-
Očito smo prebogata zemlja kad su nam šume zapuštene, posječene kako je kome palo na pamet, bez obaveze pošumljavanja. Žumberak, primjer na sat vremena od ZG.
-
Ne slažem se, nisam vidjela ljepše šume od naših, a proputovala sam uzduž i poprijeko.
-
Jedno je putovati i gledati šume iz auta, a drugo je ući u šumu. Odi na Žumberak pa malo bolje pogledaj. Nažalost, tako je.
Šume su posječene, a onda je zemljište prepušteno samo sebi... i naravno, priroda uzima svoje, niče sve i svašta, od korova, grmlja do drveća koje nema optimalne uvijete, pa je zakržljalo i bori se za malo svjetla i prostora. Da se provodilo plansko pošumljavanje, imali bi lijepe šume i održavane šume kao u Sloveniji. Navodim Sloveniju jer sam jedino tamo hodala po šumama, drugdje sam se više bavila gradovima. 
Ne kažem da je svuda tako, ali na Žumberku, velikim dijelom, nažalost je. U pravu šumu se mora moći ući... na Žumberku na puno mjesta nema šanse da uđeš.
-
Opet se ne slažem 
Nisam šumarica, ali poznajem jako puno šumara, svi su redom zaljubljenici u svoj posao i šumu i itekako se brinu o njoj. Osim toga, nema šanse da se sječe neplanski jer sasvim sigurno znam da se šumama gospodari po desetogodišnjim planovima. Ne znam za Žumberak, ali znam za puno drugih predivnih šumovitih krajeva po HR. Teško je i usporediti HR i Sloveniju, koliko znam po Sloveniji raste uglavnom crnogorica. To su brzorastuće vrste. Rijetko gdje u Europi još raste hrast, kojemu treba sto i više godina da naraste. Tako da mislim da je jako nepravedno reći da su nam šume posječene kako kome padne na pamet, to jednostavno ne stoji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma