-
Ako hoćeš iskoristit kore za savijaču pomiješaj sir sa žumanjcem, šećerom, snijegom od bjelanjka, grožđicama, kiselim vrhnjem po potrebi i koricom od limuna.
Ja sa svježim sirom (čak i kad mu prođe rok) radim knedle:
350-400 gr sira
1 cijelo jaje
malo soli
1 žlica baby griza
3 žlice oštrog brašna
Sve se pomiješa i dobije se mekana, gnjecava smjesa, takva mora biti, da je kompaktna knedle bi bile tvrde
Od te smjese dobije se 10-tak knedli
Ruke dobro pobrašniti i raditi knedle (ljepe se za ruke) i stavljati u zakuhanu vodu (veliki lonac i dosta vode, malo posoljene)
Kuhati 15-20 min i dalje raditi kao knedle od šljiva, baciti na popržene prezle i jesti sa vrhnjom i šećerom ili kako tko već voli.
Gotovo za 30 min, a meni je jako fino, to nam je često brza večera.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma