Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: anemija+potvrda pedijatra

Zeki

Početno anemija+potvrda pedijatra

prvi put sam na forumu iako sam registrirana vec neko vrijeme, ali redovito ga citam.

dnaasnja krvna slika moje četveromjesečne bebice me natjerala da se i ja aktivno uključim. jučer smo vadili krv za kks i koagulacijski test radi zgrusavanja krvi. sve je ok ali je bebica anemicna (nalaz je kod pedijatrice pa ne znam vrijednosti zeljeza), nije mi rekla koliko samo je rekla da je dosta anemicna ali da to nije nista zabrinjavajuce i da je ona inace ok i da je zdrava. 3 mjeseca moramo uzimati ferum lek i da ce sve biti ok i da nista nije zabrinjavajuce, ali sam ja od druge dok cula da je puno bolji ferrosanol. molim nekog sa slicnim iskustvom da mi da savjet. inace beba je na (kršitelj koda) 1 i malo doji prije svake bocice. za 10 dana idemo na kasice.

moze mi neko reci kakvi su pedijatri u runjaninovoj?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PROBAJ SAZNATI VRIJEDNOSTI ZA ŽELJEZO ILI HEMOGLOBIN

sori caps lock

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno željezo

Marta je kratko pila Ferum lek i sve je bilo ok.
    Nego, zašto počinjete s kašicama za 10 dana?

Zeki

Početno

pa citala sam da je najbolje krajem cetvrtog mjeseca. kad si ti pocela?
    ma ne znam kako da dodjem do nalaza kad mi je ostao kod pedijatra, po sijecanju ne bi znala reci ali cini mi se dosta od referentne vrijednosti ali ne opet tako drasticno

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glede željeza razlikuju se referentne vrijednosti za djecu i odrasle, a naši vrli pedijatri to ponekad smetnu s uma.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mojoj Dori je hemoglobin bio dosta nizak sa 6 mjeseci i dobila je ferum lek treba ga piti 3 mjeseca ili čak 6 da bi se vidjeli rezultati, nakon 6 mjeseci nalaz bio nešto malo bolji pa su joj vadili krv iz žile da vide vrijednosti baš željeza i to je odlično.S obzirom da ja imam anemiju pedijatrica me poslala hematologu da vide o kojoj anemiji je riječ

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje cure su obije anemične. na aktiferrinu su koji se puno lakše podnosi. nakon 2 mjeseca uzimanja krvna slika im se poboljšala i sada su na donjoj granici normale. bile su s hematokritima na 0,27 i 0,29. i hemoglobinom na 98 i 101
    normala za bebe HCT: 0,33 - 0,37 (za djecu do 1. godine)
    HGB: 112-125
    MCH: 0.38
    MCH:4.96
    MCV: 77
    što je dijete manje donja granica se pomiče nešto niže.
    ovo su sve referentne vrijednosti za djecu do 1. godine.

mi smo kod pedijatrice u DZ Runjaninova i super je! nije zaboravila da se radi o bebama, već mi je objasnila te vrijednosti i koliko će još po prilici morati biti na željezu.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo kod ped. u Runjaninovoj. Kod M. L. Š. Najbolja pedijatrica na svijetu što se tiče dijagnostike. (Dopustite mi ovaj izljev emocija, stvarno je fenomenalna i u zadnjih par dana se samo dokazala po n-ti put).

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

Zeki

Početno

lex kad ste kod mls poceli s kasicama i kako? meni se nekako cini da je mozda jos prerano iako je moja bejbi na (kršitelj koda)u i malo na ciki prije svake bocice.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo mi smo upravo od pedijatra. u nedjelju punimo 6 mjeseci i tek tad krećemo s prvom žlicom :D . dakle po savjetu našeg pedijatra kreće se u dohranu tek nakon 6. mjeseci. mi smo dojeni ali ne vidim razliku zašto bi vi na (kršitelj koda)u počeli ranije. naravo jedino ako jako, jako želite.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zeki prvotno napisa
    lex kad ste kod mls poceli s kasicama i kako? meni se nekako cini da je mozda jos prerano iako je moja bejbi na (kršitelj koda)u i malo na ciki prije svake bocice.
    Moji blizanci su probali izribanu jabuku oko tjedan dana prije navršenog 6. mjeseca. Jednu žličicu. Onda ništa do skoro 6 i pol mjeseci. Tada su ponovno probali jednu žličicu. I ostali na jednoj do dvije žličice jabuke, pa jabuke i kruške, pa jabuke i kruške i banane, sve do skoro 8 mjeseci. Tek tada su počeli normalno jesti prvi obrok.
    Moram napomenuti da su oni cijelo vrijeme na cici. Do te nesretne prve žličice isključivo su se hranili mojim mlijekom, a od uvođenja dohrane do danas (imamo 20 mjeseci), intenzitet dojenja se smanjio možda 10 posto.

Mislim da je prerano davati kašice djeci sa 4-5 mjeseci. Smatram da nisu spremni na to.

Što se tiče željeza, i mi smo ga primali od 1. 4.-1. 7. prošle godine. Danas im je krvna slika (što se tiče željeza) upravo savršena.
    Ako djetetu fali željeza, pretpostavlja se da je sklonije bolestima. To je bio slučaj s mojim dečkima. Stvarno su značajno zdraviji od onda.

Zeki

Početno

pa nisam ne znam kako luda za tim ali to je savijet pedijatrice. mislim da cu si jos razmisliti, ipak ona prije svake bocice jos i cica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •