Imam namjeru prekinuti radni odnos na 2mj u tijeku kojih bi primala naknadu za nezaposlene.
U tom vremenu bi već trebala roditi, međutim ne želim primati porodiljnu naknadu za nekih cca 35-40dana iza poroda kao nezaposlene majke, ili majke van sustava rada, svejedno, već nastaviti primati naknadu za nezaposlene.
Sad me zanima da li mogu nakon toga zatražiti obvezni porodiljni dopust kao zaposlena majka NA DATUM 35. dan iza poroda, sa zadovoljenim uvjetom 18mj staža u protekla 24mj, s R1 na kojem imam isplačene dvije plače prethodnih 6mj u iznosu troduplom od ove crkvice od 1663kn, te da za ostatak porodiljnog primam svoju dugogodišnju punu plaču.
Ili ću ostati bez porodiljne naknade, ili će mi je nametnuti s datumom poroda i ovim minimalnim iznosom jer na taj dan ne ispunjavam uvjet prethodnog staža.
napomena: radi se o sezonskom poslodavcu kod kojeg sam već radila tako da nije nikakvo muljanje i ugovor se kao takav već može sastaviti sada, ali baš sada prije petog mjeseca, tako da mi se žuri s vašim odgovorima, jer ako je to moguće mijenjam odmah trenutnog poslodavca, moram ispoštovat otkazni rok i iz ureda se vratititi u ugostiteljstvo-sezonce.
hvala