-
Pelenski osip....
Ne nalazim sličnu temu, pa otvaram novu (našla sam ih nekoliko ali iz 2005.) pa predpostavaljam da se svašta promijenilo od tada....
Čime se tretira onako gadan pelenski osip?
Dečkić ima 16mj, i počelo je prekjučer, koža se najprije zacrvenila, a jučer su se napravile prave rane, promjera 1,5cm,
kože nema, onako je sluzavo....
Treće dijete, prvi put se susrećem s takvim osipom pa sama neznam čime mazati....
Boli ga jako, jer stiska ngice čim krenem mijenjati pelenu....
Koristim blazinice i toplu vodu za čišćenje...
Luftamo guzu...
Što još???
-
Moguće je da su gljivice, ali to bi trebalo videti sa pedijatrom. Tada bi ti dali neku mast protiv gljivica.
Pošto se te rane stalno ponovo nadražuju urinom ja bih gledala da dete bude što više bez pelene. A kad baš moraš da staviš pelenu možeš da namažeš čist lanolin na ranice. To je onaj za bradavice, on super štiti rane od daljeg nadraživanja ali neće izlečiti gljivičnu infekciju.
-
to je već veliki dečko i ne piški svake dve minute.samo mu obuci gaćice,da kad se igra ne iziritira ranice.ak se i popiški,manji problem je obrisat krpom pod nego da njega boli.
gljivice počnu kao crvenilo,a onda se pojave sitni kao mjehurići koji se šire i stalno "znoje".tako je bar nama bilo.mazali smo plymicolom.svakako je bolje prije mazanja biločime ranicu malo posušiti na zraku.
-
Puno je bez pelene, vidim da mu paše kad se lufta....
Inače je preko dana u gaćicama za odvikavanje, pelenu stavljamo samo noću...
sad sam googlala malo, i može biti da su gljvice, prema slikama izgleda slično ovome na prvoj i drugoj slici ;
https://www.google.hr/search?q=pelen...w=1366&bih=667
(smijem staviti link, ili? )
Imam plymicol i rojazol doma, al neznam jel mazati samo tako, na svoju ruku?!
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 11.03.2012. at 11:30
-
plymicol možeš.meni ga je pedica uvijek prepisala da imam za doma jer sam sa starijom često imala gljivice i to upravo u vrijeme kao i vi.prije je znala imati osip koji bi prošao sa sljedećom promjenom pelene,ali gljivice je dobila tek kasnije.grozan je osjećaj kad znaš da ih boli.
koristili smo jednokratne pelene,ali ih je valjda zbog neugode ostavila s godinu i 9 mj.
mlađa zato nosi platnene i guza joj je čista.ne mažemo s ničim.
-
Ja mislim da smiješ namazati Plymicol ili Rojazol (samo pazi da je krema, a ne oralni gel). Ne znam kako bi to štetilo, nije to kortikosteroid. Ako ima gljivica, djelovat će ba njih, ako nema, ništa. Namaži ga odmah, a sutra idi do pedijatra. Prije nego staviš pelenu navečer, namaži ga lanolinskom mašću, onom običnom kremom za guzu iz ljekarne ili JGL-om, da štiti kožu od urina. Plymicol ili Rojazol su vlažne kreme, ne štite od urina, tako da bi njih mazala dok je bez pelene.
-
Evo, oprali smo guzu, namazal plymicolom.....
Imam i lanolin od medele pa ću za noć i time....
Nego, čime da prvo mažem lanolin pa plymicol, ili obrnuto?
Pedijatrica nam radi sutra tek popodne.... Al svakako ćemo otići.....
Jel moguće da se gljivice pojave nakon antb?
-
Plymicol preko dana, lanolin noću. Ne jedno na drugo, nema smisla. Ako prvo namažeš lanolin pa na njega Plymicol, Plymicol ne može ni doći do kože. Naravno da gljivice mogu doći nakon antibiotika. On pobije bakterije, i dobre i loše, pa gljivice imaju više mjesta i hrane za rast i lijepo se razmnožavaju.
-
Ja bih Plimikol danju, a Sudocrem noću u potpuno tankom sloju (prozirnom).
-
potpisujem sve što sss mudro reče!
samo ću još nadodati da kad namažeš plymicol ostaviš malo da se upije prije nego što obučeš gaćice.
-
sudokremom sam jučer probala, ali pošto koža suzi, ništa kreme se na zadržava sve ode sa strane....
-
imašli možda doma betriona, on je antibiotski ali zna jaaako pomoći u navedenim situacijama
-
E vidis, a meni bas zena u ljekarni rekla namazat antibiotskom kremom pa preko nje nekom masnom kremom koja ce stiti od urina.
-
-
Evo mazala sam dvaputa plymicolom, i čini mi se da je bolje....
Barem ga ne boli kao prije....
A nije ni tako crveno više...
Imam i triderm, i betrion (samo neznam jel valja, otvorila sam ga ima jedno 6mj)....
Tak da neću sad mjenjat do sutra u podne, pa idemo pedici....
Prije dva tjedna je dobio klavocin, popio zadnju dozu prije tjedan pa možda je od toga....
hvala cure,
-
Ja bih rekla da su sigurno gljivice od Klavocina, vrlo česta nuspojava. Samo maži Plymicolom, mora biti bolje.
-
Za drugi put znas, kad dajes antibiotik, a pogotovo Klavocin, daj i probiotike.
-
Dajem obavezno probiotike.....
Biorelu baby...
Al evo, ovaj put nije pomoglo....
-
Ja bih rekla da su to gljivice.Mojem dijetetu klavocin uvijek napravi grozne gljivice isto tako unatoč probiotiku.Klavocin mi se baš čini agresivan antibiotik sa neselektivnim djelovanjem i uvijek ubije i dobre bakterije,barem kod nas.
C.pregledaj i usta da nema možda i tamo gljivice.
-
U ustima nema, to sam odmah pogledala.....
Manje ranice su mu evo prošle, ostalo samo malo crveno...
Ona jedna velika se smanjila na pola, prestala je suziti, i manje je crvena....
Tak da evo, super prolazi.....
Pa sad neznam, pošto prolazi, jel da ga vodim pedici u punu čakaonicu baš bolesne dječice?
Ipak je ponedjeljak i već vidim kolko bude dječice.....
-
-
mislim da ga ne trebaš voditi, nego zaliječi doma,ali reci doktoru i nemoj više uzimat Klavocid
-
Tako ću i napraviti,
sad evo svakim presvlačenjem gaćica vidim da se smanjuje i lijepo prolazi....
Napomenut ću dr za klavocin, neka ima napomenu za ubuduće.....
-
Moja je u 12.mj. od Klavocina dobila prestrašne gljivice, urlala je od boli.
Isto smo morali prestati s tim antibiotikom i napomenuti dr. za ubuduće.
Mi smo se gljivica riješili isklljučivo samo sa Canestenom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma