-
Odlucila za prvog bebaca! Hormon stitnjace, i koje pretrage napraviti??
Drage moje, ja sam se konacno odlucila na bebaca
spremna sam na to i zelim to vise nego ista
..posto ce biti planirano zanima me jeli koja od vas ima koji savijet koje pretrage napraviti prije trudnoce ili citala sam negdje da je dobro piti folnu kiselinu i takve stvari, ja pijem mulivitamine od natural wealtha ABC+ pocela sam ih piti ali mi tesko padaju na zeludac pa ih moram promijeniti ali imaju folne kiseline. I jos jedna stvar u pubertetu tamo sa 17,18 godina TSH mi je bio povisen najvise bi bio 5.5 ... bili su mi prepisali eutirox ali sam ja odustala od toga, jer mi je doktorica opce medicine rekla da nema smisla, da nisu to neke velike vrijednosti i da zna po sebi.da su to cak smanjili gornju granicu da bi se lijekovi vise prodavali,jer u nekim drzavama vrijednosti za TSH su drugacije,tako mi je objasnjeno. i prestala sam piti. Pocela sam s uljem nocurka (to pijem i dan danas) i regulirao mi se vec odavno bez ikakvih terapija njihovih - 3,4 mi je zadnji nalaz jeli to ok za zeceti?? i nedavno sam bila na ginekoloskom pregledu jajnici,maternica sve super,bez cisti bez icega...ako koja zna iz iskustva, puno bi mi znacilo da podijelite samnom, stvarno sam odusevljena s ovim forumom i uvijek dobijem lijepe odgovore
-
svakako prekontroliraj TSH s obzirom da imaš povijest bolesti vezano za štitnjaču, vrijednost bi trebala biti oko 2, zbog samog začeća, a potrebno ga je onda popratiti i u trudnoći i prilagođavati terapiju - uvjet dobar endokrinolog - ukoliko endokrinolog nije napisao prestanak terapije dr opće medicine nije baš smjela prekinuti tvoju terapiju
ova tvoja vrijednost od 3,4 nije visoka - i ja sam ostala trudna sa 3,2, ali su me u trudnoći kontrolirali
papa test si vjerojatno napravila, ginekološki pregled isto tako
jedino ne znam da li si radila cervikalne briseve, nije loše napraviti ih prije trudnoće da se vidi da li postoji kakva bakterija, pa da riješiš to prije, no nije uvjet
dovoljno ti je biti samo na folnoj kiselini prije trudnoće koji mjesec i prvih 12 tjedana trudnoće - npr. Folic plus
-
u redu hvala
) papa test sam radila prosle godine, ali ici cu ovih dana kod ginekologa opet pa da i papa rijesim, da mi je srce na mistu! Znam da nije bas to bilo pametno ali su mi odma lijekove prepisali ne racunajuci da sam u pubertetu, da sam stresna bila srednja skola i to katastrofa, sad je sve u redu bez terapije, iako moglo je biti i gore ali ja sam znala da nemam nekih problema s stitnjacom, ici cu u Sunce posli vaditi tsh da vidim bas, cesto ja to napravim i uvijek je u redu
vec sam se zabrinula da trebam eutirox uzimati da je 3,4 preveliko za zacece.Cervikalne briseve nisam radila, ali i to cu onda. Zelim bas sve kontrolirati da posli nebi bilo nekih komplikacija. Aha znaci treba posebne tablete? ja pijem sad multivitamine abc+ , imaju folne nesto, ali mi tesko padaju na zeludac pa ih i tako trebam promijeniti. hvala na objasnjenu
-
Sunce, da li ti imaš nekih poznatih problema sa začećem ili su ova pitanja informativna?
Jer ako si inače zdrava osoba, ako si redovno pod kontrolom ljekara i hraniš se uredno i relativno zdravo pomoć medicine i medikamenata ti ne treba.
Začeće i trudnoća su prirodni procesi ženskog tijela i nisu u domenu patološke medicine. Ništa od nalaza nije obavezno niti potrebno. Probajte začeti u par ciklusa, nemoj se brinuti za stvari u naprijed.
-
sunce, mislim da je lijepo kako se ti brineš oko svog zdravlja prije trudnoće, i ako nije bilo nekih problema opusti se i kreni u to nije neka nauka nema tu složenih recepata pa da moraš uzimati sve redom. Folna je dobra za pripremu a TSH kontroliraj redovito jer on se zna u trudnoći i povisiti pa da tu ne bi bilo nekih problemčića bolje da je pod kontrolom.
Eto to je to, sretno
-
moje mišljenje je da svaka ženska osoba bez obzira na to planirala trudnoću ili ne na godišnjoj razini mora obaviti ginekološki pregled, papa test, a ukoliko nema stalnog partnera i cervikalne briseve radi zaštite svojeg reproduktivnog zdravlja
ništa drugo
s obzirom da je već bila na terapiji eutiroxom mislim da je pametno provjeriti kakvo je stanje sa tim
ovo nije ništa ekstra
sunce sretno
-
-
Sunce, lipo se ti opusti i uživaj sa svojim dragim, i ako je sve ok, a izgleda da je doć će bebica baš na vrime
) sritno!
-
-
I uživajte u pravljenju bebe! Onaj divan osjećaj da to nije samo seks ( iako seks nikad nije "samo", on je dio ljubavi) ,već da će nastati novo biće u kojem je dio tebe i tvog dragog. Neprocijenjivo!
-
naravnooo, iako je danas dosla vjestica menstruacija
Ali posli nje. Cila sam uzbudena sad oko toga haha. E i jos pitanje mensturacija mi dolazi svakih 23 dana tako mi je i kod mame. I onda mi na svim kalendarima pise da mi plodni dani pocinju odma nedugo nakon zavrsetka menstuacije, logicno je da mi je negdi 11,12 dan ovulacija. i prije i poslije ovulacije par dana plodni dani?
-
Tako je. Bolje je uhvatiti što više dana i prije i poslije, ali ne češće od svaka oko 24 sata, jer ipak se dragome moraju oporaviti plivači
.
Ovulacija je 14 dana prije prvog dana iduće menstruacije, znači tebi oko 10.uglavnom. To možeš provjeriti mjerenjem bazalne temperature.
Ima tema "Odbrojavanje", tamo ćeš naći sve o bazalnoj i drugim stvarima.http://forum.roda.hr/threads/71831-O...%C5%A1trumfeta
-
-
pij folnu pod obavezno! moja doktorica oko toga jako paničari, a drugi doktori su više samo zdrava ishrana. Pa ti budi pametna. U svakom slučaju ti neće naškoditi.
Ja se iskreno rečeno.....zbog razno raznih "situacija" već 4 godine ne skidam s folne. Doktorica prepiše na recept folacin , ti ga digneš i ne daš ni kune. Kud ćeš bolje.
Začeće....dao bog da se ulovi prvi put. Eto kao meni, od tri trudnoće jednu uhvatila iz prve. Onu prvu, gađala,gađala, i valjda nismo ni pogodili jer smo gađali. Stres je prevelika prepreka. Jednostavno rečeno, veće su šanse kad žena zna kada, a u tom slučaju to je jako puno sexa.
Puno previše. Bar u mom slučaju. Ipak se treba pokriti jedno tjedan dana, dan za danom, dan za danom itd. Onda malo kalkuliraš, pa da se "oporave" uzmeš pauzu, pa onda opet nastaviš. Nema to veze sa ljubavi kao takvom kad radiš na bebi jedno 5 mjeseci bez uspjeha. Ja sam pak takva. A kad sam ostala trudna, onda pak sve ima veze s ljubavi. Ljubav, nježnost i lijepe riječi kako ja i dragi znamo reči. A radit dijete....ako se ne desi spontano, onda je to iskreno rečeno RAD. (ili samnom nešto ne valja???????)
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma