Joj
Beti3, ti si moja ženska! Ti voliš o cvijeću,ko ja o parfemima!
Pituljica,hvala na sugestijama, maćuhice mi se čine jako dobar izbor,mojoj mami su na sjevernoj strani vrta i odolijevaju i mrazu i snijegu,eno ih ima i sad.
Metvica? To nije ona začinska,ili?
Da,skužila me Beti, ja nisam od svakodnevnog čupkanja,ja sam više tip koji liže stan,a biljke su tu samo ukras..(nemojte me zadavit sad!)
Ovaj pitomi slak mi je jako lijep! (pelargonije ne bih nikako,uz te biljke vežem jednu nemilu osobu,nikak da si to izbijem iz glave,ona ih je imala oko cijele kuće,sadila ih je čak u prazne konzerve...)
Dakle, Beti, imam u planu na zid staviti jednu konstukciju po kojoj bi se neka penjačica penjala,a posadila bih ju u nešto što bi bilo na podu lođe,teglu naravno,a ne znam jel bolje niže i plitko ili jedna duboka tegla?
Onda, mislim staviti na samu ogradu viseće tegle,one koje se samo zakače na rub ograde,to bi bile dvije dugačke,plitke.
I mislim još na pod staviti nekoliko tegli,ne znam kakvih,već što mi vi preporučite,ovisno o biljkama.
E,sad,imam želju,a to je erika. Jel to za neznalice-ljenguze?
Rado bih i lavandu,ali mislim da je to preosjetljivo,jel tako?
Zatim, sviđa mi se sve što ima puno zelenog,dakle, ponavljam, uopće se ne palim na cvjetove.
Jako volim zimzelene grmiće.
I rado bih da mi mogu prezimiti,imamo u zgradi prostor gdje stavljamo cvijeće preko zime,ali može i par jednogodišnjih.
I sad, najvažnija stavka-preko ljeta nas nema tri tjedna,imam deal sa susjedom da mi dođe jednom tjedno zaliti ove moje sobne otporuše,ali nema šanse da ju davim da mi svaki dan ide zalijevati balkonsko bilje...jel tražim previše?
kad se odlučim što bih,onda ću vas samo još moliti za preporuku zemlje o ostalog što treba (ako treba) i onda još samo moram proučiti da nisu otrovne za mačke i to je to!