Da mi post ne zvuči previše "savjetnički" evo malo mog iskustva.

Meni dojenje je stvaro nešto prekrasno i predivno, ali ima i trenutaka kad bude malo i gnjavaža, no to mi svakako nisu dovoljno dobri trenutci niti situacije zbog kojih bi prestala dojiti.

Da, istina je da se u početku malo dijete koje isključivo doji ne može ostaviti satima bez mame i sike, ali je isitna i da ako nešto moraš obaviti ili negdje želliš ići uz malo truda i organizacije možeš to ostvariti. Sa zhapcem mi recimo nije palo napamet da bi mogla izać van sa prijateljicama i ostavit ga tati sve dok već debelo nije prešao godinu dana, a sa zhabicom sam izašla kad joj je bilo 3 mjeseca.

Mogla sam i sa zhapcem napravit isto, ne bi se ništa strašno dogodilo, al tada mi je to bilo nepojmljivo, zato jer sam imala osjećaj da će se dogodit ne znam ni ja šta ako ga malo ostavim s tatom navečer. Sad znam da neće ništa bit, ista je stvar ostavila ga/ju navečer na 3 sata ili po danu na 3 sata, ako se dobro organiziramo sve se stigne i dijete je zbrinuto.

Meni je ko Peterlin isto počela bit gnjavaža dojenje kad se počela bližit zhapčeva druga godina, lagano me počela hvatat nervoza i htjela sam da prekinemo, moram priznat da mi je smetalo stalno potezanje majce i nespavanje po noći i svaštanešto, ali te osječaje smatram normalnima i dijelom procesa prestajanja, prekinuli smo nekoliko mjeseci poslije toga i sve je super i lijepo završilo. Zato me ne čudi da nekom to zaista može bit gnjavaža, mogu razumjet da se neka mama i puno ranije krene osijećat kao da je zarobljena, ali svejedno mislim da je za mene i moju djecu to vrijeme i energija uložena u dojenje zaista jako dobar ulog gledano dugoročno.