ni blizu onako lako kako sam mislila, a ne sve peacy dok ne rodiš i udariš glavom o zid, pa kad skrušeno priznaš da ti je teško, onda svi junaci oko tebe viknu daaaaaaaaaaa i meni je
    pa di ste bili prije da se psihički pripremim?
    mrzim kada ljudi slikaju sliku savršene obitelji a zbilja nije čak ni dobra kamo li savršena.
    a ja naivka saznam to uvijek težim putem.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa nisi čitala prigodne topike
    kukamo oduvijek
    i tražimo pomoć i svašta

pa pogledaj samo koliko je nespavajućih topika
    pa nejedućih topika
    pa na izazovima roditeljstva stalno nešto

ali, nema tog teksta niti tuđeg iskustva koje te može pripremiti na roditeljstvo
    roditeljstvo doista jest "udariti glavom o zid"
    samo je nečiji zid mekši, a nečiji tvrđi

ili je glava tvrđa

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa nisi čitala prigodne topike
    kukamo oduvijek
    i tražimo pomoć i svašta

pa pogledaj samo koliko je nespavajućih topika
    pa nejedućih topika
    pa na izazovima roditeljstva stalno nešto

ali, nema tog teksta niti tuđeg iskustva koje te može pripremiti na roditeljstvo
    roditeljstvo doista jest "udariti glavom o zid"
    samo je nečiji zid mekši, a nečiji tvrđi

ili je glava tvrđa

ima kukanja i trenutaka pobjede, ovi drugi su mi draži

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    meni bi u startu bilo lakše da mi je itko priznao da je ovo ovako kako je, da nije ni blizu onako lako kako sam mislila, a ne sve peacy dok ne rodiš i udariš glavom o zid, pa kad skrušeno priznaš da ti je teško, onda svi junaci oko tebe viknu daaaaaaaaaaa i meni je
    pa di ste bili prije da se psihički pripremim?
    mrzim kada ljudi slikaju sliku savršene obitelji a zbilja nije čak ni dobra kamo li savršena.
    a ja naivka saznam to uvijek težim putem.
    Moš si mislit kako nitko nije rekao! Pa žene kukaju gdje god stignu, i prije Interneta su kukale i vikale i svašta, a Internet je cijeloj priči dao sasvim novu dimenziju. Al sam ja mislila da one nešto nisu pokopčale, a ja hoću, pa će meni bit bolje i lakše

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pinky, to je teorija urote.

Kao što budućim mamama, mi koje smo prošle porod ne govorimo sve, tako i mladim roditeljima ne govorimo što ih čeka.

Teško je nekome objasniti unaprijed da je roditeljstvo težak fizički posao. I da je samo fizički!!

Ali, kad te pogledaju oči vlastitog potomka, sve je lakše. Zato se i ne može prenijeti znanje. A i jako često mladi ne vjeruju iskusnima. Ne žele čuti.

Uostalom, zašto bi im rekli, neka probaju, pa će znati.

Meni je je najbolje kad sam korak ispred djeteta, kad sprečim razloge za nezadovoljstvo, plač, cendranje... Ipak je roditelj odrasli, ipak zna više od djeteta. Ali, treba biti cool da te plač ne izbaci iz takta. Jako cool. Ili kašnjenje iz izlaska, ili jedinica bez razloga, ili...ma možeš nabrajati bez kraja i konca.

Roditeljstvo nije jednostavno, nije ni komplicirano, ono jednostavno jest. Svakodnevnica. Sa puno loših, ali još puno više dobrih trenutaka.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moš si mislit kako nitko nije rekao! Pa žene kukaju gdje god stignu, i prije Interneta su kukale i vikale i svašta, a Internet je cijeloj priči dao sasvim novu dimenziju. Al sam ja mislila da one nešto nisu pokopčale, a ja hoću, pa će meni bit bolje i lakše
    LOL
    Slažem se. Pinky, ili nisi čitala teme o roditeljstvu, ili si mislila da je to do dotičnih forumašica, a ne do čari roditeljstva. Brate, nama je ovdje sve teško, od dojenja i neprekidnog dežurstva uz bebe preko odvajanja u vrtiću do školskih profesora

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pinky ma govorili su nam, samo mi nismo htele da slušamo!
    Trudnice imaju selektivan sluh, bar ja mislim. Evo sad gledam, snaja mi je pred porođajem, ja onako izokola pokušavam da joj kažem da neće baš sve biti cveće, ali lepo joj vidiš po pogledu da se te informacije ne primaju. I jasno mi je zašto, ne mogu ni da zamisle šta ih sve čeka i šta nosi roditeljstvo. Ali videće već za nekoliko dana

I vidim po prijateljicama bez dece. Videli smo nedavno klinca u tantrumu, nepoznatog u parku. Ja sam tu mamu potpuno razumela (iako moja nikad nije radila tantrume) i tačno sam znala kako se nemoćno oseća u tom trenutku. A moja prijateljica koja još nema decu je rekla: ja to nikad ne bih dozvolila da moje dete radi! Pa on se valja po prljavštini! Što mu (majka) lepo ne objasni!?
    A ja se mislim jea rajt. Al ne raspravljam se.
    Uvek ti se čini da bi neku situaciju lako rešio sve dok nisi emotivno upleten.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kad sam se udavala, moj mi je ujak kroz široki smijeh rekao - što bi tebi bilo bolje nego nama. S time da je to super čovjek, divan brak, i ja sam si mislila kak on to cinično govori, koja je to fora. Ja sam bila tipična mladenka-koza naivna Nakon osam godina braka i sedam godina roditeljstva i ja si tako mislim svakoj mladenki i budućoj mamici. Što kaže Beti3, to ti je život. Ja još nisam posve prihvatila da je tako kako je i vjerujem da ću se probuditi u malo više posloženom svijetu, al sve mi jeviše jasno da je život čisto dan za danom posložit svoje koze u red, da bi one opet se pobrkale i tako stalno. Kroz brak, posao, roditeljstvo, dojenje, tantrum, pelene, hodanje, svađanje, zube, bolesti, prijatelje...

A za djecu ja mislim da što smo više slobode imale, što smo više brijale, bile važne mačke, to je teže. Jer majčinstvo je totalna negacija osobe (u određenom smislu, drugi ti kroji kad ćeš leć i hoćeš li na zahod kad ti se ide, da karikiram) i slobode kao takve. Meni je jedna žena rekla da joj je studij najgora stvar jer ju je naučilo točno na život kakav nikad neće imati i da joj je teško posložit se u stroj obiteljskog života nakon 10 godina tarlahanja (skup s PhD, naravno)...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad sam se udavala, moj mi je ujak kroz široki smijeh rekao - što bi tebi bilo bolje nego nama. S time da je to super čovjek, divan brak, i ja sam si mislila kak on to cinično govori, koja je to fora. Ja sam bila tipična mladenka-koza naivna Nakon osam godina braka i sedam godina roditeljstva i ja si tako mislim svakoj mladenki i budućoj mamici. Što kaže Beti3, to ti je život. Ja još nisam posve prihvatila da je tako kako je i vjerujem da ću se probuditi u malo više posloženom svijetu, al sve mi jeviše jasno da je život čisto dan za danom posložit svoje koze u red, da bi one opet se pobrkale i tako stalno. Kroz brak, posao, roditeljstvo, dojenje, tantrum, pelene, hodanje, svađanje, zube, bolesti, prijatelje...

A za djecu ja mislim da što smo više slobode imale, što smo više brijale, bile važne mačke, to je teže. Jer majčinstvo je totalna negacija osobe (u određenom smislu, drugi ti kroji kad ćeš leć i hoćeš li na zahod kad ti se ide, da karikiram) i slobode kao takve. Meni je jedna žena rekla da joj je studij najgora stvar jer ju je naučilo točno na život kakav nikad neće imati i da joj je teško posložit se u stroj obiteljskog života nakon 10 godina tarlahanja (skup s PhD, naravno)...
    Ti tako lipo objasnš stvari, ko da si kraj mene cili život

Jedino, u ovom postu ne potpisujem dio o studiju, radila sam i studirala, mučile su me jako neke stvari, nije mi to bio bezbrižan period

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne bih rekla da mi je komplicirano. Vise - izazovno. Uzivam u svome djetetu ponekad nedovoljno, zaokupljena dnevnom rutinom koju treba odraditi, a onda prebrzo dodje vecer, umor i manje sam strpljiva za sitnice. Djeca su ovdje i sad a moje misli cesto na necemu sto trebam sutra ili za mjesec dana obaviti. Ali u pravilu uzivam i ne bih ni za sta mijenjala ni ono jucer ni ovo danas. Izazovno je osobito kad je bolesna, iako je rijec o zbilja benignim i prolaznim bolestima, ali dok traju, cine se preduge i preteske, ali cim se to sredi i cim sebe sredim ono da si ne brijem u glavi najcrnje scenarije, osjecam se zbilja kompetentno i sigurno u svojoj ulozi mame.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Ti tako lipo objasnš stvari, ko da si kraj mene cili život

Jedino, u ovom postu ne potpisujem dio o studiju, radila sam i studirala, mučile su me jako neke stvari, nije mi to bio bezbrižan period

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni je danas komplicirano sve
    i biti nečiji roditelj
    i biti nečije dijete
    eto ti, kod mene stvarno nema pravila...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma valjda kako sam ja izbjegavala topice o roditeljstvu zbog dugogodišnje neplodnosti, valjda su tako i te žene izbjegavale pričati o roditeljstvu sa mnom.
    lipo je mm rekao: srićom nam nisu rekli da je OVAKO DIVNO, patili bi još više što ih nemamo.
    i to je fakat istina.

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •