Mi smo bili tri dana. Treći dan je petogodišnjak plakao "Mama ja bi blitve". Pastašuta prezačinjena. Nosili smosa sobom Čokolino za svaki slučaj, ali dijete ne zna što je to i ne želi okusiti. S drugim, isključivo dojenim djetetom nije bilo ovakvih dogodovština.
Oduševila ga je vožnja podzemnom ispod Dunava, prošetali smo zatim Peštom pa preko Lančanog mosta na uspinjaču za Budim.
Šetnja po Budimu je još zanimljivija od one Peštom. Muškarci su gađali mete starinskim samostrelom.
Nama je jedan od ciljeva bio zoološki vrt. Nakon razočaranja što lav nema grivu, ostale životinje, posebno orangutani, su bile zadovoljavajuća utjeha. Za živahne kao što je moj, odlično je dječje igralište u zoološkom vrtu. Vožnja dječjim vlakom kroz šumu bila je dobrodošao predah od turističke gužve. Lijep je pogled na grad s utvrde Citadela, a može se vidjeti dosta starih topova i drugog oružja. Bili smo i na nekom brdu koje je najviša točka u okolici odakle smo promatrali avione, Dunav kako zavija do u daljinu. Budući da je bilo vrijeme rasta vodostaja, promatrali smo cestu kojom smo prvi dan šetali kako tone skupa s prometnim znakovima.