Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 73 od 73

Tema: Gripa i beba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

želim brzo ozdravljenje!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj laura_001 prvotno napisa Vidi poruku
    ajme cure sad kad čitam kako je vama užasno bilo bojim se
    meni je mm dobio temp u petak i još mu traje, al nisu toliko visoke, njemu negdje dođe do 38.5

a malena je dobila jučer popodne, stavila sam joj čepić noćas u pola noći i od tada je stalno imala temp 37-37.5 i onda sam joj sljedeći čepić stavila evo danas u 13 sati da bi nakon 3 sata temp već bila na 38.9
    stavljala joj obloge al temp se povisila na 39.3 i nije mi bilo drugog izlaza nego staviti čepić, iako je prošlo 3 sata i 50 min
    evo sad je dobro, pala je temp,al ne skroz....sad čekamo šta će biti dalje
    mislim da ćemo sutra ići ujutro vaditi krv (naravno, ako joj noćas bude isto ovako) i onda popodne kod dr

strah me jer joj čepić ne uspije 4 sata izdržati
    a ja trudna....jooooj, samo da i mene ne uhvati

nemam pojma više kako da joj skinem, a vidim kako je vama bilo užasno
    Tek sad vidim ovu poruku. Kakvo je stanje danas? I o kojem čepiću pričaš, paracetamolu? Uvijek imaš brufen za iznad 39. Znam u kakvoj si panici i ne zavidim ti ali srećom, postoje lijekovi za sve. A koliko ti beba ima?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi još sebi nismo došli. Došla sam viditi datum kad nas je uhvatilo..još nam nosevi cure, glava stravično boli..iscrpljeni do kraja. Dogodine se svi cijepimo, ova gripa je stvarno nešto najgadnije što nas je uhvatilo. I širi se još uvijek, skoro 4. mjesec a tih odvratnih virusa još uvijek ima. Kakva je situacija u sjevernijoj Hrvatskoj, to je vjerojatno prošlo?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U petak sam ja pokošena gripom, malac danas. Ima temperaturu (ne previsoku), razdražljiv je, boli ga grlo, jako kašlje i slomljen spava i stenje.
    Kako nikada nismo ni prehladu imali nemam pojma kako mu olakšati. Apisirup imam za grlo, čajeve, juhicu, lupocet junior sirup (mogu li mu to dati za bolove i temperaturu?). Postoje li neke pastile za grlobolju, nešto?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gripa ne bi trebala ici sa grloboljom, koliko znam.
    Pa ako potraje idite na pregled.
    Terapija: snizavanje temperature prema kilazi ( moze paracetamol, samo daj pravu dozu). Ostalo : odmarati, cekati da prode, caj , juhica ...i tako.
    Posljednje uređivanje od sirius : 25.01.2015. at 08:49

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Našla sam na netu da je simptom. Ne kašljemo često, ali kada kašljem npr. ja para mi pluća. Je gripa jer mi je pola radnog kolektiva pokošeno prošli tjedan.
    (Glavobolja, bol u svakoj košćici i mišiću, red temperature i red treskavice,....). Nazvat ću njegovu doktoricu u pon. Ne vjerujem da bi nas vidjela gripozne.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Našla sam na netu da je simptom. Ne kašljemo često, ali kada kašljem npr. ja para mi pluća. Je gripa jer mi je pola radnog kolektiva pokošeno prošli tjedan.
    (Glavobolja, bol u svakoj košćici i mišiću, red temperature i red treskavice,....). Nazvat ću njegovu doktoricu u pon. Ne vjerujem da bi nas vidjela gripozne.
    Nisam mislila da ides odmah u ponedjeljak ako nema pogorsanja. Nego tek nakon par dana ako nema poboljsanja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma može boljeti grlo, ali nije vodeći simptom, više onako da grebe od kašlja, pecka, nije onakva bol kod koje se slina ne može progutati, kao kod streptokoka

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Grlobolja jaaaka i Treskavica su meni znak za gnojnu anginu_streotokok.Djeca mi to nisu nikada imala pa ne znam kako bi kod njih bilo.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Prva dva dana me pokosila bol i nemoć, užasna glavobolja i temperatura od 38,5 koja nije padala, još i ta treskavica i grebanje u grlu. Treći dan me ulovila grlobolja, ali baš užasna da nisam ni slinu mogla gutati - pročitah da virus uništi sluznicu - meni nije ništa natečeno ali je jako crveno. Sad sam ok, samo kašljuckam i bole me pluća. Da, nekoliko dana prije nego što me pokosila pištala su mi pluća, a tako i malcu.
    On "samo" kuri i tu i tamo kašljucka, nekako se nadam da će on proći bezbolnije jer i dosta spava. Definitivno je gripa - sad su mi se javile još dvije pokošene kolegice s posla - grlobolja i glavobolja, temperatura i treskavica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si sigurna da mu pišti ak da onda ima bronhoopstrukciju

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pištanje nam je oboma bilo dva dana prije nego što smo pali u krevet. Sada ne pišti. Samo kuri.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

palcica, brzo vam ozdravljenje zelim!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala!

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Evo i meni 3mjesecna beba s temp 38,7 jutros. Sve me strah kolika je bila nocas, ja tek jutros skuzila. Nije po glavi vruc, nego sam primjetila da mu trbuh gori. Izmjerim, kad ono 38,7!
    Nazvala hitnu, kazu kupanje, ako ne padne onda lupocet, ako ne padne da onda dodjem.
    Okupala ga, palo na 38,2 i evo spava na meni. Valjda ce biti dobro.
    A stariji se bas oporavio od gripe...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koliko dugo ga kupas?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Par minuta. Nije bio bas voljan kupati se. Da je htio dulje, ostavila bih ga do desetak minuta.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Sad je ispod 38. Bez lupoceta. Dala i homeopatiju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

beladonu?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Je.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Vjerojatno nas čeka isti scenarij

Stariji već drugi dan kuri u gripi najvjerojatnije (glavobolja, kašlje, grebe ga grlo i kuri iznad 39) a mala će sutra 4 mjeseca tek
    Ufff
    Sutra ću se posavjetovati sa dr. što-kako-zašto-koliko za te male bebe, već sam sve pozaboravljala!

Kak je kod vas bella77?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Da ne ureknem, noc jako dobro. Dala sam na kraju lupocet jer smo se dva sata mucili da zaspi navecer, imao je 38° . Poslije lupoceta zaspao i lijepo spavao, uobicajno, cicanje svaka dva sata.
    Evo jutros je super, nema temp, zdrav. Jedino mu je nos pun....

Sad si sve mislim, mozda i nije gripa, moze li biti reakcija na cjepivo, cjepio se prije dva tjedna?

Majuska, moj stariji je isto kao tvoj imao simptome, ali nije dugk trajalo, vrc treci dan je temp bila ispod 38. Nadam se da ce i vama brzo proci.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moj muz je upravo pri kraju s gripom i od sinoc mi gori i mala (7 mjeseci ima). S temperaturom se jos nekako i nosimo, ali ona danas jako malo doji. Jutros je nesto dojila, mada manje, ali od podne nece. Na kraju se izdojim i dajem joj na zlicicu, malo popije tako ali i to je sve slabo.
    Pojma nemam sta da radim, strah me da ne dehidrira pa nudim bar tu zlicicu svako malo.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •