Sutra mi ističe rok trajanja za svježi kravlji sir pa hitno tražim recepte za neke jednostavne kolače od sira ili štrudlu (imam kore za saviječe)...Thx! Uzmite u obzir da sam početnica po pitanju kolača pa što jednostavnije to bolje![]()
Sutra mi ističe rok trajanja za svježi kravlji sir pa hitno tražim recepte za neke jednostavne kolače od sira ili štrudlu (imam kore za saviječe)...Thx! Uzmite u obzir da sam početnica po pitanju kolača pa što jednostavnije to bolje![]()
možeš napraviti i palačinke sa sirom i zapeći ih![]()
sir
šećer
limunova korica
žutanjak
Sve izmiješati i puniti palačinke,a na kraju ih premazati sa vrhnjem i zapeći
sad sam skužila da tražiš KOLAČ![]()
Probaj ovaj
http://www.kkuhar.com/detrecept.asp?idr=879
Torta od sira sa višnjama
POTREBNO:
Biskvit:
20 petit beurre keksa (mljevenih)
10 dag maslaca ili margarina
1 žlica šećera
pola žlice cimeta
Krema:
50 dag svježeg sira
15 dag šećera
1 vanilin šećer
4 žumanjka
višnje
1 žlica gustina
NAČIN PRIPREME:
Otopiti margarin, dodati šećer pa umiješati kekse i cimet. Smjesu dobro utisnuti u namašćeni kalup za tortu. Sir izmiješati sa šećerom vanilin šećerom, dodati žumanjke. Kremu izliti na biskvit. Peći na 170 c oko 40-45 minuta. U malo soka od višanja umiješati žlicu gustina i kuhati toliko da ispadne gušća krema. Na kraju dodati višnje te sve zajedno preliti preko ohlađene torte.
basmi mama jucer ovo poslala:
Lička pogača sa sirom (predjelo),
Specijalitet ličke kuhinje
Sastojci:
300 g ribanog sira
1 čaša kiselog mlijeka
1 čaša ulja
1 žličica praška za pecivo
3 jaja
18 žlica brašna
sol
Opis:
Umutiti jaja, dodati kiselo mlijeko, ulje, prašak za pecivo i sve dobro izmiješati. Posoliti, umiješati naribani sir i brašno te usuti u namazan i brašnom posipan pleh. Peći u zagrijanoj pećnici pola sata
e, sad sam skuzila da nit' je kolac, nit' je od svjezeg sira. sorry!
al kaj ne zvuci jednostavno idobro?
He,he..ma nema veze..obožavam sir pa sve dolazi u obzir! Thx!
možeš navečer zamijesiti:
25 dag svježeg sira
25 dag brašna
25 dag margarina
i staviti u frižider. Ujutro razvaljaš, izrežeš na kockice i ubaciš u pećnicu. I imaš fine tople pogačice za doručak!
Tome još dodaš malo soli i pola vrećice praška za peciva. Brašno je oštro.aleta prvotno napisa
Dovoljno je držati u frižideru dva sata.
Uglavnom, koliko sira, toliko brašna i jednako toliko margarina.
Jako je fino.![]()
[quote="Sanja"]
Uglavnom, koliko sira, toliko brašna quote]
pa sezatozovu KULIKE-TULIKE,![]()
Aaaaaa... ja ću odvalit!lucky day prvotno napisa
Stvarno se tako zovu?
Da!
![]()
Ja ga praktično i kratko zovem onaj kolač od sira za kojeg sam dobila recept od mame, a lako ga je napraviti.![]()
![]()
ovaj je jako jednostavan za napraviti i dobar:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...t=tko+voli+sir
ja obožavam kolač od sira "iz kutije". dodam malo višanja i badema i mmmmljjjjaaaackkkk
onu licku pogacu za koju sam dala recept gore sam jucer i ispekla s tim da sam jos dodala vlasca u nju i malo posula crvenom paprikom.
toplo ju preporucam, jako je fina!:smajlic koji se oblizuje:
a i jako jednostavna za napraviti.
Ako hoćeš iskoristit kore za savijaču pomiješaj sir sa žumanjcem, šećerom, snijegom od bjelanjka, grožđicama, kiselim vrhnjem po potrebi i koricom od limuna.
Ja sa svježim sirom (čak i kad mu prođe rok) radim knedle:
350-400 gr sira
1 cijelo jaje
malo soli
1 žlica baby griza
3 žlice oštrog brašna
Sve se pomiješa i dobije se mekana, gnjecava smjesa, takva mora biti, da je kompaktna knedle bi bile tvrde
Od te smjese dobije se 10-tak knedli
Ruke dobro pobrašniti i raditi knedle (ljepe se za ruke) i stavljati u zakuhanu vodu (veliki lonac i dosta vode, malo posoljene)
Kuhati 15-20 min i dalje raditi kao knedle od šljiva, baciti na popržene prezle i jesti sa vrhnjom i šećerom ili kako tko već voli.
Gotovo za 30 min, a meni je jako fino, to nam je često brza večera.
Ja obično stavim pola količine margarina da ne bude premasno.Sanja prvotno napisa
Premazujem žutanjkom i posipam dio sa sezamom, a dio s makom.
Ja obično k svježem siru dodam vrhnje i luk! MLJACZ!bliz:
(Je da se poslije nitko neće sa mnom ljubiti, ali ....)
Kako će se to ispeći, to su keksi u putru, kao za kasato šnite. Mislim, one se od topline (sobna temp) smekšaju, na 170 bi se rastopilo.Trudnica Natasa prvotno napisa
gruyere! taj mi je zaaakon... ima 'parmezanski' schmeck...tinkie winkie prvotno napisa
MalaSirena prvotno napisa
bude dobro i s pola količine margarina? to mi se sviđa!
Evo još jedan kolač sa sirom - brzo i jednostavno.
Ružice sa sirom i grožđicama
500 g lisnatog tijesta - razvaljati na tanko
Pomiješati 500 g svježeg sira, 2-3 jaja, 4 žlice šećera (ovako nije jako slatko), 1 vanilin šećer, 50 g grožđica (može i više - po volji).
Lisnato premazati smjesom i zarolati.
Zamotati u foliju i u zamrzivač na barem 2 sata. Štrucu izrezati na šnite, poslagati ih na tepsiju, premazati jajetom i peći na 180 cca 20-25 minuta.
Fino je i toplo i hladno.
Ja radim prema tom receptu i do sad je uvijek uspijevalo. Provjerim još jednom ako sam slučajno fulala omjer.mamazika prvotno napisa
Recept dobar, provjerila![]()