Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Dojenje gnjavaža?!?!?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

gnjavaza mi je pomisao da se moram usred noci x puta ustati muckati flasicu dok djete vec vristi razbudi cijelu kucu a i sebe...

ovako sam izbacim ciku i nastavim spavati skupa s njom...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    gnjavaza mi je pomisao da se moram usred noci x puta ustati muckati flasicu dok djete vec vristi razbudi cijelu kucu a i sebe...

ovako sam izbacim ciku i nastavim spavati skupa s njom...
    Tko je odlučio ne dojiti ili je prelabav u odluci, poći će linijom manjeg otpora kod problema i poteškoća i naravno da će reći da je gnjavaža.

Dojenje može biti gnjavaža, ja ga neću stavljati u nebesa jer praktična izvedba kod žena kod kojih ne ide sve glatko, tipa- imam mlijeka ko u priči, samo curi, prištekam, ištekam- super, može biti gnjavaža.

Moj osobni, subjektivni problem su uski mliječni kanali, zato mi djeca teško povuku mlijeko u startu, duže im treba da se najedu, podoj dulje traje i tek negdje s tri mjeseca, kad im čeljust zbilja dobro ojača, ide curkom i podoj se znatno skrati. Zavidim ženama kojima mlijeko curi jer meni ne curi, ima ga dosta, vagala je pedijatrica još u rodilištu, mala je treći dan života u jednom obroku cuclila po 100 ml (mnoga djeca jedva 30), ali je to jedva jedvice išlo. Dakle, može biti gnjavaža. Iz ovih i onih razloga, zašto to posve negirati?

Drugo, česti podoji po noći nisu običaj kod adaptiranog mlijeka jer je zasitno i dijete dulje spava, nema tih milijun buđenja pa da sad roditelji svako malo idu grijati i mućkati bočice.
    Treće, mama je slobodnija jer može dijete ranije ostaviti nekome, a ne funkcionirati kao hodajuća mliječna cisterna.
    Ragade, nedoumice je li dijete sito, gladno, šta mu je, ima li dosta, koliko je pojelo, kad opet, to su sve "gnjavaže" dojenja i idealiziranje tu ne pomaže.

No, koliko je prednosti, koliko je dobrobiti za dijete, za majku, što se sve dobije dojenjem, to nikakva gnjavaža ne može ni umanjiti ni poništiti.

Već ste sve prednosti navele pa ih neću ponavljati.

Samo od cijene kupljenoga mlijeka neka počnu oni praktični, oni brižni nek promisle o zdravlju djeteta jer nema te gnjavaže noćnog dojenja koliko jada može prouzročiti nespavanje zbog grčeva i bolesti malog djeteta. Dojenjem se nevjerojatno puno ulaže u njegov imunitet.

Postoje problemi, no tko je odlučio dojiti mora biti načistu da se teškoće ovog i onog tipa mogu riješiti (većina) i da dojenje jednostavno nema ni približno kvalitetnu alternativu.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 14.03.2012. at 14:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •