Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Cuvanje steneta uglavnom vikendom

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Cuvanje steneta uglavnom vikendom

Prije tocno 3 tjedna i 5 dana sam u polju prekrivenom snijegom vidjela stene. Najprije sam mislila da je zec! Nekud sam zurila ali sam si obecala da cu ga spasiti ako bude tamo pri mom povratku.
    Nakon 5 dana ponovo na istom mjestu isto stene. Naravno, nisam je mogla ostaviti u snijegu do koljena. Odvela sam je kod 3 veterinara i obisla sam sve kuce u radijusu od 1 kilometra.
    Zakljucak je da su malu kujicu od 2,5 mjeseca neki okrutni ljudi jednostavno izbacili na zimu.
    Ja sam je cipirala, cijepila, ocistila od glista, naucila da bude cista u kuci. Mirna je kod voznje u autu i lijepo se vodi na uzici. Moj trogodisnji sin se rasplakao kad je neki covjek na Jarunu uzeo lajnu i htio prosetati kujicu.
    Dakle, mi smo neplanirano dobili psa.

I sada nastaje problem: tko ce kujicu mjesanku njemackog ovcara i tko zna cega jos, koja ce uskoro narasti u velikog psa cuvati za vikende kad nas nema doma? Nije bas da smo svaki vikend negdje, ali uclanili smo se u planinarsko drustvo sa namjerom da idemo na jednodnevne i dvodnevne izlete. A kujica ne moze u bus sa planinarima. A doma je ne mozemo ostaviti samu. A nemamo nikoga tko bi ju mogao cuvati... A susjedi su jasno rekli da ce hraniti macu, ali psa nece... A i na godisnji cemo ici u ljeti, pa sto cemo s njom?

Idealno bi bilo da nam se javi ljubitelj pasa koji iz nekih razloga nema svog a tko bi volio povremeno imati brigu o psicu koji je vrlo drag, umiljat i pametan. Hoteli za pse ne dolaze u obzir jer su psi tamo u kavezima, a nasa kujica je kucni ljubmac a ne divlja zvijer. I tako zelimo da i ostane

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je pas clan obitelji pa kud idemo mi ide i pas (odnosno ako ne ide svi su odlasci tempirani tako da se vratimo na vrijeme za drugu setnjicu)

ako zivis u urbanoj sredini preporucam ti da odes nekud na skolovanje sa njom

tamo ces usput sresti psetoljupce kao sto si i ti i uvijek ce ti neko pripaziti psinu

(pocni se vec sad raspitivati o sterilizaciji jer ako je sterilizirate prije prvog tjeranaj prema nekim studijama stitis je od raka na cicama )

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pas može u planinarski autobus u tranporteru za pse, sigurna sam da ce uzivati u planinama.

A i na ljetni odmor može s vama, dosta hotela i apartmana prima kućne ljubimce.
    Mi svoja 2 uvijek vodimo sa sobom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Pas može u planinarski autobus u tranporteru za pse, sigurna sam da ce uzivati u planinama.

A i na ljetni odmor može s vama, dosta hotela i apartmana prima kućne ljubimce.
    Mi svoja 2 uvijek vodimo sa sobom.
    ali NE SMIJE u prtljazniku na cemu znaju insistirati vozaci autobusa

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa napiši di si, kako da ti se inače neto javi.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa napiši di si, kako da ti se inače neto javi.
    Mi smo u Novom Zagrebu, ali nije mi problem odvesti peseka i doci po nju u bilo koji dio grada.

Snjeska i stray cat
    , u ljetu cemo u Englesku a tamo bi trebala biti u karanteni duze nego cemo mi uopce tamo biti. A idemo vrlo skoro na jedan produzeni vikend u toplicama izvan RH a to opet nije mjesto za psa, a i nakon sto je cijepljena protiv bjesnoce mora proci mjesec dana prije nego moze izvan zemlje, a to nece biti.

Moja mama ima psa i to malog i vec desetljecima je clan planinarskih drustava i bilo je vrlo malo organiziranih izleta na koje je njen pas bio welcome. Konkretno ja sam htjela pretproslu nedjelju na jedan izlet koji je bio O.K. za mog trogodisnjaka ali su mi pristojno rekli da to nije za psa. Kako nisam imala kome psa ostaviti, nisam isla na izlet. A moj sin mora na svjezi zrak radi bronhitisa...

Imali smo mi psa prije, ali nismo imali dijete...i zivjeli smo u drugoj zemlji. I bili smo si jako dobro s jednom familijom koja je isto imala peseka i onda smo mi cuvali njima njihovog a oni nama naseg. Sada nam je sve puno kompliciranije.

Nadam se da ce nam se netko javiti

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sam u bjelovaru i imam dva pesa u kući i to pekinezera i velikuuu njufaćicu i nebi mi bio problem pričuvati kujicu par dana ili koji tjedan,imam i 4 mice ako ti ne bude daleko i ne nađeš nikoga ja se javljam

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bubamara, srce si!
    Nasa kujica se dobro slozila i sa nasom macom i sa svim pesekima koje je do sada upoznala, tako da vjerujem da bi se dobro uklopila u gostima kod bilo koga.
    Ako mi se ne javi nitko u Zagrebu i okolici, onda cemo se vidjeti!

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Happy nadam se da će se netko javiti tko voli životinjice i tko je bliže,ali ako ne nađeš nikoga ja sam tu

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Thanks draga!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoje i hoteli koji su koncipirani kao "stan", odnosno pas je tamo član obitelji, neki imaju čak boravak s vlasnicima hotela u njihovoj kući, a ne u boksu.
    Nemoj biti tako isključiva
    Posljednje uređivanje od VIPmama : 14.03.2012. at 12:36

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrlo rado će ti se javiti neki student, daj oglas u student servis...pas može biti kod tebe doma a da ju neko prošeta 3x dnevno i nahrani je...možeš proči jako jeftino na obostrano zadovoljstvo....

Moja kujica ne voli biti nigdje osim doma, pokušali smo je dva puta ostaviti u poznatom okruženju, cvilila je i plakala za nama i kućom, kad su je spustili u naš stan (bila je tri kata iznad) sve je bilo ok.

Mi smo ostavili susjedici maloj ključ koja ju je izviodila i igrala se s njom a navecer ju vracala u nas stan...sve ok....

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje i hoteli koji su koncipirani kao "stan", odnosno pas je tamo član obitelji, neki imaju čak boravak s vlasnicima hotela u njihovoj kući, a ne u boksu.
    Nemoj biti tako isključiva
    Nisam znala da to postoji i kod nas. Imas koga za preporuciti?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Datum pristupanja
    Nov 2003

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ovo što si napravila je stvarno lijepo i hvale vrijedno, ali ja bi si na vašem mjestu još alo promislila da li zadržati psa ili mu ipak naći novi dom. vidim puno se krećete, posvuda, pa čak i do engleske, pas nije za takve obitelji, pogotovo ne veliki pas. pas treba kao prvo dobar odgoj prvih godinu dvije dana, to znači svakodnevno se s njim baviti, pas je vaš vi ste mu obitelj vi ga morate i odgajati i stvoriti vezu s njim dugoročno, to ne može nitko umjesto vas. taj pas će živjeti barem 10 i više godina, to je jako puno vremena. znam iz iskustva što je veliki pas, 10 punih godina, sa takvim psom ne možeš baš svugdje pa čak niti u njemačkoj, godišnji isto nisu tako jednostavni, ljetovanja, zimovanja također, plaže, skijanje, putovanje u druge zemlje sve to zahtjeva priličnog odricanja sa velikim psom, ako oboje rade danas sutra nema ih doma po cijele dane tko kada i kako će izvoditi tog psa pružit mu ono što mu je potrebno za minimalno kretanje koliko je jednom ovčaru potrebno ili mješancu ovčara. puno je to godina i čovjek htio nehtio dođe u situaciju da se mora prilagoditi psu, ne samo psa sebi. ovo je samo naravno dobronamjeran savjet, svatko odlučuje za sebe, ali iz tvog posta i vašeg načina života vidim potencijalne probleme u budućnosti, a onda je možda bolje psa udomiti dok je još štene, a ne za godinu, dvije ili tri.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Beti3 i VIP mama, bas ste me ugodno iznenadile, pa ti hoteli uztvari i jesu bas hoteli! Nisam jos isla zvati za cijenu... Svakako bi ta opcija dosla u obzir kada nas nece biti doma nekoliko dana, ali kad nas nema samo jedan ili dva dana, voljela bih da bude kod nekoga privatno doma.

Moia, potpuno, 100% se slazem sa svime sto si napisala. Srecom ja ne radim i vec sam mala tako velikog psa i znam sve sta me ceka. Cinjenica je da nismo planirali imati psa jos sada, nego je bila ideja da cemo cekati da nas sin pozeli imati kucnog ljubimca. Medjutim sta je tu je, sada se moramo prilagoditi. Ako uspijem naci jedno ili dvoje ljudi, kao sto sam si zamislila koji vole pse a koji nemaju uvjete da imaju psa full time + dodatna opcija hotel za pse ako nas ne bude duze vrijeme, onda cemo moci handlati bez nekih vecih problema.
    Nasa kujica se vec sa nama vozila do Dubrovnika i natrag, i bila je izvrstan putnik .

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku

Moia, potpuno, 100% se slazem sa svime sto si napisala. Srecom ja ne radim i vec sam mala tako velikog psa i znam sve sta me ceka. Cinjenica je da nismo planirali imati psa jos sada, nego je bila ideja da cemo cekati da nas sin pozeli imati kucnog ljubimca. Medjutim sta je tu je, sada se moramo prilagoditi. Ako uspijem naci jedno ili dvoje ljudi, kao sto sam si zamislila koji vole pse a koji nemaju uvjete da imaju psa full time + dodatna opcija hotel za pse ako nas ne bude duze vrijeme, onda cemo moci handlati bez nekih vecih problema.
    Nasa kujica se vec sa nama vozila do Dubrovnika i natrag, i bila je izvrstan putnik .
    super Happy, onda znaš sve, a to da ne radiš, čini mi se niti ne planiraš barem ne full time, je zbilja ooogromna prednost. u svakom slučaju uživajte

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj brane prvotno napisa Vidi poruku
    vrlo rado će ti se javiti neki student, daj oglas u student servis...pas može biti kod tebe doma a da ju neko prošeta 3x dnevno i nahrani je...možeš proči jako jeftino na obostrano zadovoljstvo....

Moja kujica ne voli biti nigdje osim doma, pokušali smo je dva puta ostaviti u poznatom okruženju, cvilila je i plakala za nama i kućom, kad su je spustili u naš stan (bila je tri kata iznad) sve je bilo ok.

Mi smo ostavili susjedici maloj ključ koja ju je izviodila i igrala se s njom a navecer ju vracala u nas stan...sve ok....
    pas je bice copora i nije im prirodno da ih se ostavi same u stanu

idealna je kombinacija da idu i oni sa svojim ljudskim coporom, iduca najbolja je da ostanu kod kuce a da kod njih bude osoba koju poznaju i da se brine njima. iduca je kombinacija da kod nekoga odu (to kod nekoga u najgorem slucaju znaci hotel)

prema pisanju PETA najrizicnije je da pas putuje avionom (ili macka) u cargo kombinaciji jer hrpa zivotinja nestane ili ne prezivi avion

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Onda, jel ima neki pasoljubac u vasoj okolini koji bi bio sretan brinuti se za stene, kod sebe doma, povremeno vikendima slijedecih 10 i vise godina?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Podizem topic, jer jos uvijek trazimo. Mozda netko tko ima svog psa i isto treba passitting servis povremeno?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Molim moderatoricu da promijeni naslov ove teme, jer kako nismo pronasli nikoga tko bi nam pricuvao peseka povremeno,morat cemo je nekome pokloniti, pa molim moderatoricu da se tema promijeni u "Vise ne trazimo pomoc oko cuvanja, sada trazimo udomitelje.

O peseku sam gore vec sve napisala. Sada ima 4 mjeseca. Cjepljena je i chipirana. Tko bi ju zelio udomiti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Molim moderatoricu da promijeni naslov ove teme, jer kako nismo pronasli nikoga tko bi nam pricuvao peseka povremeno,morat cemo je nekome pokloniti, pa molim moderatoricu da se tema promijeni u "Vise ne trazimo pomoc oko cuvanja, sada trazimo udomitelje.

O peseku sam gore vec sve napisala. Sada ima 4 mjeseca. Cjepljena je i chipirana. Tko bi ju zelio udomiti?
    i bolje je pesu da je udomis ako nakon 8 dana trazenja cuvanja psa preko foruma koj nema veze sa psima stene od 4 mjeseca zelis slifrati

odi na forum.hr, javi se u suzu i razlicitim udrugama za zastitu zivotinja da ti pomognu oko udomljavanja

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    i bolje je pesu da je udomis ako nakon 8 dana trazenja cuvanja psa preko foruma koj nema veze sa psima stene od 4 mjeseca zelis slifrati

odi na forum.hr, javi se u suzu i razlicitim udrugama za zastitu zivotinja da ti pomognu oko udomljavanja
    Hvala na savjetu. By the way, pas je kod mene mjesec dana i toliko dugo i trazim pomoc na sve moguce nacine a ne samo preko Rode. Suzu sam zvala prvi dan kad sam je dovela doma. Roda mi je bila onak usputna opcija jer nikad se ne zna tko zna nekoga tko bi znao nekoga tko je mozda zainteresiran...

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Postoji solucija dati psa na plaćeno čuvanje, kod nekoga u stan.
    Da nemamo doma na besplatnom čuvanju Bundeka (pas koji se udomljava već jaaako dugo) uletili bi ti sa čuvanjem pesice. No to nažalost trenutno nije moguće.

Dobro udomiti psa je teško. Ako se odlučiš za tu opciju, kontaktiraj neku od udruga da ti ustupe svoj ugovor, on ipak jamči kakvu takvu sigurnost.
    Kujicu obavezno sterilizirajte kada za to dođe vrijeme.
    Sretno!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislava, stavila sam oglas, i bilo mi tako tuzno oko srca. Istovremeno MM odlucio da cemo ju ipak zadrzati, da cemo dici kredit i kupiti auto (jer u ovaj ubrzo vise nece stati) i da cemo se odreci nekih stvari da bi njoj platili jedan od onih hotela (linkovi gore).
    Izgleda da smo si ipak medjusobno sudjeni.

Sretno ti sa udomljavanjem Bundeka. Sjeti nas se kad ga udomis ako budes i dalje zainteresirana za povremena vikend cuvanja.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav svima,

nedavno smo otvorili ekskluzivni hotel za pse House4dogsu okolici Velike Gorice.
    Više o nama i hotelu možete vidjeti ovdje:

http://www.house4dogs.eu/

Jako nam je bitno da su psi koji dolaze kod nas dobre naravi bez znakova agresivnosti te da se dobro slažu s drugim psima i djecom obzirom da imamo dvije curice (20 mjeseci i 3 i pol godine) koje obožavaju pse i rado s njima provode vrijeme.

Za sve informacije slobodno mi se obratite.

Lijepi pozdrav,

Kaća

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •