Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: streptoko/antibiotik/temperature/brisevi

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno streptoko/antibiotik/temperature/brisevi

Ocajna sam i trebam savjete i iskustva drugih.

Ribica nam je prije dva tjedna zakurila uz grlobolju.doktorica samo pregledom grla postavila dijagnozu.streptokokna upala grla.Dala nam Silopen i poslala doma.kontrola za 7 dana.
    Curka od Silopena živnula, temperatura otišla, grlo se smirilo.Na kontroli sve bajno , prestati piti silopen i mozete u vrtic.
    U vrticu cetvrtak i petak.U subotu 41 temperatura.Ne zali se nesto previse na grlobolju.Ne vodimo je na zaraznu jer smo navikli na tolike temperature kod nje, a i da izbjegnemo još kakvu bolest iz cekaonice.
    Kuri cjeli vikend ali nekako uspjevamo.
    U ponedjeljak odmah ujutro kod pedice.Ova kada nas je vidjela samo je probljedila.Odmah vaditi krvi i bris grla, ali njoj grlo izgleda ok.(cemu onda bris?).
    Nalaz krvi gotov popodne.Nije dobar.Bakterija.Nezna koja jer se ceka nalaz brisa.Daje nam prokleti Zinnat.dupla doza do petka.U petak kontrola jer ce nalazi brisa biti gotovi.
    Cura koliko toliko bolje.Ne jede NISTA.Zinnat joj guramo na silu jer je oduran.
    Petak-kontrola.grlo izgleda bolje (kako sada bolje? i u ponedjeljak joj je tak izgledalo).Opipala limfne zljezde.to je ok.Nalaz nije gotov.Kad ce?pa nezna.valjda u ponedjeljak.Nek mi nastavimo sa Zinnatom do ponedjeljka.
    Petak na subotu opet temperatura sa nekim tuljanskim kašljem.Opet mi neidemo u zaraznu jer nije tako visoka temperatura pa si mislimo ono....

moje pitanje nekom tko ce mozda znati odgovor:
    1. daje li se antibiotik za streptokok bez brisa?bez bakteriograma ili kak se to vec zove?
    2. radi li se krvna slika pod normalno ili se mora cekati 7 dana da se doktor odluci na to?
    3.Koliko se dugo cekaju nalazi brisa grla?
    4. trebam li djete voditi u zaraznu ako opet zakuri?
    5. panicarim li bezveze?
    6.dali da mjenjam pedijatra jer ova ne uljeveva neko povjerenje (zato pitam vas -mozda ona radi po pravilu a ja smao panicarim)
    7.koliko se digo treba piti antibiotik?ja se sjecam 10 dana a ne 7.

Cura danas nakon vise od dva tjedna bolesti izgleda KATASTROFALNO.Jos uvjek nemamo pojma ŠTO joj je.

i šlag na kraj:Zinnat trebamo nastaviti piti do bar ponedjeljka(tada ocekuje nalaze).Ja pitam imamo li ga dosta?O daaaa.imate.
    Upravo smo shvatili da ga imamo za jos jednu dozu.Naime dajemo 10 ml dva puta na dan.u boci ima 100 ml.i kak bi imali dovoljno?Što da radim s time?

Sori na poduzem postu i laganoj agresivnosti.Shvatite da sam totalno izmorena, revoltirana i osjecam se u krajnju ruku nesposobno.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moje pitanje nekom tko ce mozda znati odgovor:
    1. daje li se antibiotik za streptokok bez brisa?bez bakteriograma ili kak se to vec zove? da
    2. radi li se krvna slika pod normalno ili se mora cekati 7 dana da se doktor odluci na to? ne radi se pod normalno , nego prema potrebi kako liječnik odluči (nekada je dovoljna klinička slika i pregled)
    3.Koliko se dugo cekaju nalazi brisa grla? tri- pet dana (nekad kad je hitno može se znati u roku 48 sati što je u pitanju i antibiogram, ali se tada bris uzima u laboratoriju)
    4. trebam li djete voditi u zaraznu ako opet zakuri? ako misliš da je potrebno tada ju odvedi. ne znam da li ti itko ovako napamet to može reći.
    5. panicarim li bezveze? ne znam, recidivi streptokoka nisu rijetki, ali pretpostavljam da dr. bolje od nas na forumu zna jer je vidjela dijete.
    6.dali da mjenjam pedijatra jer ova ne uljeveva neko povjerenje (zato pitam vas -mozda ona radi po pravilu a ja smao panicarim) ne znam, to je vaš pedijatra , ti ga bolje poznaješ.
    7.koliko se digo treba piti antibiotik?ja se sjecam 10 dana a ne 7. zavisi od vrste antibiotika i bolesti(i uzročnika) za koju se pije

Nalaz brisa ti treba više jer je sigurno loše raslo obzirom da je od zadnje doze antibiotika prošlo svega tri dana, pa to ometa rast , te su sigurno morali ponoviti. Dr. je po klinčkoj slici i kks zaključila da je recidiv streptokokoka te dala antibiotik koji ga pokriva. Zapravo je napravila sve po školski. Ako curka nakon ovog antibiotika i dalje nije dobro ili opet dobije temperaturu, tad treba opet dobar pregled, i ako postoji sumnja na recidiv, tada injekcije (ako mene pitaš).

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sirius hvala.skulirala si me.
    Znas ono kad smo ljuti i nervozni i cijeli svijet nam je kriv?zato sam trebala nekog da me razuvjeri.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •