Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: dokad u sjedalici 9-18?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno dokad u sjedalici 9-18?

danas sam shvatila da mi dijete ima skoro 3,5 godina i 17 kg a da je Pririfox koji imamo je do 3,5 i 18 kg. Po tome bi ona još neko vrijeme trebala moći koristiti tu sjedalicu, ali ona ima 104 cm pa sad više nisam sigurna treba li sljedeću.
    Ja bih je rađe zadržala u ovoj još neko vrijeme (djeluje mi zaštićenija, ima razne stupnjeve nagiba). Ne znam kako odrediti trenutka kad ipak treba sljedeću. Po kilaži?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bitna je kilaža, a ne godine. U toj dobi dok dobiju 1 kg, prođe puno vremena.
    Ako joj je sjedalica po visini ok, onda je možete koristiti.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

25. 2. ti je pregled, pa se zaleti, ali ja mislim da ste još ok.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Balerina je 4,5 god. ima oko 16-17kg i jos je vozimo u toj sjedalici. ovaj mjesec ce dobiti nova dva bustera. dakle ona se vozi do 4,5 god.
    ono sto ti je bitno je visina i kilaza.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moje su cure do 4,5 bile u AS 9-18

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I moja je sa 4.5 presla u vecu.
    Po tezini je jos mogla, ali remeni su bili ispod ramena pa smo zato presli u 15-36kg

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I moja. Sad je, prije mjesec dana dobila booster s naslonom, a za mjesec dana će 5 godina. Ima cca. 16 kg, mislim. :zbunj

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako ne preraste kilažom presudna je visina
    Kopiram:
    Dijete je preraslo autosjedalicu grupe I ako je zadovoljilo barem jedan od sljedećih uvjeta:

• dostiglo je maksimalnu težinu dozvoljenu autosjedalicom (obično 18 kg) ili
    • je sredina ušiju djeteta u ravnini s vrhom autosjedalice ili
    • ne postoji niti jedan utor kod kojeg bi pojas autosjedalice bio u ravnini ili iznad razine ramena djeteta.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mislim da je bitno ovo što je kahna napisala.dob je potpuno nebitna.moja starija kćer je s visinom i kilažom s 2,5 godine bila u "tablici" djeteta od 4,5 god.mi smo zato tada kupili cybex pallas sjedalicu.jaje smo koristili samo 4 mj,pa smo morali kupiti 0-18.

mlađa je pak pero laka kategorija i imam osjećaj da ce u sjedalici -18kg dočekati školu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a kaj kad dijete visinom preraste as prve kat a ima samo 13 kg??
    kaj je jedino rjesenje kupiti pallas ili kiddy koje su s jastucima?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moje dijete do punih 18 kila je bilo u toj sjedalici, a to je dob od 4 godine i skoro 3 mjeseca.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moja curka je bila u takvoj sjedalici do 5 g i 2 mj. Sve iz kahninog pojasa je bilo ok, samo jok je bilo tijesno i neudobno u zimskoj jaknici.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Moja curka je bila u takvoj sjedalici do 5 g i 2 mj. Sve iz kahninog pojasa je bilo ok, samo jok je bilo tijesno i neudobno u zimskoj jaknici.
    Zimsku jaknu, skafander i opcenito debelu robu treba skinuti prije vezanja u autosjedalicu kako bi se pojasevi mogli pravilno zategnuti. Jaknu skines, dijete zavezes i obuces jaknu onak da su leda naprijed i ruke u rukavima.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma znam, to dobro zvuči u teoriji, ali skidat pospano dijete u 7 ujutro i vezat u hladnoj sjedalici dok se trese od zime - svaka čast onome tko to radi svako jutro.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja svojima obučem deblju duksu ili tanju jaknu.u tome ih vežem i pokrijem dekom.

kiddy i cybex su idealne sjedalice za klince "van kategorije".mi smo prezadovoljni.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Zimsku jaknu, skafander i opcenito debelu robu treba skinuti prije vezanja u autosjedalicu kako bi se pojasevi mogli pravilno zategnuti. Jaknu skines, dijete zavezes i obuces jaknu onak da su leda naprijed i ruke u rukavima.
    Puno puta sam pročitala na forumu savjete da zimske jakne treba skidati. Ali nije mi jasno zašto? Zašto bi dijete s pravilno zategnutim pojasevima preko zimske jakne bilo manje sigurno?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

klara mi sednemo u auto i onda ga zagrejemo
    kad se fino smlači skinem je, vežem pa idemo
    meni je to dosta mučno bilo u početku, ali sad jednostavno isplaniram da ostavim 5 minuta za grejanje auta
    nama je veća muka naterati je da se obuče kad stignemo, ona mrzi da se oblači

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kad je dijete u debeloj zimskoj jakni npr. toperici pojasevi se ne mogu stegnuti dovoljno da ne klize ili da dijete ne viče upomoooć...bar je u našem slučaju tako.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno puta sam pročitala na forumu savjete da zimske jakne treba skidati. Ali nije mi jasno zašto? Zašto bi dijete s pravilno zategnutim pojasevima preko zimske jakne bilo manje sigurno?
    zato što onda ima previše lufta izmedju tijela i pojaseva, jednostavno ne možeš zategnuti pojaseve onako jako kako možeš kad je dijete bez jakne. i dijete će pri sudaru "letjeti" izmedju pojaseva i sjedalice i zadobiti teže povrede nego da je bilo dobro stegnuto

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Previše mjesta ostane između pojasa i djeteta. Jakne su debele i dijete u jakni se ne može dobro/pravilno zategnuti.
    Jendostavan test: zaveži dijete u sjedalicu u jakni, otkopčaj ali ne otpuštaj remenje. Izvadi dijete, skini jaknu pa vrati dijete i zakopčaj. Vidjet ćeš koliko mjesta ostane između pojasa i djeteta.
    http://www.youtube.com/watch?v=_V7tVWF6suM video na tu temu.

Mi živimo u kući pa muž ili ja ujutro 5-10 min prije nego krećemo upalimo auto, ako smo kod nekoga u zgradi ode jedno u auto i upali pa čeka 5 min da ostali dođu, auto se zgrije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •