Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 73

Tema: Gripa i beba

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Gripa i beba

Sad kopam po forumu, bila sam sigurna da ću naći neku takvu temu ali ne nalazim ništa. Došla nam je gripa, zasad je ima dvoje djece. I umirem od straha za bebu. Ima 4 mj. Što tako male bebe smiju uopće uzimati za temperaturu, ide li samo paracetamol ili u obzir dolazi i brufen? Oni imaju oko 39, ne mogu ni zamisliti da ona dobije tako visoku temp.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša je imala gripu prije otprilike 2 mjeseca. Prvi dan je imala temperaturu 39.5. Cijeli dan. Vazno ej da dovoljno sisa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da nece dobiti, ali nije tako strasno. Gadno je jer boli. Barem je mene sve bolilo ko da me netko umlatio.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što si joj davala za temperaturu? I koliko je imala mjeseci?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mogu se tocno sjetiti kad smo imali gripu, ali mislim da je imala 7 i pol mjeseci. Dala sam joj paracetamol jednom navecer. Ostatak vremena sam joj davala homeopatiju.
    Paracetamol djeluje, mislim da ne bi trebalo biti problema.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nadam se da neće dobiti gripu. Mi svi smo ju dobili. Ja sam imala 39.9 a cura mala tek 3 tjedna imala. Nasreću samo je jedan dan imala temp 38.5 i to sam skidala kupanjem, ali nam se zato zaštopao nos i oči počele krmeljati. I evo već tri tjedna nikako da stane štopanje nosa i iskašljavanje. Jučer je konačno nos bio malo bolje pa je tak zaspala da sam se prepala da ne diše

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jesam dobro shvatila da se radi o bebi od tri tjedna? I nije dobila veću temperaturu? Bez lijekova?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako može malo utjehe moj veliki sisavac je obolio 10 dana nakon kaj je veliki buraz dobio temperaturu već treći put, a mala kurila 5 dan.
    Tak mali moraju ako trebaju bit na lijekovima samo na paracetamolu.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

moja je sa 6 mj (zajedno samnom prebolila baš gripu). imala je temp i višu od 39. ovdje kod nas dokica šalje za skoro sve odmah u bolnicu. meni je tvrdila da je pre pre mala da bi kod kuće prebolila gripu. nos joj je bio skroz,ali skroz zaštopan,oči krmeljave,opća slabost.
    stalno je kenjkala i plakala. nije skoro uopće spavala. osim ako je bila na meni.
    nismo ju vodili u bolnicu. smatrala sam da nema potrebe.
    jako ,ali jako je kašljala,čulo se kao da pas laje,reži.

išli smo na inhalacije tjedan dana u ambulantu,dobila je amoksicilin sirup,efedrin kapi,što više kapati nosić fiziološkom i sljezovim čajem.
    i pedijatrica nam je preporučila da uzmemo i sirup lupocet junior jer na njih također djeluje opuštajuće.

nisu nam temperature uvijek prošle od lijekova,pa smo skidali temp u kadici.
    ali na kraju joj je nateklo grlo i crvenilo se jako. izgubila je i glasić. pa smo dobili još neki antibiotik za to (zaboravih kako se zove).

ali sve u svemu nadam se da tvoja mrvica neće dobiti baš baš gripu.
    znaš kako je kad čovjek dobije gripu,a onda možeš misliti kako je kad se to malo biće tako jako razboli. ma grozno nešto. srce mi je pucalo,ali preživjeli smo. trajalo nam je skoro 2 tjedna.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako dojite, bebini simptomi bi trebali biti puno slabiji i bolest traje kraće jer ipak dobije mamina antitijela putem mlijeka
    barem je tako bilo kod nas
    cijela familija povraća i krepava, a bebi ništa

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

laumi, tako je bilo s mojim sinom kad je imao nekih 6,7 mjeseci, ne sjećam se točno. Mi smo dobili gripu svi, temperatura 40 a on dobio jedan dan 37,5 i ništa više. Ali ona je toliko mala, samo 4 mjeseca ima, ne mogu ni zamisliti kako bi izlgedalo da dobije tako visoku temperaturu

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neće dobiti tako visoku temp., nemoj uopće na to misliti
    samo neka što više sisa, da ne bi dehidrirala

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ako ti je za utehu, ja sam se porodila sa gripom, negde prvi - drugi dan posto sam se razbolela. Nosila sam masku po preporuci pedijatra onda kad sam drzala bebu, povijala... Nije se razboleo, iako smo mm i ja bili bas boelsni, ali je sisao, verovatno je to doprinelo. Sa 3 meseca je imao T skoro 40 zbog urinarne infekcije, bili smo i u bolnici zbog toga. Uputsvtvo pedijatra je bilo - za visoke T preko 39 stavljati cepice, a za nize (38-39) sirup paracetamola, doza zavisno od kilaze. Inace kod beba T jako brzo skoci, mom je tad u 5 min bukvano skocila sa 37.5 na skoro 40, da znas da ne sme nikako beba da se utopljava tad - maksimalno se raskomoti, tusiranje vodom temperature oko 5C nize od telesne... I kod malih beba uvek raditi KS i urin ako se pojavi visoka T, za svaki slucaj, cak i ako mislis da je taj grip.
    Nadam se da ti ovo nista nece ni zatrebati
    Posljednje uređivanje od lady.x : 13.03.2012. at 10:57

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde, utješile ste me uglavnom A ništa. sad nam je samo čekati i viditi što će biti

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Trina, brzo nek svi ozdrave i želim da beba prođe bez gripe! Drži se!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prije 2 mj muz i curka su imali gripu, a ja i bebo nista. isto kao i ti umirala sam od straha,sta ako bebo dobije, ima tek 7 mj. iako sam bila skoro pa uvjerena da ce i on dobiti,kao slabiji imunitet jer je mali,ali nista! nesto malo je smrcao i neka sitna temperatura dan-dva, i to je to. nekako mi se cini da te male bebe ne obole od gripe, ne znam zasto al nikad nisam cula da je bebu uvatila neka jaka gripa sa visokom temp.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Već treći dan njih dvoje mi imaju visoku temperaturu, sve nešto oko 39. I jako teško pada, skoro nikako, skroz su slomljeni. Malome na 39 dam brufen, temp. jedva do 38,5 padne. Kombiniram lupocet i brufen, ono na svakih tri sata i ne djeluje. Sad mi ima 39 a prije 4 sata sam mu dala zanji brufen, ništa iza toga. I krećem s voltarenom jer ovo stvarno nema smisla. Koliko moram čekati, 6 sati između jednog i drugog? Poludit ću više. Mala zasad nema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih sada dala lupocet pa voltaren za dva sata

ok. tek sad vidim da je to bilo jutros
    nadam se da je temp pala
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 14.03.2012. at 14:59

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam u krizi vremena tušitrala i kupala da dobijem na vremenu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo je ludilo ljudi moji. Tuširala sam i ja ali nisam napravila ništa, samo je vrištao jadan jer mu je bilo strašno. Temperature su jučer divljale do 40. Sve ovo od nedjelje navečer, nadam se da će danas početi padati, odnosno ima naznake da oće jer je noćas bilo mrvicu lakše. Zasad se nitko nije razbolio osim njih dvoje, ja ne znam koliko je inkubacija kod gripe ali sve čekam, očekujem i bojim se. Eh da, i dajem mu voltaren svakih 4 sata kad je onako krizno, tako su mi rekli. Sve je bolje od jako visoke temp, uostalom ni volatren mu nije skidao do kraja.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trina, ja nikad ne tusiram djecu. To je grozan osjecaj ako imas temperaturu, a pogotovo ako imas gripu, jer ti smetaju i kapljice tusa. Ali ih kupam i to tako da ima stavim u kadu toplu vodu, onoliko toplu koliko oni zele i onda ih pustim da se u toj vodi hlade. Voda se brzo rashladi, a oni ne osjecaju nikakvu neugodnost.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma ne tuširam ni ja nego kupam decu,a malom sam bašgovrila daj da vidim kak plivaš

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj sad cetvrti dan kuri 39, jucer vadili krv, kaze pedica il je viroza il je gripa. Posto traje tako dugo naginjem gripi. Ima faze da je super raspolozen onda odjednom bude skroz malaksao, cesto spava, cendrav je za poludit. Temp. se lako skida, dam mu 3/4 cepica i padne skroz.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo danas na blizu 39, nije više blizu 40. Mislim ono, za popizditi. A počeki su kašljati prestrašno, pogotovo kćer, njoj se čuje nekako čudno, ko iz bunara da kašlje, ne znam akko bi opisala. Baš gadno. Ali su na Sumamedu pa su valjda zaštićeni. A vani jedno 20 stupnjeva, bonaca, idila..a ja i malešna zatvorene u kući i čuvamo pacijente

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ovakve iste simptome smo imali i mi, i bilo je dobro dok je bila samo "viroza" (svi dr-ovi se slažu da nije tipična gripa, ali ni tipična viroza). Nakon 5-6 dana šetajuće temperature starijem je otišlo na upalu pluća, meni na sinuse a mlađi i muž su lišo prošli-oni su još samo blago malaksali.

Hoću reći, pripazite da se stvar ne zakomplicira, ovaj virus mi se čini jako gadan.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

trampolina izbriši poruke ne mogu ti poslati pp

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trina, si sigurna da je gripa kad su na sumamedu?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sad cetvrti dan kuri 39, jucer vadili krv, kaze pedica il je viroza il je gripa. Posto traje tako dugo naginjem gripi. Ima faze da je super raspolozen onda odjednom bude skroz malaksao, cesto spava, cendrav je za poludit. Temp. se lako skida, dam mu 3/4 cepica i padne skroz.
    nema šanse da je onda gripa...kod nje ne pada temp. samo tako

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    trina, si sigurna da je gripa kad su na sumamedu?
    je, sumamed su dobili nakon nekoliko dana radi jakog kašlja i lošije krvne slike. daj mi reci, kolika je inkubacija kod gripe?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Krivo sam se izrazila-krvna slika je bila tipična za gripu, tako dr kaže ali zbog nečega, ja pojma nemam čega u krvnoj slici, dobili su sumamed. I kao zaštitu jer kašlju ko konji

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moji su kašljali, samo mi nismo išli doktoru. Mislim da s ovom gripom dobijes i kašalj u paketu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj nely prvotno napisa Vidi poruku
    prije 2 mj muz i curka su imali gripu, a ja i bebo nista. isto kao i ti umirala sam od straha,sta ako bebo dobije, ima tek 7 mj. iako sam bila skoro pa uvjerena da ce i on dobiti,kao slabiji imunitet jer je mali,ali nista! nesto malo je smrcao i neka sitna temperatura dan-dva, i to je to. nekako mi se cini da te male bebe ne obole od gripe, ne znam zasto al nikad nisam cula da je bebu uvatila neka jaka gripa sa visokom temp.
    isto
    muž, malena i ja gripu, a mali smrckao, male temp i gotovo

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    nema šanse da je onda gripa...kod nje ne pada temp. samo tako
    I bila si u pravu, trodnevna groznica je bila, danas se osipao.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danas peti dan, temperatura je još uvijek tu. Pada mrvicu po mrvicu ali opet se nekako popne do 39, iako sam npr zadnji voltaren dala prije 11 sati. Ali mic po mic prolazi. Ja se danas osjećam ko da me netko pretukao. Ali temperaturu nemam. Beba zasad OK. I muž i stariji sin isto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja danas 7. dan temperatura ...
    a prije mjesec i pol je imala upalu pluća ...
    valjda se ne bude zakompliciralo ...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nasa beba je s 2 meseca imala grip. Dobila je 5 dana nakon sto su decaci i MM dobili prve temperature, i simptomi su bili za stepen blazi nego kod njih. Ona je imala najvecu temp 38.7 i to je trajalo 1.5 dan, pa pauza, pa jedan dan s temp 37.5.
    Bila je kenjkava, ali dojenje i nosanje je pomagalo.
    Nismo isli lekaru, zvali smo priv. dr. koja nam inace dolazi kad je potrebno, ali je ona rekla da ovaj put nema potrebe.
    Kasljali su svi, pa i beba, samo ona mnogo manje i krace.
    Ja sam se jedina provukla bez iceg, nemam pojma kako, ali sreca da jesam, jer sam morala tih 10-ak dana da ih zbrinjavam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    moja danas 7. dan temperatura ...
    a prije mjesec i pol je imala upalu pluća ...
    valjda se ne bude zakompliciralo ...
    jel kaj bolje?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Danas sam ja zakomila, temp. veća od 39. Dojim je normalno i pijem brufen. Poludit ću.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    je, sumamed su dobili nakon nekoliko dana radi jakog kašlja i lošije krvne slike. daj mi reci, kolika je inkubacija kod gripe?
    Meni je doktor rekekao da se simptomi javljaju u roku tri dana od zaraze.
    A na Tv-u su rekli da djeca mogu prenjeti virus gripe i mjesecima kasnije.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A evo, ja sam dobila 6 dana nakon djece. I stariji sin. A i muža će uvatiti. Nadam se samo da, ako malena mora dobiti temperaturu, da će dobiti kad meni prođe jer trenutno nisam sposobna ni za sebe

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj klinjo je dobil,pa trajalo 3 dana,pa 5. dan opet dobio i trajalo 1.5 dana , ali dobila i klinka, pa klinka gulila 3 dana,pa opet nakon 1.5 dobila ponovno temperaturu,pa 10. dan dobili ponovno veliki ( završilo ko upala pluča) i mali ( gulio 5 dana temperature)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da pišem kako je završilo, odnosno traje još uvijek? Mlađi sin je završio u bolnici zbog visoke temperature 7 dana koja nije uopće padala, imao je katastrofalnu krvnu sliku i prima antibiotik intravenozno. Ja ne mogu biti s njim jer moram biti s malom a i da mogu nebi mogla jer imam preko 39 temperaturu i osjećam se prestrašno. Ali tata je s njim stalno. Stariji sin isto visoku temp. već treći dan. A malena je jučer ujutro isto dobila temp ali zasad je u ublaženom obliku, umjesto 39 nešto, ona ima 38 nešto. Jedino je starija kćer ozdravila. Ovo je grozno. Dogodine se svi cijepimo protiv gripe, ***** ti ovo, jedva sam živa

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da pišem kako je završilo, odnosno traje još uvijek? Mlađi sin je završio u bolnici zbog visoke temperature 7 dana koja nije uopće padala, imao je katastrofalnu krvnu sliku i prima antibiotik intravenozno. Ja ne mogu biti s njim jer moram biti s malom a i da mogu nebi mogla jer imam preko 39 temperaturu i osjećam se prestrašno. Ali tata je s njim stalno. Stariji sin isto visoku temp. već treći dan. A malena je jučer ujutro isto dobila temp ali zasad je u ublaženom obliku, umjesto 39 nešto, ona ima 38 nešto. Jedino je starija kćer ozdravila. Ovo je grozno. Dogodine se svi cijepimo protiv gripe, ***** ti ovo, jedva sam živa
    Jao, Trina, drš'te se, proći će (kad svi odgulite ) , i ja ću poludit, prije nepunih mjesec dana prvo curka, pa onda dečko, po tjedan dana imali visoke temperature (ne znam jel' gripa, ali nije ni bitno), muž isto par dana gulio, i tak.

Sad evo opet, prvo sin (prošli tjedan) temperatura, a od danas, evo i curka.

Kad će više to prestati...

A vrijeme vani i-d-e-a-l-n-o za ić' van...
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 19.03.2012. at 11:52

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, Trina, stvarno vas je zgazilo. Al nastavi dojiti bebicu i njoj ce lakse proci. I odmarajte svi. Mi smo samo lezali ko klade po krevetima.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

znači ipak niste odolile gripi. baš mi je žao. razumjem te u potpunosti. od te gripe se osjećaš tako zgaženo. bar sam se ja tako osjećala.
    ali uvijek mi je u glavi da je njoj teže nego meni. ja si bar nos znam ispuhati,a ona ne.

mi smo kurile zajedno. odmarale stalno. bitno je da beba ne dehidrira. nek ti "visi" na ciki što više.
    ostavila sam svaki posao,nek čeka. bitno nam je zdravlje.

tebi tek nije lako jer imaš više djece. držim vam fige da vam što prije prođe i da krenete uživati u ovim proljetnim danima. držite se.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trina znam kako ti je i moj je klinac bil u bolnici, sam, samo je muž išo u posjete,jer je moral delat, a ja imam još dece doma ( tad je baš i klinjo imal temperaturu)

Drži se !!!!!!!!!!!!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ljudi moji, ova gripa je bila nešto prestrašno. Dakle, mali je bio dva dana u bolnici, stariji sin je tjedan dana imao visoku temperaturu i završio na sumamedu, malena je još najbolje prošla, ona je imala tri dana temp. oko 38, 3,4 a nakon temp. još je koji dan slinila i kašljala ali sve je završilo ok. A ja..ja sam zakomolila. Tjedan dana visoke temperature, ono kad se ne možeš pomaknuti od boli, kad te trepavice bole, kad bi najradije umro..I nakon toga grozni, grozni kašaj. I temperatura se vratila. Slikali pluća, vadili krv..dijagnoza teški bronhitis, antibiotik i sad je ja mislim prošlo. Upravo se spreman vadit krv i još jednom do dr..

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ljudi moji, ova gripa je bila nešto prestrašno. Dakle, mali je bio dva dana u bolnici, stariji sin je tjedan dana imao visoku temperaturu i završio na sumamedu, malena je još najbolje prošla, ona je imala tri dana temp. oko 38, 3,4 a nakon temp. još je koji dan slinila i kašljala ali sve je završilo ok. A ja..ja sam zakomolila. Tjedan dana visoke temperature, ono kad se ne možeš pomaknuti od boli, kad te trepavice bole, kad bi najradije umro..I nakon toga grozni, grozni kašaj. I temperatura se vratila. Slikali pluća, vadili krv..dijagnoza teški bronhitis, antibiotik i sad je ja mislim prošlo. Upravo se spreman vadit krv i još jednom do dr..
    Potpisujem od riječi do riječi, nikada još nisam doživjela ovako strašnu gripu, s time da kod nas još nije sve završilo, a počelo je prošlu subotu (18.3). Sin je sinoć opet zakurio na 38.1, sada još spava, malena je ok, iako je njoj bilo najgore (i ona je dobila Sumamed jer su dvije dr čule neki šum na plućima pa za svaki slučaj, a davila se od kašlja), MM je prvi zakurio i danas je prvi dan na poslu, ja više ne kurim, ali se daaaaaaavim od kašlja, noćas je bilo baš gadno. Sin je inače ok, jučer uopće nisam primijetila da mu temperatura nešto smeta, jedino je slabije jeo. Ali sad me brine ovo što pišete za upalu pluća - koji su simptomi? (mislim, sineku se to razvuklo, kako da znam da se nešto zakompliciralo?) A MM neki dan kaže, kada sam komentirala da ne mogu vjerovati da nas je gripa ovako slomila, da nije dovoljno reći da smo imali gripu, kaže - ovo je bilo blizu smrti

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene je hvatao strašan nadražajni kašalj noću, nisam mogla spavati od toga i pluća su me jako, jako bolila. Ali još nisam ozdravila, krvna slika mi još ne valja, popizdit ću više od svega.

A nisam napisala da mi se mlijeko skroz smanjilo. Toliko da sam kupila umjetno za svaki slučaj jer su mi se cice smanjile za dva broja (kao i sva ja). Maloj ne izgleda da fali, ja sam bila sigurna da joj neće biti dovoljno ali regularno cica. A mlijeko mi izgleda drugačijeg sastava, kao da je puno ušće nego inače. Ko zna, možda se sve prilagodilo situaciji, pa kad ga je već toliko malo, bar je puno hranjivije. Ko će znati toj prirodi

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ajme cure sad kad čitam kako je vama užasno bilo bojim se
    meni je mm dobio temp u petak i još mu traje, al nisu toliko visoke, njemu negdje dođe do 38.5

a malena je dobila jučer popodne, stavila sam joj čepić noćas u pola noći i od tada je stalno imala temp 37-37.5 i onda sam joj sljedeći čepić stavila evo danas u 13 sati da bi nakon 3 sata temp već bila na 38.9
    stavljala joj obloge al temp se povisila na 39.3 i nije mi bilo drugog izlaza nego staviti čepić, iako je prošlo 3 sata i 50 min
    evo sad je dobro, pala je temp,al ne skroz....sad čekamo šta će biti dalje
    mislim da ćemo sutra ići ujutro vaditi krv (naravno, ako joj noćas bude isto ovako) i onda popodne kod dr

strah me jer joj čepić ne uspije 4 sata izdržati
    a ja trudna....jooooj, samo da i mene ne uhvati

nemam pojma više kako da joj skinem, a vidim kako je vama bilo užasno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •