Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: prekid radnog odnosa,naknada s HZZZ,te PD s osnova zaposlenosti 1mj NAKON poroda??

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno prekid radnog odnosa,naknada s HZZZ,te PD s osnova zaposlenosti 1mj NAKON poroda??

Imam namjeru prekinuti radni odnos na 2mj u tijeku kojih bi primala naknadu za nezaposlene.
    U tom vremenu bi već trebala roditi, međutim ne želim primati porodiljnu naknadu za nekih cca 35-40dana iza poroda kao nezaposlene majke, ili majke van sustava rada, svejedno, već nastaviti primati naknadu za nezaposlene.

Sad me zanima da li mogu nakon toga zatražiti obvezni porodiljni dopust kao zaposlena majka NA DATUM 35. dan iza poroda, sa zadovoljenim uvjetom 18mj staža u protekla 24mj, s R1 na kojem imam isplačene dvije plače prethodnih 6mj u iznosu troduplom od ove crkvice od 1663kn, te da za ostatak porodiljnog primam svoju dugogodišnju punu plaču.

Ili ću ostati bez porodiljne naknade, ili će mi je nametnuti s datumom poroda i ovim minimalnim iznosom jer na taj dan ne ispunjavam uvjet prethodnog staža.

napomena: radi se o sezonskom poslodavcu kod kojeg sam već radila tako da nije nikakvo muljanje i ugovor se kao takav već može sastaviti sada, ali baš sada prije petog mjeseca, tako da mi se žuri s vašim odgovorima, jer ako je to moguće mijenjam odmah trenutnog poslodavca, moram ispoštovat otkazni rok i iz ureda se vratititi u ugostiteljstvo-sezonce.
    hvala

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

šta stvarno ne zna nitko može li se PD otvoriti naknadno, za nezaposlene postoji rok i nakon 30 dana, a u mom slučaju??

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nakon što prekineš radni odnos nemaš pravo na naknadu u visini plaće, dovoljan je i samo 1 dan prekida.
    dalje, s danom rođenja djeteta brišu te s burze i dobivaš naknadu kao roditelj van sustava rada. i možeš se ponovno prijaviti nakon završetka porod. dopusta.
    imaš pravo na upis godine dana staža na mirovinskom - moraš im dostaviti radnu knjižicu nakon poroda.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala na odgovoru, znaći nemam šanse osim da prenesem bebija 10 dana ))

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još nešto
    ako si ti ta koja je prekinula radni odnos, nemaš pravo na nikakvu naknadu sa burze.

+
    rodiljnu naknadu kao nezaposleni roditelj ili roditelj izvan sustava rada, ti sama tražiš. i to, ako je zatražiš u roku od 30 dana od dana rođenja djeteta, ona će ti se isplaćivati od dana rođenja, a ako je zatražiš iza toga datuma, a najkasnije do 120 dana od dana rođenja, obračunavat će ti se od dana podnošenja zahtjeva.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    i još nešto
    ako si ti ta koja je prekinula radni odnos, nemaš pravo na nikakvu naknadu sa burze.

+
    rodiljnu naknadu kao nezaposleni roditelj ili roditelj izvan sustava rada, ti sama tražiš. i to, ako je zatražiš u roku od 30 dana od dana rođenja djeteta, ona će ti se isplaćivati od dana rođenja, a ako je zatražiš iza toga datuma, a najkasnije do 120 dana od dana rođenja, obračunavat će ti se od dana podnošenja zahtjeva.
    da, znam to sve, bio bi istek ugovora o radu voljom poslodavca zbog smanjenog obima posla, samo sam se nekako nadala da kako smo obvezni prijaviti sve promjene u radnom statusu tijekom korištenja porodiljnog, tipa ako iz statusa zaposlene osobe postanemo nezaposleni da nam smanje naknadu, nadala sam se i obrnuto:
    ako u međuvremenu se zaposlimo, ili da bar odgodim početak korištenja PD kad ispunim uvjet prethodnog staža 18/24mj. jednostavno nema načina da ne izgubim u 13mj porodiljnog najmanje 30 000kn naknade...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve promjene u radnopravnom odnosu OBAVEZNO se moraju prijaviti na HZZO u roku od 30 dana od same promjene.
    U protivnom gube se prava ne samo na zdravstveno osiguranje, već i na sva prava koja se i trenutno koriste od strane zdravstvenog osiguranja (npr. kao rodiljne/roditeljske i dr. potpore, bolovanje itd)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •