Prije tocno 3 tjedna i 5 dana sam u polju prekrivenom snijegom vidjela stene. Najprije sam mislila da je zec! Nekud sam zurila ali sam si obecala da cu ga spasiti ako bude tamo pri mom povratku.
Nakon 5 dana ponovo na istom mjestu isto stene. Naravno, nisam je mogla ostaviti u snijegu do koljena. Odvela sam je kod 3 veterinara i obisla sam sve kuce u radijusu od 1 kilometra.
Zakljucak je da su malu kujicu od 2,5 mjeseca neki okrutni ljudi jednostavno izbacili na zimu.
Ja sam je cipirala, cijepila, ocistila od glista, naucila da bude cista u kuci. Mirna je kod voznje u autu i lijepo se vodi na uzici. Moj trogodisnji sin se rasplakao kad je neki covjek na Jarunu uzeo lajnu i htio prosetati kujicu.
Dakle, mi smo neplanirano dobili psa.
I sada nastaje problem: tko ce kujicu mjesanku njemackog ovcara i tko zna cega jos, koja ce uskoro narasti u velikog psa cuvati za vikende kad nas nema doma? Nije bas da smo svaki vikend negdje, ali uclanili smo se u planinarsko drustvo sa namjerom da idemo na jednodnevne i dvodnevne izlete. A kujica ne moze u bus sa planinarima. A doma je ne mozemo ostaviti samu. A nemamo nikoga tko bi ju mogao cuvati... A susjedi su jasno rekli da ce hraniti macu, ali psa nece... A i na godisnji cemo ici u ljeti, pa sto cemo s njom?
Idealno bi bilo da nam se javi ljubitelj pasa koji iz nekih razloga nema svog a tko bi volio povremeno imati brigu o psicu koji je vrlo drag, umiljat i pametan. Hoteli za pse ne dolaze u obzir jer su psi tamo u kavezima, a nasa kujica je kucni ljubmac a ne divlja zvijer. I tako zelimo da i ostane![]()