-
produženo (dobrovoljno) osiguranje
Ispričavam se ako odgovor postoji, no ja ga nisam pronašla.
Imam namjeru podnijeti prijavu za produženo osiguranje za 12ti mj prošle godine, mislim privolit poslodavca da mi sad da potvrdu o neplaćenom
dopustu za to razdoblje te sama uplatiti doprinose za taj mjesec.
Imam dva pitanja:
1. da li takvo osiguranje, odnosno uplata mirovinskog staža spada u staž osiguranja na temelju kojeg se obraćunava porodiljna naknada,
odnosno uvjet 12mj neprekinutog ili 18/24 mj prethodnog staža, jer ako pokrijem tu "rupu" od jednog mjeseca ispunjavam do porodiljnog oba uvjeta
i imala bi naknadu kolika mi je plaća od 2005. osim tog nesretnog prekida početkom 2011, i u 12.2011.
2. da li što mijenja na stvari ako sam 5 mjeseci bila u jednog poslodavca, 2 mjeseca u drugog, pa taj prekid od mjesec dana, sad sam kod trećeg, sve se radi o ugovorima na određeno od mjesec dana.
koliko kužim ne bi trebalo biti problema, poslodavac broj 2. bi mi trebao retrogradno dati privolu o neplaćenom dopustu, idem na HZMO, platim mj dana staža, od 1.1.2012. sam ionako prijavljena kod 3. poslodavca, što je razlog prekida neplaćenog dopusta, ili da to izvedem tako da mi 1. poslodavac da suglasnost za neplaćeni dopust na 3mj.....
koje komplikacije