Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: dojenje + posao

Datum pristupanja
    May 2011

Početno dojenje + posao

Dojim bebu 4 mjeseca i super nam ide. Problem je sto cu za 2 mj. poceti raditi...jedan dan ujutro,jedan popodne, jedan medusmjenu..pa opet ujutro,popodne, medusmjena. Pitanje je dali je moguce da se laktacija odrzi ako bi samo dojila dok sam doma s obzirom da bi to bilo svaki dan u razlicito vrijeme. Zelim nastaviti a dojenjem ali se bojim da ce mi nestati mlijeko s takvim rasporedom...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da je moguće.
    samo moraš vidjeti želiš li i dalje samo dojiti (uz krutu dohranu, kada dođe vrijeme) ili misliš djetetu davati i mliječnu formulu.

ako misliš davati samo svoje mlijeko, mislim da ćeš ipak morati i izdajati (ako ćete dnevno biti razdvojemi po 8 sati)
    znači, ne bi bilo loše izdojiti za dva obroka koja će netko drugi davati dok si ti odsutna
    ako, pak, odlučiš davati formulu dok ti nisi uz dijete, onda ćeš dojiti u vrijeme dok ste zajedno i tvoj organizam će se vrlo brzo priviknuti na taj ritam

ako si u hrvatskoj, znaš li da ti zakon osigurava pravi na jednosatnu pauzu za dojenje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako si u hrvatskoj, znaš li da ti zakon osigurava pravi na jednosatnu pauzu za dojenje?
    do 2x 1 sat

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

da razmisljala sam o tom da izdajam na poslu morati cu vidjeti ako je to moguce ako ne cu samo dojiti kad sam doma. Znaci organizam se navikne da dojim u to i to vrijeme svaki drugi dan? stvarno je ta priroda cudo. mislila sam da to nije moguce da cu to moci samo ako naprimjer radim svaki dan ujutro ili svaki dan popodne ali ovako da moze pa to bi bilo super da tijelo prepozna tocno kad treba mlijeka. Nadam se da cemo uspjeti!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cure, ja se vraćam na posao kad mi beba navrši 6 mj. dakle uskoro (25. 3.), ali imam pravo na stari g.o. pa ću realno početi s radom 29. 4.
    zanima me koristi li se stanka za dojenje dok dijete ne napuni godinu dana, ili ju je moguće koristiti i kasnije, sve dok majka većinom doji (ne mislim sad ako ima jedan podoj dnevno)?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

samo do godinu dana

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

paklenica, hvala na odgovoru . tak sam i pretpostavljala. ono logično je, ali reko, da pitam, možda je nekaj drugo na stvari.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •