Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: zamrznute mahune

  1. #1
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno zamrznute mahune

    one od Leda ili koje već
    meni nekako ne valjaju, za razliku od svježih, ali MM je veliki ljubitelj pa ih onda radim

    što napraviti s njima da budu fine?
    ja ih napravim na varivo (luk, češnjak, mrkvica, pelati, paprike ako imam), ali nije mi to to, osjeti se da nisu svježe

  2. #2
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,402

    Početno

    meni su ok, ja koristim žute (isključivo od Leda)

    osim variva, radim od njih i salatu - znači samo skuham u vodi sa malo krumpira, začinim (sol, papar, ulje, ocat dok su još tople)
    ili ih laganije skuham (bez krumpira) zalijem bešamelom i zapečem u roru
    Posljednje uređivanje od Boxica : 13.03.2012. at 13:15

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,968

    Početno

    I mi koristimo smrznute, i žute i zelene (žute su bolje, slažem se) nakon što smo potrošili svoje zalihe.

    Manje se raspadnu ako ih staviš kuhat u hladnu vodu, a kad su gotove poliješ ponovo hladnom ako misliš raditi salatu. Ja ih ispirem prije kuhanja. Kad imam vremena, kuham krumpir odvojeno da mi se mahune ne raspadnu (smrznutima treba manje vremena da se skuhaju).

    Ovo što je Boxica napisala radim i ja, a radim ih i s prezlima i vrhnjem (isto u rolu). Radim i varivo bez krumpira, mahune i mrkva sa zobenim pahuljicama, začinjeno svježim koprom, isto iz leda.

  4. #4
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Meni su ok. Ionako cijelu zimu jedemo smrznute, uglavnom domaće.
    Ove od Leda sam nedavno radila s kefirom - imaš na kefiru recept.

    Inače najviše volim dinstane mahune.
    Dinstam crveni luk, bijeli, papriku, mrkvu, paradajz (ili sos), ili dodam ajvar, tikvice,... (uglavnom čim više povrća, tim bolje), na to dodam mahune i podlijem s vodom, pred kraj dodam tanke ploške krumpira.
    Naravno, ovim kupljenim mahunama treba cca jednako vremena kao krumpiru, pa stavi istovremeno.
    Pred kraj ne dodajem vode, da je manje tekučine, a po potrebi i zagustim zobenim pahuljicama.
    To može biti i samostalno jelo uz salatu, ali ide super i uz neko meso na naglo.

    Još radim varivo, mahune na salatu i gore spomenute s kefirom.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 13.03.2012. at 13:47

  5. #5
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Dodatak: u ove dinstane mi odlično paše kopar.

  6. #6
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    uf nama su odlične od Leda,a sad sam isprobala i one iz Lidla, kad nestane domačih i smrznute su dobre,mi ih obožavamo. najčešče ih pravim na varivo i salatu,znam ih stavit u juhu,cure vole..

  7. #7
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Mi imamo ili domaće ili kupim u Lidlu....
    Najfinije nama je ; dinstat luk, malo paprike crvene, pa gore mahune + krumpir na kockice, kad omekšaju dodat vrhnje.....
    To je kao neko varivo....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 13.03.2012. at 14:00

  8. #8
    boška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    99

    Početno

    ja imam samo domaće i uske žute i zelene i široke žute
    široke spremam kao varivo
    uske žute najviše volim na salatu sa bučinim uljem
    a uske zelene spremam dinstane,na malo masti prodinstam luk,dodam prezle il kukuruzno brašno il kukuruznu krupicu i na to kuhane ocjeđene mahune,malo promješam i njam njam

  9. #9
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,034

    Početno

    Mi ih volimo takve kak su cure napisale; nije mi bed kaj su smrznute; volimo varivo, salatu, zapečene u bešamelu i apšmalcane mahune (ocijeđene, pa stavljene na dinstani luk i češnjak + vrhnje). Sad sam gladna...

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    ja ih radim sa jajima
    zdinstam luk, mrkvicu, stavim mahune, podlijem, začinim sa soli, paprom, stavim i malo chilija, krčka se dok nisu gotove, razmutim jaja sa strane u tanjuru, bacim na mahune i kad se ispeku gotovo, njam, njam

  11. #11
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    ZO, zvuči odlično.

  12. #12
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    hvala na idejama!

    samo, niste me skužile. pripremam ja mahune na sve ove načine (najviše volim dinstane s puno povrća), ali ne znam kako da ubijem onaj umjetni okus zamrznutih mahuna.

    ajvar mi je super ideja, probat ću

  13. #13
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Ja obarim smrznute mahune i tek onda ubacim u varivo. I onda dokuham koliko treba.

  14. #14
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na idejama!

    samo, niste me skužile. pripremam ja mahune na sve ove načine (najviše volim dinstane s puno povrća), ali ne znam kako da ubijem onaj umjetni okus zamrznutih mahuna.

    ajvar mi je super ideja, probat ću
    Nemam pojma. Kao što rekoh mi stalno jedemo smrznute, imamo ih ih sad u škrinji, meni nemaju neki okus na smrznuto.
    Stavi češnjaka i kopra.

  15. #15
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Meni imaju taj okus samo kupovne, kad zaledim domaće onda ih normalno kuham.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    ZO, zvuči odlično.
    da znaš da i je, ultra brzo gotovo i super fino
    OT: obožavamo papriku, pa znam na isti način zdinstati 2-3 babure i na to baciti jaja, super

  17. #17
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    ZO, a tek šparoge, pa bacit dva jaja!

    Ja redovno radim smrznute mahune i imaju mi dobar ukus. Ne osjetim da su drugačije od svježih. Ali, ja volim mahune pa valjda su mi dobre uvijek.

  18. #18
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,172

    Početno

    ja kuham domaće zamrznute,nikad to ne kupujem od leda
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.03.2012. at 07:04

  19. #19
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,172

    Početno

    možda je štos u tome da oni ne blanširaju kod zamrzavanja.

    inače kad smo mi bili mali mama je kuhala mahune za jest, tak da je prvu vodu bacila, a za škrinju blanširamo.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.03.2012. at 07:08

  20. #20
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Mi nikad ne blanširamo mahune prije smrzavanja, sveki blanšira. Iskreno nije mi neka razlika.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    ZO, a tek šparoge, pa bacit dva jaja!

    Ja redovno radim smrznute mahune i imaju mi dobar ukus. Ne osjetim da su drugačije od svježih. Ali, ja volim mahune pa valjda su mi dobre uvijek.
    da, vidiš, to sam zaboravila, radila mi svekrva, probala sam i bilo je ukusno

  22. #22
    Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Čakovec
    Postovi
    2,617

    Početno

    Meni je inače ledo smrznuto povrće koma, uvijek bude sve puno leda i raznog smeća (od ljuske kojeg već povrća...),,,,
    Lidlovo je sasvaim druga priča, nema leda, svako zrno graška/mahuna/mrkva ili što već za sebe....

    Ja isto blanširam kad spremam u škrinju....
    Sve osim prešina....

  23. #23
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Ja kupujem Bofrost smrznuto povrće. Zimi. Jer je kao svježe.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Meni su isto bolje žute, zelene mi se nikako ne sviđaju. Pravim ih na način da nasjeckam malo češnjaka, rastopim maslac na tavi i bacim češnjak i mahune da se dinstaju sve dok ne omekšaju. Začinim i to je to, izvrsno kao prilog.

  25. #25
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,218

    Početno

    Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    OT: obožavamo papriku, pa znam na isti način zdinstati 2-3 babure i na to baciti jaja, super
    Moji to rade s rajčicama, isto dobro.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •