Hvala Rozi, što si sve to prepisala i lijepo svima opisala, ja mislim da je svima jasno pa sada i meni. Tako da to meni sada izgleda ovako ukratko
.
Onaj tko je podnio zahtjev u Vodnikovoj i to od 01.01.2004. da mu se isplaćuje 100 kn mjesečno i dobio takvo riješenje, ono se poništava i sada će dobivati 3000 kn godišnje do navršene šese godine djeteta za prvo dijete, za drugo duplo a za treće trodupl lijedeće bebe rodjene. Sve daljnje rodjene bebe u 2005 isto dobivaju po novom zakonu.

Majka ili otac /ili oboje/ moraju biti 3 godine sa stalnim boravkom u gradu Zagrebu, djete mora biti na istoj adresi prijavljeno kao i jedan od roditelja. Nema veze što nisu vjenčani ili su samohrani.

Znači treba kupiti Zahtjev ima ga u Narodnim Novinama, rodni list bebe, te u Mup-u izvaditi prijavu boravka , čak i ako su mjenjanje adrese Mup ima sve evidencije ako je osoba naravno bila prijavljena na tim adresama. Možda i neki biljeg, e to neznam sad. Zvati Vodnikovu nema veze što su babe živčane , sve u svemu reći će što treba ili ako ih želite vidjeti otići tamo pa se uvjeriti na licu mjesta i uzeti sve potrebne podatke.