Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Lagani porod!!!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Lagani porod!!!

:D Drage moje, stvarno ne mora biti strašno! moja trudnoća bila je grozna, morala sam mirovati gotovo sve vrijeme, i zadnjih mjesec dana provela sam u bolnici. kažu, hodaj, gibaj se pa ćeš se lakše poroditi! kakve notorne gluposti!bilo je ovako:
    u nedjelju mi je u podne pukao vodenjak, trudova uopće nisam imala...ostavili su me taj cijeli dan i cijelu noć, malo su me po noći "žuljali " kukovi!?8TO JE BILO OTVARANJE)jer ujutro sam pregledana i bila sam 7 prsti otvorena!!!!!NISAM NI OSJETILA!Odmah u rađaonu, na drip, 5 ogromnih trudova i pola sata kasnije rodila se moja Anja. NIŠTA LAKŠE! POROD KAKAV SAMO POŽEITI MOŽEŠ.
    DAKLE, MOŽETE PROĆI POTPUNO LAKO, KAO JA! I TO VAM SVIMA ŽELIM.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Svaka čast! Moje iskustvo "žuljanja" neću komentirati jer mi dođe da lupim glavom o zid kad čitam tvoje!

Al da ne misliš da je tebi bilo najlakše, evo ti jedan slučaj iz prve ruke.

Sa mnom u bolnici bila isto jedna ženica koja je čuvala trudnoću i tako došla do kraja. Cure dopodne kuhale kavu, a njoj doktori to jutro stavili neku tabletu za omekšavanje. Ona normalno s nama sjela piti kavu i stisne je, veli ona, moram na WC, nešta me prifrkalo...
    Još kavu nisu natočili u šalice, viče ona iz WC-a nek zovu brzo nekog jer će joj beba ispasti u školjku, jedva sestra stigla primiti bebu....

Pa sad ti reci nešta....

Možeš o tome sanjati za drugi puta. Do tada uživajte u lijepom iskustvu i još ljepšem odrastanju! :D

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam na bebaču i lakom porodu!

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Čestitke od i pusa malom

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i :D

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čestitke na laganom porodu!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj II porod je bio lagan, ali isključivo zbog mojih postupaka. Da sam dozvolila sve kao na prvom porodu, bilo bi mi isto (odnosno gore jer je beba bila veća) kao i na prvom porodu.

Evo tko hoće detalje:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0

Natalie1

Početno

Čestitam ženo... Stvarno ti zavidim... :D Daj Bože da takav porod svaka ima. Mene je izmučilo, al mi je trudnoća bila za skakat od sriće.
    Činjenica je da svatko ima svoje iskustvo, i da je svačiji organizam različit i različit je prag boli a i bebe su definitivno različite. I to je to.
    Samo nažalost osoblje koje nas porađa uvijek u drugačijem raspoloženju pa i to treba odgovarat. Tko će to spojit... :/
    Sve u svemu, mi smo ti koji dobiju na kraju svoje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I različite su reakcije na medikamente.
    Pitaj me za prvi porod: sve je isto teklo super, trudovi su bili normalni i podnošljivi, sve do trenutka kada su mi na prijevaru dali drip. Nakon toga sam proživjela patnje, koje nemam snage opisivati. A idiotski komentar na kraju - eto fino ste se brzo prodili, za samo 6 sati - izazove bijes u meni i sada.
    Kao da je bitno da li je porod brz ili dug, pa bitno je ljudi moji da je porod ljudski i u granicama ženske izdržljivosti.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno JAKO GROZNA PRIČA

jaooo, ja sam mislila da je mpoj porod bio lak, ali ova priča o porodu prije ispijanja kave jeeeee...bogami NEŠTO! :D
    ja sam čula istinitu priču kako je jedna trudnica hodala po hodniku bolnice u trudovima (onako kako nam već to narede dražesne :? sestre) i da joj je beba BUKVALNO ispala iz nje i ostala visiti na pupčanoj vrpci!!!ova priča bila bi tragična NARAVNO ali je sreća bila što je pupč. vrpca bila lagano popetljana i kratka pa jadno dijete nije zveknilo o pločice! STRAŠNO!!!!!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pokušavam vam prikazati sličicu moje bebuške, ali ne uspijevam... malo moram bolje upoznati rad na kompiću... :/

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

apropo laganog poroda prije mjesec dana ja čekam red za UZV u bolnici, neku ženu na ležaljci nose u rađaonu, ja taman govorim sveki i MM kako će ova rodit, a kad smo došli na red doktor mi kaže kako je toj istoj ženi beba ispala u autu iz nje :? Hvala bogu i sa njom i bebom sve ok :D

Natalie1

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    pokušavam vam prikazati sličicu moje bebuške, ali ne uspijevam... malo moram bolje upoznati rad na kompiću... :/
    Meni isto ne ide , al vjerovatno je do njih.
    Pazi na veličinu slike. MM je haker pa mu ne ide.
    Ima li netko tko zna caku u čem je problem sa slikom, pa nek se javi.

Natalie1

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    apropo laganog poroda prije mjesec dana ja čekam red za UZV u bolnici, neku ženu na ležaljci nose u rađaonu, ja taman govorim sveki i MM kako će ova rodit, a kad smo došli na red doktor mi kaže kako je toj istoj ženi beba ispala u autu iz nje :? Hvala bogu i sa njom i bebom sve ok :D
    Ne možeš vjerovat šta se sve događa, neke rode a da i ne znaju, a neke to bome dobro znaju. , That's life!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    ako je imala tako lagani porod, nisam sigurna da bi tko zna kako bila siguranija u bolnici. Vjerojatno bi beba tako lako izašla iz nje i u bolnici, a dotrčavanja primalja na kraju da prihvate bebu, a cijelo vrijeme nikoga nema da pomogne kada žena traži i za što traži - ne smatram nekom posebnom sigurnošću. Ako je netko skužio što želim reći.
    Ja sam i na prvom i na drugom porodu, onaj najeteži dio kada se beba spušta kroz porođajni kanal proživjela sama sa mužem, to je i jedan od opasnijih dijelova poroda, a to što je netko od osoblja bio sa mnom na samom izgonu koji traje nekoliko minuta - u drugom porodu mi je značilo nešto, a u prvom teško mi je reći.
    A sami termin koji je doktor upotrijebio "beba ispala iz majke", ma odurni su mi takvi komentari. Pa stoljećima su "bebe ispadale iz nas", a doktori ili primalje ih dočekuju u svoje ruke samo zadnjih pola stoljeća, prema tome ....
    I od kada su doktori počeli prihavaćati da "bebe ne bi ispadale iz žena", fino su si izmislili i onaj stol za mučenje, jučer gledam sliku iz jednog novijeg časopisa - a žena rađa sa nogama vezanim crnom gumom za stremene, da bi osoblje komotnije moglo lijepo sjedeći prihvatiti da "beba ne ispadne iz majke". Sva sam se naježila osjećajući muku i jad te žene ...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A zato se rađa ležećki.... aaaa (smajli sa žaruljicom)
    Inače bi pola beba imalo slomljenu glavu od pada na pločice...[/quote]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •